Design interior

Efectul patină conferă caracter și însuflețește interiorul modern

Vincenzo De Cotiis designer sculptură modernă italiană

Designerul italian de aproape 60 de ani, Vincenzo De Cotiis, care aparține lui Gonzaga, una dintre cele mai faimoase familii aristocratice italiene, și-a finalizat pregătirea la Milano și, ca arhitect și designer, a căutat echilibrul dintre vechi și contemporan. În cea mai mare parte, el combină elemente care nu aparțin într-adevăr, dar se armonizează într-un anumit context. Ca mediu expresiv, combină un efect patină cu mobilier minimalist și suprafețe lucioase precum cromul și sticla. Rezultatul este o simbioză perfectă, care se caracterizează prin farmecul vechiului și are în același timp un efect foarte contemporan. Interiorul lui Vincenzo De Cotiis pare a fi adevărate opere de artă cu o compoziție perfectă și culori echilibrate. Mai jos vă prezentăm o frumoasă vilă în Toscana, Italia.

Efect patina și farmecul vechiului

vilă curte față grădină clincher fațadă gazon piscină naturală Vincenzo De Cotiis

În calitate de sculptor, designer și arhitect talentat, el găsește întotdeauna ocazia de a pune împreună elemente necombinabile și de a le prezenta atractiv. Pentru proiectele sale, el se bazează exclusiv pe materiale naturale și de înaltă calitate, iar imitațiile și materialele plastice sunt complet absente. O notă subtilă de chic nu este ratată și există întotdeauna o cutie de lux care transmite accente eficiente din alamă, crom sau sticlă oglindă. Este cu adevărat fascinant modul în care astfel de materiale diferite pot fi plasate unul lângă celălalt în armonie. Rezultatul este o imagine de ansamblu echilibrată, o adevărată operă de artă formată din culori, forme, suprafețe și un efect de patină.

efect patina perete cladire fereastra natura virhang negru

Interioarele create de De Cotiis pot fi, de asemenea, descrise ca un fel de tablou de artă. Culorile, structurile și siluetele transmit emoții și mesaje, la fel ca arta în sine. Compoziția, umbrirea și accentele joacă un rol important și creează o atmosferă unică. Este la fel într-o vilă privată din nordul Toscanei, Italia. Este situat în provincia Lucca, unde elita culturală a Europei este în vacanță de secole. Locul a fost și este vizitat în principal de italieni, dar și de vedete din toată Europa precum Georgio Armani, Andrea Bocelli, scriitorul englez Aldous Huxley și artistul Henry Moore.

lampă suspendată din beton cu efect de patină, lampă suspendată otomană

În legătură cu împrejurimile istorice și fațada de cărămidă a clădirii în sine, De Cotiis a selectat doar mobilier exclusiv realizat manual și elemente de interior pentru designul interior al vilei. Cele mai multe dintre ele au fost chiar special concepute pentru aceasta. Detaliile atractive amintesc de trecutul maritim al casei. Farmecul vechiului dezvăluie mai presus de toate efectul patinei asupra peretelui și asupra obiectelor retro.

mobilier efect patina plante din piele

Plantele de seră cu frunze largi dau accente proaspete. Ei și efectele patinei însuflețesc designul camerei, care este determinat de culori neutre și materiale robuste. În același timp, atmosfera rămâne armonioasă și calmă. Pentru a se bucura de acest lucru, designerul a oferit mai multe opțiuni de așezare și de relaxare. O parte din interior datează din anii ’50 și ’70 și aduce astfel un fler retro.

dulap cu efect patină elemente offset oglinzi frontale

pereți din beton efect patină fotoliu tapițerie galbenă

perete efect patina placare piatra naturala masa de luat masa diferite scaune pereti efect patina tavan stuc mobilier rustic retro alama

dormitor efect patină lumină de artă minimalistă

oglindă din alamă oglindă din marmură cu efect de patină, piatră naturală

mobilă mică design masă laterală masivă piatră naturală alamăVincenzo De Cotiiis

* un proiect de Vincenzo De Cotiis