Design interior

Mobilier în stil japonez: tradiția întâlnește modernitatea într-o casă de oaspeți din Kyoto

amenajat în sufragerie în stil de living japonez

Când vine vorba de arhitectură, Japonia a fost de mult timp un lider. Stilul arhitectural tradițional japonez este considerat precursorul milenialismului și a inspirat arhitecți revoluționari precum Frank Lloyd Wright și mulți alții. Acest stil nu este în niciun caz depășit, ceea ce este și ceea ce această pensiune de la firma de arhitectură chineză B.L.U.E. demonstrează. Casa de oaspeți mică este situată în Kyoto, Japonia și a fost creată după renovarea unei case vechi. Când vine vorba de amenajarea în stil japonez, tradiția întâlnește modernitatea și rezultatul este un interior confortabil, atemporal.

mobilier în stil de viață japonez design interior materiale naturale

Pensiunea este destul de mică, are doar două etaje și o grădină mică. Cu toate acestea, utilizarea inteligentă a spațiului creează o senzație de spațiu. Efectul este obținut mai ales de mobilierul scăzut, care este tipic caselor japoneze și face ca plafoanele să pară mai înalte.

mobilier in stil japonez living living traditie modern

Înainte de renovare, interiorul era în stare foarte proastă. Cu toate acestea, unele dintre mobilier au fost păstrate, cum ar fi tavanele cu grinzi de lemn. Acestea joacă un rol major în noul design interior și sunt completate de uși glisante Shoji potrivite. Shoji au un design modern, dar au forma geometrică tipică a construcției. De la grădină până la scara interioară, fiecare parte a facilității este realizată în stil japonez cu atenție la detalii. Puteți vedea efectul în imagini.

mobilier japonez casa de oaspeți terasă grădină shoji

O altă caracteristică interesantă a pensiunii în stil japonez este pasajul care leagă strada direct de grădină. O ușă de sticlă lasă să intre lumina zilei și permite vedere la curtea interioară liniștită. Deasupra pasajului sunt luminatoare care oferă lumină suplimentară, iar seara culoarul este luminat indirect de jos. Iluminatul indirect adaugă o notă modernă și indică drumul spre grădină.

pensiune stil de viata japonez gradina gradina iluminat indirect

În zona în aer liber, accentul este pus și pe stilul tradițional japonez. Grădina japoneză mică din spatele casei de oaspeți este liniștită și are stilul popular Zen. O mică cale de pietriș între pietre duce la casa de ceai, care este tipică pentru fiecare casă japoneză.

pensiune Kyoto grădină zen japoneză

grădină japoneză pietriș mic drum de grădină pietre mușchi

mobilier în stil japonez care combină tradiția și modernitatea

Cameră de oaspeți în stil japonez, cu tavan cu grinzi

pensiune intrare în grădină în stil japonez plăci de lovitură pietriș iluminat

pensiune japonia intrare grădină iluminată indirect

pensiune în Kyoto Japonia intrare în grădină cu ecran mic de confidențialitate din lemn

stradă pensiune japoneză arhitectură tradiție modernă

pensiune mică grădina cu ochi de pasăre din Japonia

pensiune Kyoto Japonia planul etajului gradina primul etaj

pensiune Kyoto Japonia planul etajului distribuția camerei etajul al doilea

pensiune arhitecturală tăiată Japonia

Fotografii de Toshiyuki Yano

Proiect realizat de ALBASTRU. studio de arhitectură