Design interior

Mobilier cu culori contrastante – O extensie de casă în Australia, ca exemplu al unei combinații de culori de succes

configurați cu culori contrastante exemplu combinație de culori negru alb lumină lemn verde verde gri

Firma australiană de arhitectură Taylor Knights a finalizat recent proiectul pentru extinderea unei case de bungalouri existente în Melbourne, Australia. Extinderea casei de 50 m² a fost menită să restabilească relația dintre casă și grădina luxuriantă și să găzduiască camerele comune. De aceea proprietarii de case – un cuplu creativ cu copii – au optat pentru un spațiu de locuit deschis, cu vedere la grădină. O altă cerință a constructorilor a fost să afișeze marea lor colecție de opere de artă și cărți în noul spațiu de locuit.

Având în vedere aceste dorințe, arhitecții au proiectat un interior modern, care este un bun exemplu de mobilier cu culori contrastante. Au completat combinația clasică de alb și negru cu gri, un ton de lemn deschis și verde ca accent. Citiți mai multe despre proiectul Brunswick West House în articol!

Mobilier cu culori contrastante – duoul clasic de culori alb-negru

configurați culori contrastante opera de artă a fost inspirată de kandinsky

Albul și negrul este o combinație atemporală care taie o figură deosebit de bună în designul interior. Nobilul contrast arată extrem de modern și captivează cu o eleganță foarte specială. Contrastele creează tensiune în interior și pot fi interpretate în diferite moduri. Combinația dintre lumină și întuneric, nou și vechi sau modern și rustic asigură, de asemenea, un design cu contrast ridicat.

Contrastele joacă un rol major la Brunswick West House. Pe de o parte, pereții de cărămidă albă contrastează cu tavanul din lemn lacuit negru. O parte din pereții interiori și mobilierul din bucătărie sunt de asemenea negri, ceea ce creează un efect dramatic. Există, de asemenea, un contrast între diferite materiale și suprafețe. Un exemplu în acest sens este suprafața aspră a pereților de cărămidă care se întâlnește cu pardoseala lustruită.

Opera de artă a lui Wassily Kandinsky ca inspirație pentru paleta de culori din interior

exemplu mobilier cu culori contrastante perete de cărămidă albă perete de tavan negru

Accentele sunt, de asemenea, de dorit atunci când mobilarea cu culori contrastante. Acestea înmoaie contrastul excesiv și conferă interiorului o notă interesantă. Pentru acest proiect, arhitecții s-au inspirat din opera de artă preferată a proprietarilor de case. Este vorba despre imaginea abstractă Upward a artistului Wassily Kandinsky. Atât paleta de culori, cât și unele forme din interior se bazează pe binecunoscuta operă de artă. O copie atârnă în noul living de pe peretele negru de lângă ușa din față.

mobilier modern culori contrastante negru alb gri

Pardoseala din extensie este o șapă verde lustruită, care este „pătată” cu bucăți mici de piatră albastră. Culoarea verde se datorează fundalului operei lui Kandinsky și, de asemenea, se armonizează perfect cu vederea prin fereastră.

Întreaga fațadă orientată spre grădină este proiectată cu ferestre largi. Datorită acestei geamuri, în camera de zi nu lipsește lumina zilei. În acest fel, efectul dramatic al negrului poate fi în continuare atenuat puțin și se creează o imagine generală armonioasă.

Elementele din lemn ușor oferă căldură

Configurați cu culori contrastante perete de cărămidă albă fereastră de tavan neagră triunghiulară

La configurarea cu culori contrastante, combinația de culori alb-negru trebuie utilizată cu precauție. Ambele culori sunt monocrome și ar arăta singure în interior. În exemplu, duo-ul clasic de culori este completat de elemente din lemn de culoare deschisă, care dau o senzație de căldură. Lemnul deschis poate fi găsit de mai multe ori în interior: ușa de intrare, ramele ferestrelor, masa și scaunele din zona de luat masa și o parte din mobilierul de depozitare, cum ar fi peretele bucătăriei și bufetele, conferă camerei o notă caldă. Scaunul la fereastră, care este locul perfect în cameră pentru relaxare sau citire, a fost realizat din același lemn.

configurați cu culori contrastante combinație de culori frumoase accente alb-negru

Rolul lemnului deschis în designul interior al acestei case este pe două fețe. Pe de o parte, oferă mai multă căldură în interior și, pe de altă parte, contrastează cu lemnul negru care este folosit pentru placarea tavanului. Interacțiunea dintre cele două tipuri de lemn intră în bucătărie, unde unitatea de perete din lemn ușor întâlnește tavanul întunecat.

Bucătărie modernă amenajată în alb și negru

mobilier cu culori contrastante extensie casă bucătărie zonă de luat masa negru alb lemn deschis la culoare

Combinația celor două cele mai cunoscute culori contrastante caracterizează și designul bucătăriei. Peretele de cărămidă albă pune în scenă cu succes negru fronturile mate ale bucătăriei, iar mica oglindă din dale din oțel inoxidabil reflectă lumina. Aparatele mari de bucătărie, precum frigiderul, sunt mascate ca dulapuri negre, pentru a nu pătrunde în designul interior modern. Utilizarea mare a negrului în această zonă este atenuată de un luminator.

Mobilați fațadele bucătăriei cu pereți negri contrastanți

Arhitecții au proiectat o zonă separată pentru marea colecție de cărți a proprietarilor, unde cărțile pot fi păstrate în ordine. Albul și negrul sunt din nou folosite ca culori pentru raft, cu rafturi negre atașate la un perete alb.

Un spațiu de locuit confortabil pentru întreaga familie

contrast alb-negru configurați sfaturi podea verde

Ideea din spatele noului spațiu de locuit din extensie a fost de a crea o cameră comună confortabilă în care familia gătește, mănâncă și se relaxează împreună. Camerele private, precum dormitoarele și băile rămân în partea veche a casei. Pentru a putea proteja mai bine intimitatea rezidenților, arhitecții au proiectat o nouă intrare în casă, transformând calea laterală plantată cu iederă. Noua ușă din față invită locuitorii și oaspeții lor direct în spațiul de locuit modern.

O privire la fațadă și grădină

design de cultivare a casei culori contrastante grădină alb-negru

Fațada din spate a prelungirii casei, care duce la grădină, este aproape complet geamată și are aceeași combinație de culori de negru, alb și lemn deschis. Proprietarii de case pot sta afară pe terasa mică și se pot bucura de vremea frumoasă vara.

proiect australia brunswick vest casa extensie ziduri cărămidă albă acoperiș negru

Proiect realizat de: Taylor Knights Architects

Fotografii: Tom Blachford