Design interior

Instalația de artă ceramică decorează fiecare sală de mese din acest restaurant

Instalare de arta ceramica restaurant-camere-ambianta-decor

Designerii de la studioul de arhitectură și design interior Rockwell Group au proiectat recent interiorul noului restaurant Nobu din New York. Restaurantul are trei săli de mese separate: o sală de mese principală și două private. Ca parte a designului interior, studioul a comandat ceramistului canadian Pascale Girardin să creeze o instalație modernă de artă ceramică pentru fiecare zonă. Acestea ar trebui să rafineze designul restaurantului și să îi ofere un aspect unic.

Instalatie de arta din ceramica restaurant-perete-brichete-carbonizat-lemn-optic

Prima instalație de artă ceramică se află în sala de mese principală și este proiectată în colaborare între Rockwell Group și Pascale Girardin. Opera de artă este prezentată ca un design original de perete și constă din mici piese ceramice care seamănă cu brichete din lemn carbonizat. Sunt aranjate astfel încât să arate ca o lovitură mare de perie pe pereți. Un total de 3500 de elemente au fost realizate pentru întreaga instalație și transportate de la Montreal la New York. Au fost apoi atașate bucată cu bucată de peretele roșu tencuit. Pentru ca întregul design al peretelui să pară și mai original, pereții sunt proiectați cu iluminare indirectă. În acest fel, instalațiile de artă pot fi organizate cu succes și pot crea o ambianță exclusivă.

Instalare de artă ceramică-perete restarant-design-blocuri-vitrate

A doua instalație de artă ceramică a fost creată și din colaborarea designerilor și se află în camera privată. La rândul său, aceasta împodobește pereții din cameră, dar acestea sunt blocuri bidimensionale și tridimensionale, care sunt similare cu textilele japoneze Boro. Elementele de albastru cobalt sunt vitrate și creează un efect original, structurat. Luminile LED încorporate creează efecte de iluminare minunate, în timp ce plasează în același timp opera de artă în centru.

Instalare artă ceramică restaurant-rafturi-ceramică-sticle de sake

Instalația finală de artă ceramică se află în ceea ce este cunoscută sub numele de zona sake, care poartă numele populară băutură japoneză. În acest scop, ceramistul a realizat o colecție de un total de 70 de oale de lut, care sunt aranjate pe rafturi deschise din podea până în tavan. Ghivecele de lut arată ca sticlele originale de sake și fiecare sticlă este decorată cu o lovitură unică de perie în albastru de cobalt. Lucrările speciale de artă se încadrează perfect în ambianță și sunt adevărate atracții în cameră.

Află mai multe despre Grupul Rockwell și Pascale Girardin și celelalte proiecte ale acestora!