Design interior

Plante în birou pentru o atmosferă plăcută de lucru

plante-birou-palme-plante-ghivece-coridor-scari-moderne-laminate-gri

La fel ca în apartamentul tău Plantele din birou au o influență pozitivă asupra dispoziției tale și astfel au automat un efect pozitiv asupra muncii tale. Sunt o formă de decor care cu siguranță nu ar trebui să lipsească. Dar implică și îngrijirea și atenția potrivite. Dacă nevoile necesare nu sunt satisfăcute, plantele se ofilesc și ajung rapid la gunoi. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple în biroul dvs., am dori să vă oferim câteva sfaturi și tipuri adecvate de plante în birou.

Plantele din birou – proiectați toate camerele

birou-plantă-atractiv-idee-agățat-design-sticlă perete-galben-scaune-masă

Când vorbim despre birou, nu ne referim doar la birou în sine. Aceasta include și sala de așteptare, sala de conferințe, camera angajaților cu multe computere și alte tehnologii, precum și biroul managerului. Toate aceste camere pot și ar trebui chiar să fie decorate cu plante adecvate. Trebuie avute în vedere diferite lucruri pentru fiecare dintre aceste camere. Decorul și plantele din birou ar trebui să fie diferite.

Plantele din birou – sala de așteptare

plante-birou-cameră-de-așteptare-inspirație-mare-palmier-gri-fotoliu-piatră-urât

Sala de așteptare este o zonă în care puteți așeza majoritatea plantelor în birou. Deoarece nu există trafic major aici, dar, așa cum sugerează și numele, există întreținere, există suficient spațiu pentru plante fără ca acestea să fie o pacoste. Dimpotriva! Acestea creează o atmosferă liniștitoare, astfel încât clienții sau angajații să intre în biroul managerului cu bună dispoziție, chiar dacă așteaptă mult timp. Plantele din sala de așteptare a biroului, care sunt populare și în apartamentele private, sunt deosebit de potrivite. Acestea asigură o ambianță liniștitoare și relaxantă.

Specii de plante pentru sala de așteptare

plante în birou cu o singură frunză-elegantă-înflorită-alb-întunecată-iubitoare de apă

Un pervaz este potrivit, de exemplu, pentru sparanghel. Există, de asemenea, tipuri de plante cu frunze mici în birou, precum și atractivul singur frunze. Toate acestea sunt, de asemenea, plante care nu numai că arată drăguț, dar sunt, de asemenea, foarte puțin exigente și ușor de îngrijit. Dacă prețuiți florile în sala de așteptare și astfel cu plantele din birou, puteți alege și gardenia sau iasomia. Nu numai că se încântă cu florile lor drăguțe, dar umplu încăperea cu un miros plăcut.

Zona șefului din birou

plante în birou dragon-idee-șef-elegant-ambianță

Șeful sau conducătorul ocupă o poziție de conducere. Deci, este logic ca plantele mari și luxuriante să fie cele mai potrivite aici. Totuși, nu exagerați. O plantă mare, sau cel mult două, va merge bine. Dracaena marginata este deosebit de potrivită. Este un tip de copac dragon. Frumoasa crin de palmier este la fel de potrivită. În plus, alegeți o oală frumoasă sau mai bine zis o găleată. Acest lucru ar trebui să se potrivească și cu restul configurării. Odată ce șeful dvs. a decis să înființeze plante în birou, el își va exprima în curând dorința de a decora și restul spațiilor companiei cu plante..

Zona biroului angajaților

plante în birou jardiniere-negru-birouri-mari-angajați

Aici plantele nu trebuie să fie prea apropiate. Prea multe plante din birou cresc umiditatea, ceea ce are un efect negativ asupra performanței muncii. Și, ca urmare, dispozitivele pot fi deteriorate. Cel mai bine este să alegeți din nou pervazul ferestrei. Două-trei plante mai mici pot fi așezate acolo. Combinațiile de cactuși și suculente sunt deosebit de moderne în acest moment, așa că puteți folosi această idee în acest sens.

Proiectați sala de conferințe cu plante

plante-birou-drazaene-sală-de-conferințe-idee-întunecată-masă-mare

Plantele mari sunt din nou potrivite în sala de conferințe. Mai ales Howea belmoreana (palma Kentia) se descurcă deosebit de bine aici. Dacă camera are o suprafață mai mare, ceea ce este cazul în majoritatea cazurilor, puteți instala și două plante mari în sala de conferințe de birou în același timp. De exemplu, combinați două dintre palmele Kentia menționate mai sus. Arată remarcabil și destul de solemn, ceea ce corespunde atmosferei necesare din sala de conferințe. Dacă doriți plante potrivite în birou cu un stil modern, puteți alege Dracaena marginata pentru sala de conferințe, precum și în biroul executiv, precum și crinul gigant de palmier (Yucca elephantipes) sau Kentia pădurarului (Howea forsteriana).

Plantele de dimensiuni medii

plante-birou-zamioculcas-hol-mobilier-lumini suspendate

Dacă preferați să nu faceți plante mari și alegeți în schimb specii de dimensiuni medii, aveți la dispoziție o selecție largă aici. Acestea includ Zamioculcas (Zamioculcas zamiiloia), frunza unică deja menționată (Spathiphyllum sp.), Diverse tipuri din familia sparanghelului (care nu trebuie confundat cu sparanghelul comestibil), atractivul filodendron, Beucarnea, iedera (Hedera), diverse palme de munte (Chamaedorea) elegans), Dieffenbachia și Chlorophytum.

Un spațiu pentru relaxare

plante-birou-sala-de-asteptare-idee-mobila-alba-canapea-canapea-masa

O cameră de relaxare este un avantaj în fiecare clădire de birouri. Acest lucru trebuie cu siguranță luat în considerare la construirea sau distribuirea spațiului. Dacă aveți una, aveți ocazia perfectă aici de a implementa o multitudine de idei diferite pentru plante în birou. Pentru relaxare completă în timpul pauzei de prânz, acestea sunt de fapt o necesitate. Pe de o parte, trebuie remarcat faptul că zona de relaxare ar trebui să fie orientată cel mai bine spre sud-est sau est. Dacă este posibil, puteți crea chiar și o grădină de iarnă. Aceasta poate fi pe un balcon vitrat sau chiar pe acoperișul clădirii.

Sfaturi pentru plantare în birou

birou-plantă-recepție-arc-cânepă-aranjament-cutiu-plantator

Ecologizarea camerelor individuale cu plante în birou este un lucru și se face rapid. Cu toate acestea, am dori să vă mai oferim câteva sfaturi pe care ar trebui să le aveți în vedere pentru ca totul să fie perfect.

Economisiți atunci când cumpărați plante

planta-birou-fotoliu-verde-jardiniera-gri-inchis-modern

1. Evitați să cumpărați mai multe tipuri diferite de plante. Combinațiile a câteva plante identice din birou par mai elegante și nu prea exagerate. În plus, nu este necesar să alegeți plante foarte scumpe. Prețul nu contează pentru o atmosferă grozavă. În plus, dacă planta scumpă moare într-o zi, tot ce te va supăra este asta.

2. Nu te grăbi să cumperi plante în birou. În schimb, gândiți-vă cu atenție cât spațiu aveți la dispoziție și ce zone ar trebui proiectate cu plante. Altfel riști să exagerezi cu plantele și să nu știi ce să faci cu ele.

3. Când cumpărați plante la birou, urmați aceleași reguli ca și pentru casa dvs..

Proiectați grădini verticale

plante-birouri-rafturi-perete-graeser-ferigi-ferestre-luxuriante

4. După cum probabil știți, curenții de aer nu sunt potrivite pentru plante și pot provoca chiar deteriorări și chiar ofilire. Sistemele de aer condiționat sunt și mai dăunătoare plantelor din birou. Deci, dacă alegeți locul din birou, țineți cont de acest lucru și evitați locurile direct sub sau în fața aerului condiționat.

5. Lumina este foarte importantă pentru plante. Este bine cunoscut faptul că nu puteți prospera fără o lumină adecvată. Dacă intenționați să proiectați cu plante în birou, rețineți că plantele nu ar trebui să fie la mai mult de 3 metri distanță de ferestre. În caz contrar, trebuie asigurată suficientă lumină artificială.

6. Evitați combinarea plantelor vii cu cele artificiale din birou. Asta pare altceva decât armonios.

Plante în birou cu o atmosferă întunecată

plante în birou cameră întunecată-arc-luminos-artificial arcuri de cânepă-flori

Dacă una dintre camerele din clădirea de birouri are doar câteva ferestre mici și mici, nu există suficientă lumină pentru majoritatea plantelor. Totuși, Mama Natură ne oferă destul de multe specii atractive pe care le puteți alege ca plante în birou în acest caz. Acestea sunt begonii, saxifrage, peperomii, copaci de balauri, dieffenbachia, clivia, arrowroot, frunze de fereastră, ferigi, iederă de cameră, cânepă de arc, violete africane, flori cu trei catarge, filodendroni, fitonia și rogoz.

Birouri luminoase

plante-birou-ecologizare-idee-modern-vertical-gradina-ot-scaun-birou

Cu un interior luminos, alegerea este și mai mare. Unele variante atractive sunt plantele de aloe din birou, precum și crinii ornamentali, billbergia, hameiul de interior, gynura, iasomia, camelia, urzici colorate, cactuși, oleandri, primule, tufe de harpă, flori de pasiune, frunze unice, fucsia, reprezentanți ai ficus, flori de ceară și plante citrice.