Design interior

Proiectați nișe de perete și creați mai mult spațiu de depozitare – 20 de idei de locuit

Nișele de perete creează un living modern-televizor-nișă-raft

Multe apartamente au nișe de perete care par impracticabile la prima vedere și sunt mai mult un obstacol în calea mobilării. Cu toate acestea, în loc să le îmbrățișați, puteți profita de spațiul disponibil și să îl utilizați cât mai bine. În articol vă prezentăm câteva idei despre cum să utilizați Proiectați nișe de perete, decorați-l și transformați-l într-un atrăgător frumos în interior.

Proiectați nișe de perete și găsiți dulapuri încorporate adecvate

Nișe de pereți proiectează pereți de piatră-nișă-dulapuri încorporate-spațiu de depozitare-decorare a pereților

În funcție de locul și modul în care sunt amplasate nișele de perete, acestea pot fi transformate într-un supliment practic și, în același timp, frumos la interior. Nișele mici sunt mai susceptibile de a fi folosite ca spațiu expozițional pentru obiecte decorative frumoase, decorațiuni de perete sau vaze cu flori, cele mai mari fiind perfecte pentru dulapurile încorporate. Acest lucru creează spațiu suplimentar de depozitare în cameră, fără a ocupa spațiul liber pe podea.

Proiectați nișe de perete și instalați spațiu de depozitare

Nișele de perete creează spațiu suplimentar de depozitare-cameră de zi-rafturi-cărți-decor-artă

În apartamentele cu camere de zi mici, care nu au spațiu pentru biblioteci, nișele de perete disponibile pot fi transformate în spațiu de depozitare. Dacă nișa nu este suficient de adâncă pentru un dulap încorporat, puteți avea rafturi simple încorporate în loc și le puteți folosi ca spațiu de depozitare.

Configurați un living mic pentru a economisi spațiu

Creați nișe de perete rafturi-lemn-instalați-vă-creați-spațiu-suplimentar-de-depozitare

Nișele de perete sunt perfecte pentru amenajarea spațiului mic al camerelor mici, deoarece ocupă mult mai puțin spațiu decât o unitate de perete, de exemplu. De asemenea, puteți instala rafturile în nișă și apoi să le proiectați și să le decorați după gustul personal.

Comandați dulapuri personalizate pentru nișele de perete

Proiectați nișe de perete de măsurare-potrivire-încorporate-în-mobilier-comandă-televizor-raft

Nișa de perete care apare sub o scară pare la prima vedere a fi o zonă inutilă care ar trebui, în orice caz, să fie zidită. Totuși, în loc să pierdeți acest spațiu, puteți măsura zona cu precizie și puteți face o unitate de perete potrivită.

Design de nișe de perete – maximizați spațiul disponibil în camera de zi

design-de-nișă-living-spațiu-alb-cadru-decor-cărți-spațiu de depozitare

Apartamentele dintr-un oraș mare au de obicei o suprafață mică și ar trebui mobilate cât mai puțin spațiu posibil. Prin urmare, ar trebui să încercați să utilizați fiecare spațiu disponibil. Dacă nișele de perete sunt proiectate cu spațiu de depozitare, veți obține o alternativă excelentă la raftul clasic, care se potrivește bine și cu apartamentele în stil modern de mobilier.

Faceți camera de zi practică cu nișe de perete

nișe de perete-design-living-nișă-canapea-placări de perete-aspect de cărămidă

O idee minunată pentru nișele de perete cu lățime și adâncime suficiente este să le oferiți perne și perne și să le proiectați ca o canapea. Cu o altă culoare de perete sau tapet, nișa de perete poate fi, de asemenea, frumos decorată și clar diferențiată de restul camerei de zi.

Instalați șemineul într-o nișă de perete

nișe de perete-design-living-șemineu-dulapuri-încorporate-lemn-placare-canapea

Nișele de perete din camera de zi sunt adesea prevăzute cu un șemineu modern, cu o cameră de depozitare pentru lemnul de foc. Șemineul este integrat în perete, ca să spunem așa, și acționează ca parte a acestuia. Uneori nișe sunt chiar construite ulterior și utilizate pentru a instala un șemineu.

Proiectează separatoare de cameră cu nișe

perete-nișă-design-living-cameră-separator-șemineu-electric-încorporat

Separatoarele cu nișe creează o conexiune între două camere din interior și creează o atmosferă confortabilă acasă. Un șemineu care este glazurat pe două sau trei laturi arată grozav în nișa separatorului de cameră și devine un ochi în cameră. Pentru ca peretele de deasupra șemineului să nu pară prea masiv, nișe de perete suplimentare pot fi proiectate și utilizate, de exemplu, ca rafturi pentru lemnul de foc.

Proiectați nișe de perete și luminați-le corespunzător

perete-nișă-design-apartament-modern-living-living-iluminat-nișă-vaze

Dacă proiectați nișe de perete și doriți să le folosiți ca spațiu expozițional pentru obiecte decorative precum vaze sau antichități, ar trebui să vă gândiți cu siguranță la iluminarea adecvată. În funcție de dimensiunea zonei de iluminat, puteți utiliza spoturi și spoturi încastrate cu LED-uri sau lanțuri ușoare și benzi luminoase.

Transformați nișa de perete din bucătărie într-o chicinetă

design-nișă-bucătărie-chicinetă-blat-practic-pentru-economisirea-spațiului

Bucătăriile sunt deseori proiectate în nișe cu pereți adânci, dacă oferă suficient spațiu pentru dulapuri și aparate de bucătărie. Dulapurile de bază cu plită se potrivesc perfect în nișă, iar în plafonul nișei poate fi încorporată o capotă cu iluminare.

Proiectarea nișelor mari de perete – o idee pentru un pat încorporat

design-nișă-dulap-încorporat-canapea-pat-raft-cameră-mică

Paturile cu spațiu de depozitare pot fi, de asemenea, încorporate în nișe de perete, ceea ce este o idee bună pentru proiectarea unei camere pentru copii sau adolescenți. Dacă este o nișă mare, poți avea un dulap realizat și astfel poți amenaja camera pentru a economisi și mai mult spațiu.

Proiectați nișe de perete îngust

nișe de perete-design-dormitor-nișă-raft-cărți-scânduri din lemn real

Dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de depozitare în apartamentul dvs., dar doriți să lăsați spațiul liber, puteți construi singuri nișe de perete și le puteți proiecta după cum este necesar. Nișele înguste de perete sunt perfecte pentru un raft elegant, care este integrat direct în perete.

Panou de perete cu nișă pentru un dormitor modern

nișe de perete-design-iluminat-dormitor-decorare-vaze cu flori-spațiu de depozitare

Nișele de perete pot servi ca sursă de lumină suplimentară în cameră. Iluminarea directă sau indirectă din nișă se potrivește perfect în dormitor și creează o atmosferă confortabilă. Cu toate acestea, dacă nu doriți să lăsați nișa goală, o puteți decora cu vaze mici cu flori, plante de casă sau rame pentru tablouri.

Dormitoare de design cu nișe de perete

nișe de perete-design-dormitor-idei-pat-nișă-iluminat-noptiere

Dacă în dormitorul dvs. există o nișă mare de perete, puteți așeza patul în nișă în loc să-l împărțiți. Nișa de perete poate fi îmbrăcată cu lemn, de exemplu, și mobilată cu iluminare suplimentară și spațiu de depozitare. Atât de popular spațiu mai liber în cameră, pe care îl puteți proiecta după cum doriți.

Configurați camera mică pentru a economisi spațiu și proiectați-o cu nișe de perete

design-nișă-cameră pentru copii-economie de spațiu-mobilier-nișă-comoda-sertare-rafturi

De regulă, camerele pentru tineri și copii nu sunt foarte mari și trebuie amenajate cât mai puțin spațiu posibil. Nișele de perete sunt perfecte pentru acest lucru, deoarece pot fi proiectate cu o comodă și un raft în același timp.

Proiectarea spațiului de depozitare în baie

Nișe de perete-design-baie-walk-in-shower-spațiu de depozitare-accesorii pentru baie

Nișele de perete pot fi utile și în baie dacă sunt instalate într-o locație adecvată. Într-o baie cu cabină de duș, spațiu de depozitare pentru accesorii de baie precum șampon și gel de duș este o necesitate, dar instalarea unui raft suplimentar poate distruge aspectul de înaltă calitate.

Faceți baia practică cu nișe de perete

Nișe de perete-design-baie-walk-in-duș-raft-spațiu de depozitare-prosoape

O idee mai practică și mai frumoasă în același timp ar fi să construiești o nișă de perete și să o folosești ca înlocuitor de raft. Nișa de perete poate fi îmbrăcată cu plăci de pereți de diferite culori pentru a contrasta cu peretele.

Nișă de perete în loc de rafturi în baie

Nișe de perete-design-baie-spațiu de depozitare-rafturi-spațiu de depozitare-baie-dulap de bază

Dacă există o nișă de perete în baie, aceasta poate înlocui și raftul de perete al băii. Poate fi echipat cu rafturi care oferă suficient spațiu pentru cele mai esențiale ustensile de baie și câteva lumânări parfumate.

Proiectați nișe de perete cu plante de interior

perete-nișă-proiectare-iluminare-led-spot-vază-plante-de-apartament-strălucitoare-panou-de-perete

Dacă doriți să creați o ambianță confortabilă în propriul apartament, puteți decora nișele de perete cu plante. Flori și buchete uscate, precum și plante de interior și plante suculente sunt potrivite pentru acest lucru. Aceasta este o idee bună pentru acele nișe de perete mici care nu sunt potrivite pentru spațiul de depozitare.