Design interior

Pereți și ferestre rotunjite într-o extensie modernă pentru casă

pereți rotunzi fațadă-sticlă-peluză-idee-minimalistă

Dacă dețineți o casă care nu este suficient de mare, o puteți mări adăugând o extensie. În acest fel, sunt create încăperi suplimentare care îmbunătățesc senzația de viață și asigură mai mult confort. Casa pe care am dori să o prezentăm este folosită ziduri rotunjite într-o astfel de cultură și se află în Olanda.

Pereți rotunjiți – Măriți o casă mică

ziduri rotunjite coridor-piatră-perete-mural-decor

Această casă este o extensie care servește la extinderea casei principale. Deoarece acesta este destul de mic, terenul suficient de mare a fost folosit pentru a crea o zonă de locuit mai mare, cu mai mult confort. Noua extensie constă în mare parte din sticlă, are pereți rotunzi și este, în principiu, o extensie a unei extensii anterioare.

Pereți rotunjiți în baie

pereti rotunzi-mozaic-girafa-model-baie-dus

O caracteristică specială a acestei extensii este că pereții rotunjiți sunt combinați cu fronturi mari de ferestre, dintre care unele au și o formă semicirculară. Acest design nu numai că face ca extensia casei să pară extrem de interesantă și simpatică din exterior, dar creează și un design interior original, cu un fler modern.

Proiectarea camerei de zi

pereți rotunzi confort-living-luminator-încorporat raft

Ferestrele rotunjite au fost proiectate pentru a fi deosebit de eficiente în baie. Acolo a fost folosit un model de girafă pentru pereți și mozaic alb pentru podea. Acoperișul din sticlă te face să simți că faci duș în aer liber. La rândul său, formele organice ale pereților creează o ambianță confortabilă și neobișnuită.

Multă lumină în interior

perete-rotunjit-perete-decor-lampă-lux-design-interior

În loc de pereți rotunjiți, un astfel de design este utilizat pentru fereastra originală din tavan în sufragerie. Această fereastră în combinație cu fațadele ferestrelor este responsabilă pentru atmosfera luminoasă a camerei, care durează până la amurg. Apoi sursele de lumină oferă lumină indirectă, precum și lampa de perete atractivă pentru confort.

Fereastra rotunjită

pereți rotunzi-fronturi-ferestre-extensie-casă-de-sticlă modernă

Pereții rotunjiți sunt, de asemenea, combinați cu ferestre de aceeași formă. Micul studiu, de exemplu, are o fereastră rotundă, care este completată de o ieșire în grădină. În acest fel, camera este mărită într-un mod original și prevăzută cu lumină naturală suficientă.

Pereți exteriori din pietre naturale

perete-rotunjit-plantare-acoperiș-Olanda-arhitectură

Atât pereții rotunzi, cât și pereții normali sunt îmbrăcați în piatră naturală atractivă și cu aspect luxos. În acest fel, proprietarul se poate simți aproape de natură și, în același timp, primește un mediu nobil, indiferent dacă este în interior sau în grădină. Ferestrele glisante originale care dispar în perete conectează interiorul cu exteriorul.

Marginile rotunjite

ziduri-rotunjite-extensie-idee-beton-vedere-piscină

În plus față de pereții rotunjiți, multe colțuri sunt, de asemenea, eliminate în acest fel. În principiu, acesta este și scopul pereților rotunjiți – evitarea colțurilor și crearea de tranziții curgătoare. Acesta este și cazul acestei pardoseli moderne din beton. Există, de asemenea, lămpi integrate care luminează scările.

Elemente oglindă cu aspect rotunjit

perete-rotunjit-exterior-idee-placare-cu-piatra-naturala-cu-pardoseala-beton

Puteți vedea un perete despărțitor foarte eficient în această imagine. Se află în zona exterioară și are o suprafață reflectorizantă care are un efect interesant. Designul se bazează pe același principiu ca și pereții rotunjiți. În loc de margini drepte, a fost aleasă o suprafață curbată pentru a conecta ambele părți ale oglinzii.

Mică piscină în grădină

pereti rotunzi-salon-acoperis-plat-gradina-gazon

În această extensie a casei, pereții rotunjiți sunt perfect combinați cu cei drepți. Piscina modernă, care este un dreptunghi și nu a fost construită foarte mare, servește și ca contrast cu formele organice. Dar podeaua zonei piscinei este rotunjită din nou și separă zonele de locuit de gazon.

Iluminare armonioasă

iluminare-de-perete-rotunjită-inspirație-indirectă-din-sticlă-față-extensie-casă

Dacă lumina naturală nu mai este suficientă, diferite surse de lumină servesc drept iluminare, așa cum am menționat deja. Atât pereții drepți, cât și cei rotunjiți sunt luminați de sus și din lateral și oferă casei o atmosferă armonioasă pe timp de noapte.

Aspect

perete-rotunjit-plan-etaj-distribuție-cameră-stil-bungalou

În planul casei cu pereți rotunjiți, nu numai distribuția camerei devine clară, ci și amplasarea extensiei casei pe casa principală. Ambele elemente formează o formă de U și încadrează parțial grădina. În extensie există spațiu pentru zona de lucru, o zonă de relaxare și un șemineu suspendat. Acoperișul formează un întreg și curge perfect dintr-o casă în alta.

Casa din proiectul 3D

perete-rotunjit-3d-proiect-casa-design-copaci-gradina

Pereții rotunjiți și toate camerele au fost planificate în prealabil cu ajutorul unui proiect 3D. Elementele importante ale arhitecturii și designului interior sunt încălzirea prin pardoseală, tavanul de răcire, panourile absorbante fonice și nișele care ascund practic perdelele. O implementare foarte bună a unei extensii de casă!

Proiectat de De Bever Architecten.