Design interior

Lumina indirectă creează o atmosferă plăcută – o vilă de la PrismDesign

plăci de podea cu lumină indirectă aspect marmură

Colaborarea dintre Prism Design și Mori Design a dus recent la un proiect pentru o vilă modernă în Nanton, China. Arhitecții creează o atmosferă plăcută prin utilizarea formelor, culorilor, materialelor și luminii indirecte. Acest proiect combină estetica estică și cea occidentală și încearcă să exprime relația armonioasă dintre om și natură.

Lemn indirect și de culoare închisă

Zona de zi separatoare din lemn de culoare închisă nuanțe de gri

Faza de proiectare și planificare a durat un an și jumătate. Designerii au folosit elemente ale tradiției chineze, inclusiv artă și culori, și le-au combinat cu cultura occidentală. O mulțime de lumină indirectă și lemn întunecat caracterizează întreaga casă și creează o stare de spirit.

lumină indirectă zonă de living bucătărie marmură din lemn de culoare închisă

Proiectarea primului etaj se bazează pe tema transparenței. Tavanul dublu înalt din zona de luat masa creează o atmosferă aerisită și ușoară. Un punct culminant special aici este designul interesant al pereților din plăci de alamă și elemente de oglindă. Iluminatul indirect subliniază și efectul 3D.

Iluminare indirectă a plafonului din living în tonuri maro gri

Zona de luat masa este alăturată unui living mic, primitor, cu o zonă de relaxare. Deoarece această cameră este redusă optic, vă simțiți în siguranță și confortabil.

fronturi bucătărie neagră blat alb bucătărie insulă

Subsolul găzduiește sala de gimnastică și home theater, în timp ce etajul al doilea are două dormitoare. O atenție deosebită a fost acordată designului camerei pentru copii. Camera copiilor este din lemn și alb și este împărțită vizual în trei zone: pentru învățare, dormit și joc. Accentele colorate în portocaliu, roșu și albastru aduc o notă proaspătă în camera elegantă, mobilată întunecos. Scaunul suspendat din acril promite ore de distracție sau relaxare.

Lumină indirectă în creșă

Camera copiilor perete cu lumină indirectă podea din lemn de culoare închisă

O bandă de perete cu LED-uri negre a fost atașată la peretele din spatele patului, ceea ce conferă camerei o atmosferă unică. Această bandă de perete ascunde sursa de lumină și răspândește o lumină confortabilă în cameră.

Scaun suspendat cu bule pentru copii, perete cu lumină indirectă

Dormitorul principal este la etajul al treilea, unde domină și tonurile crem și suprafețele din lemn de nuc. La etajul patru se află biroul privat, care poate fi folosit și ca dormitor.

Camera copiilor din lemn închis la culoare

Camerele copiilor perete din lemn de lumină indirectă

scări de culoare albă cu lumină indirectă

Dormitor lumină indirectă tavan lemn închis

Lămpi de podea cu șezlong în format XXL, mural pe hol

Living lumină indirectă tavan canapea peisaj

balustradă de lumină indirectă albă de acasă, balustradă din sticlă din lemn de culoare închisă

mural mic dormitor XXL dulap uși glisante din lemn închis la culoare

Proiecta: PROIECTARE PRISM

în colaborare cu Mori Design

Fotograf: Hirabayashi Katsumi