Design interior

Mobilier cu catifea: idei de design cu țesătura de tendință

mobilă cu canapea de catifea, accente de culoare albastru-roz și roz

Cu o senzație plăcută de moale și o suprafață ușor sclipitoare, țesătura de catifea rafinează orice interior în cel mai scurt timp și creează în același timp o ambianță confortabilă și primitoare. Anul trecut, materialul s-a anunțat ca fiind cel mai recent trend de viață. Tot anul acesta a provocat senzație la numeroasele târguri de mobilier. Producătorii de mobilă au inclus catifeaua ca țesătură de tapițerie în gama lor de produse și au prezentat numeroase canapele, scaune și fotolii cu tapițerie din catifea. Țesătura de tapițerie este deosebit de populară în sezonul rece. Vă vom arăta câteva idei pentru mobilarea cu catifea și vă vom oferi sfaturi utile pentru combinații cu alte materiale. lasă-te inspirat!

Mobilier cu catifea: țesătura provine din Orient

montat cu două canapele măsuță de cafea joasă

Catifeaua provine din Orient și a fost încă comercializată în Evul Mediu. Materialul moale s-a bucurat mai întâi de o mare popularitate în Italia, unde a împodobit pereți, ferestre și mobilier. A fost importat încet în alte țări europene și a provocat senzație în Franța, Anglia și printre prinții germani. Și-a meritat reputația de „rege al lumii” – chiar și astăzi este o parte inseparabilă a designului interior în numeroase castele..

Mobilarea cu catifea – ceea ce se află în spatele termenului?

Mobilați cu scaune tapițate din catifea perete tapet roz

Termenul „catifea” este derivat din cuvântul grecesc antic „hexaminos” și înseamnă „șase fire”. Numele indică fabricarea țesăturii. Un sistem de urzeală sau bătătură este prelucrat în țesătura sa. În funcție de tipul de țesut, așa-numita grămadă de fibre rezultă pe partea dreaptă a țesăturii. Acesta este motivul pentru care țesătura arată atât de netedă, suprafața ei sclipeste ușor și materialul se simte atât de moale. Țesătura este grea și, prin urmare, a fost o alegere populară pentru cuverturi de pat sau perdele în trecut. Inițial țesătura era fabricată din mătase, în zilele noastre este produsă în masă din fibre sintetice sau bumbac.

Țesătura de tendință diferă de pluș și velur

Mobilați cu un covor din piele de vacă cu fotoliu roz catifelat

Și, deși catifeaua este similară confuz cu velurul, există de fapt unele diferențe între cele două țesături. Țesăturile cu o înălțime a grămezii de până la 4 mm se numesc catifea. Velur (din cuvântul francez pentru catifea) descrie textile cu o înălțime a grămezii de peste 4 mm. Cu plus, firele sunt chiar mai lungi; materialul este utilizat la fabricarea covoarelor. Cu alternativa ieftină Velvet, pe de altă parte, fibrele finite sunt lipite direct și nu țesute manual.

Mobilarea cu catifea: principiile de bază

Mobilați camera de zi cu o zonă de lectură pentru fotolii

Țesătura de trend folosită pentru a împodobi sălile de bal ale nobililor, putea fi pusă în scenă împreună cu mătase și făcea parte din ansambluri magnifice cu paturi de zi cu sculptură elaborată din lemn. În zilele noastre se prezintă destul de prudent în tonuri de pământ dezactivate și se încadrează cu succes în interiorele puriste. Canapelele moderne din catifea au un cadru simplu, fotoliile cu huse de catifea aduc o notă retro propriilor patru pereți cu formele lor rotunde și scaunele tapițate cu un design scandinav redus aduc varietate în sala de mese.

decorați cu dormitor idei perne aruncați

În ceea ce privește schema de culori, există două variante dintre care puteți alege. În instalațiile cu o paletă de culori neutre, designerii de interior optează de obicei pentru nuanțe pastelate moi. Aici, tonuri precum verde deschis, roz sau fildeș adaugă tușele finale. În interiorul eclectic, accentele sunt de obicei setate într-o culoare puternică contrastantă. Violet, portocaliu și albastru benzină sunt printre culorile de trend pentru 2018.

Iată tendințele pentru 2018 și 2019 dintr-o privire:

1. Diferite țesături într-o singură cameră: bumbac, mătase și catifea, precum și tricotaje pot fi ușor combinate între ele.

2. Setează accente cu piese de mobilier individuale în loc să achiziționezi seturi complete.

3. Mizați-vă pe mobilier și accesorii cu un limbaj de design clar.

Mobilarea cu catifea: astfel creați o ambianță primitoare

Mobilați cu scaun fotoliu din catifea verde-roșu

Un scaun cu aripi în albastru petrol împreună cu un scaun în roșu vin formează un colț de lectură confortabil în sufragerie. De altfel, catifeaua poate fi combinată nu numai cu lemn, ci și cu metal. Scaunele cu picioare din lemn și detalii metalice sunt deosebit de la modă. Jardiniere cu aspect auriu conferă ansamblului întunecat o notă de lumină.

mobilier cu scaun de catifea perdea dormitor perete antracit noptiera lemn

Perdelele de catifea sunt opace și, prin urmare, sunt perfecte pentru dormitor. Împreună cu un scaun ton-pe-ton, conferă eleganță zonei de dormit. Culoarea peretelui antracit creează un sentiment de siguranță și răspândește calmul. Acest lucru vă avantajează propria insulă de relaxare.

mobilier cu scaune tapitate masă de cafea neagră picioare scaun cu aripă modern

În sala de mese, scaunele cu tapițerie din catifea promit un confort maxim de așezare. Împreună cu masa rotundă din lemn de mahon și blatul de masă din marmură, formează un ansamblu atractiv. Pereții și podeaua albi neutri se estompează în fundal și lasă materialele să vină în propriile lor.

mobilier cu scaune tapitate sufragerie albastru petrol

Dacă pereții și podeaua sunt întunecate în orice caz, există opțiunea de a delimita vizual zona de luat masa cu un covor. Designerii de interior folosesc adesea un accent atât de ușor pentru a contracara pereții și mobilierul întunecat, evitând astfel camera să pară opresivă și mică. Sistemul de rafturi realizat din sticlă și metal în aspect auriu aduce mișcarea în cameră și, împreună cu masa de luat masa, de asemenea, cu picioare din metal, slăbește spațiul de locuit strict clasic.

mobilă cu catifea idei de tapițerie albastru regal

Dacă doriți să adăugați o notă clasică interiorului dvs. contemporan, puteți opta pentru aspectul trendy cocon. Diferite materiale sunt combinate cu pricepere între ele. O schemă subtilă de culori permite ca aspectul atractiv al covorului țesut manual și al scaunelor realizate manual cu tapițerie din catifea să iasă în prim plan.

Mobilați camera de zi cu un scaun de fotoliu din catifea

mobilier, inclusiv idei de mobilier camera de zi

amenajarea cu covoare de catifea idei de design dormitoare moderne

amenajarea cu idei de spațiu de depozitare a scaunului

decora camera de zi cu otoman de catifea canapea de catifea verde roz

amenajat cu patru scaune masă rotundă bucătărie mică

mobilier cu pat din catifea noptieră noptieră din metal auriu

mobilă cu perdele de catifea dormitor

Mobilați un paravent de dormitor cu o cuvertură de pat

amenajat cu o canapea de catifea masă de cafea eclectică tribală