Design interior

Faceți ca plafoanele joase să pară mai înalte cu vârfuri și trucuri inteligente

tavanele joase monocrom-mobilier-minimalist-bucătărie-alb

O tendință clară în designul contemporan este să te concentrezi pe tavan atunci când proiectezi camere. În timp ce casele și clădirile tradiționale prezintă un mare interes pentru tavan și îi conferă un aspect frumos și uneori flamboyant, proprietarii de case moderne sunt destul de mulțumiți de soluții simple și discrete. Cu toate acestea, dacă o faci tavane joase acasă, puteți folosi câteva trucuri inteligente pentru a le face să pară mai sus. În cazul camerelor cu tavane joase, este important să depășim limitările, astfel încât tema și paleta de culori selectate să devină cu adevărat proprii.

Idei cu plafon mic acasă – mergeți orizontal

plafoane joase-design-luminos-grinzi-tavan-lemn-podea-balansoar-scaun

Aceasta poate părea o soluție evidentă la problema camerelor cu tavane joase, dar aveți grijă: puteți totuși să greșiți aici dacă alegeți un decor greșit! De multe ori, achizițiile impulsive îți pot strica stilul de decorare. Uneori cumpărați mobilier care face ca camera cu tavan jos să pară și mai aglomerată decât este de fapt. Deci, sugestia noastră aici este: puneți anumite restricții cu privire la aplicarea decorului! Dacă doriți să vă păcăliți ochii, puteți opta pentru seturi de canapele, măsuțe de cafea și mese de capăt care sunt nu numai scurte, ci și largi.

Faceți ca plafoanele joase să pară mai înalte cu pereții din sticlă din podea până în tavan

tavane joase original-lemn-design-sticlă perete-masă din lemn-rotund

Suprafețele din sticlă sunt întotdeauna un plus excelent pentru spațiile mici. Acestea aduc o senzație de ușurință și ne ajută să delimităm vizual zonele fără a bloca accesul la lumină. Ferestrele mari de sticlă și ușile glisante sunt deja o parte integrantă a majorității apartamentelor moderne.Deschideți camera de zi sau dormitorul cu tavan jos spre curtea din spate sau verandă prin utilizarea pereților din sticlă din podea până în tavan. Drept urmare, o cameră cu tavan jos poate părea brusc spațioasă și puteți percepe și bucura natura afară.

Pereți de sticlă de la podea la tavan

fereastră-tavan-jos-bar-frontal-perete-cu-întuneric-gri-piatră

Accent în tavan

idee-cu-tavan-jos-cu-luciu-negru-cu-lumini-pandantive-bucătărie-idee

Tavane joase bine luminate și strălucitoare

Tavan-bine iluminat-strălucitor-decor-modern-mijlocul secolului

Imagine de: Coop 15 Architecture

Un alt truc popular este să pictezi tavanele joase într-o nuanță cât mai ușoară posibil. Înțeles, albul este adesea alegerea preferată în majoritatea caselor cu tavan înalt. Pentru cei care nu sunt prea mulțumiți de culoarea albă a tavanului, vă recomandăm să folosiți aceeași culoare ca pe perete, dar cu o nuanță mai deschisă. Acest lucru pune imediat pereții în evidență și camera pare mai largă și mai mare decât este cu adevărat.

Suprafețe-tavan-strălucitoare-lumină-reflectă-luminozitatea-în-cameră

Poza de: Elad Gonen

Unii designeri recomandă suprafețe lucioase datorită capacității lor de a reflecta mai bine lumina. Suprafețele mate funcționează bine, selecția ar trebui să se bazeze pe luminozitatea camerei. Pentru o cameră cu ferestre înalte de sticlă și iluminare adecvată, un tavan lucios poate părea prea luminos și chiar enervant.

dormitor-design-tavan-luminos-pat-cu-baldachin-iluminat-tavan-jos

Imagine de: Sears Architects

Lumina caldă, neclară!

efecte-dramatice-călătorie-tavan-jos-masă-biliard

Lămpile suspendate și candelabrele elaborate sunt completări excelente la iluminatul din încăperile cu tavan înalt. Ar trebui să evitați acest lucru în camerele cu tavane joase, pentru camera dvs. de zi sau sufragerie ar trebui să alegeți mai degrabă lămpi de perete și lămpi încastrate care oferă amestecul potrivit de lumină focalizată și împrăștiată. Creați efecte dramatice în cameră cu un tavan scăzut și veți observa imediat transformarea în aura camerei. Un tavan întunecat face ca camera să pară mohorâtă, supraaglomerată și sufocantă. Efectele spumante de pe tavan dau impresia unei camere mai mari, bine ventilate. Luminile de podea inteligente vă pot ajuta, de asemenea, să aduceți un alt strat fascinant de iluminare în ambianță.

Dungi verticale și acoperire de perete

Verticale-dungi-acoperire-de-perete-culori-tavan-mici-idei

Imagine de: Oakwood Homes

Este bine cunoscut faptul că unul dintre cele mai populare sfaturi de modă pentru cei mici, dar care doresc să arate mai înalți, este să poarte rochii sau cămăși cu dungi verticale pentru a le face să pară mai înalte. Același truc funcționează bine atunci când decorați camere cu tavan jos. Dungile pot adăuga un plus de rafinament și acestui aspect. De asemenea, puteți încorpora accente de culoare strălucitoare fără ca camera să pară prea aglomerată. Panourile verticale din lemn creează, de asemenea, un efect vizual similar. În acest fel, veți obține cu siguranță mai multă căldură și confort în ambianța voastră.

Perdele-draperii-benzi-de-perete-cu-efect unic

Imagine de: PGDS Architects

Trageți perdelele înapoi!

sufragerie-însorită-tavan-jos-perdele-simple-transparente

Vrem să continuăm tema liniilor drepte? Perdelele și draperiile sunt printre cele mai mari adăugiri pe care vi le puteți imagina. Chiar și perdelele simple și transparente pot oferi ventilație naturală și pot contribui la un efect unic. Dacă casa ta este dominată de o temă aerisită, inspirată de plajă, atunci acestea din urmă sunt într-adevăr cea mai bună varietate posibilă imaginabilă. Dacă doriți să păstrați aceste sfaturi și să continuați să lucrați proporțional, simplu și neutru în decorarea dvs., această abordare vă va păstra stilul rafinat și atemporal și mai mult timp.

aerisit-plajă-inspirat-cu-temă de cameră-sfaturi-decorare-neutru

Imagine de: Marcye Philbrook

Rafturi înalte și zone de afișare verticale

bucătărie-tavan-jos-rafturi-înalte-suprafețe-verticale

Imagine de: Michael Minadeo + Partners

Afișajele verticale, rafturile înalte și chiar operele de artă sunt plasate mai sus decât este obișnuit în camerele normale. Dacă opera de artă atârnă mai sus, nu credem că este pe deplin reușită, deoarece tulbură perspectiva și efectul ei nu mai este la fel de bun. În majoritatea cazurilor, totuși, puteți obține efectul dorit deplasând obiectele cu 15-25 centimetri în sus. Deci, ceea ce învățăm din acest exemplu specific este că, cu spații mici, trebuie să gândiți vertical și să țineți cont de stil și design. De asemenea, ar trebui să vă simțiți liber să faceți modificări structurale permanente, cum ar fi ușile și ferestrele înalte, care sporesc iluzia.

Lăsați-vă tavanele să pară mai înalte

Perdele din podea până în tavan-perdele-lungime-podea-plafoane-lăsați-să arate-mai sus

Imagine de: A + B KASHA Designs

Cu toate acestea, plafoanele joase nu sunt atât de rele. La fel ca într-un dormitor mic sau o zonă de living, vă puteți juca și cu intimitate și intimitate aici pentru a crea un spațiu cu adevărat primitor și confortabil. Deci, în loc să vă faceți griji cu privire la lucrurile care nu pot fi schimbate cu ușurință, este cu adevărat mai bine să faceți camera cu tavanul jos confortabilă și confortabilă și să vă bucurați de atmosfera de acolo.

idei-sfaturi-plafoane-mici-pentru-a-face-să-pară-mai-sus-vizual

Imagine de: Nakhshab Development and Design

Ferestre din sticlă înaltă pentru cameră-iluminat-suficient-tavan-dungi-albe-mate

Imagine de: yamamar design

Lăsați ca plafoanele joase-podea-tavan-pereți-de-sticlă să apară-optic-mai sus

Imagine de: Domb Architects

ferestre-cu-mobilier-subliniat-orizontal-jos

Imagine de pe: spfa.com

Idei-camere-tavan-jos-linii-orizontale-accentuate