Design interior

Design biofil și lumini Vibia pentru un design interior elegant, cu elemente naturale

De la clădiri realizate din materiale durabile până la modele biofile și decor ecologic, designul interior se bazează astăzi din ce în ce mai mult pe natură. Proiectarea biofilă se bazează pe conceptul că oamenii au o afinitate inerentă pentru mediu. Din acest motiv, mediul său de viață ar trebui să fie mai strâns legat de ea pentru a îmbunătăți sănătatea, bunăstarea și productivitatea.

Combinați designul biofil modern cu plantele

plantă suspendată în combinație cu lumini vibia pentru un design biofil iubitor de natură

Un element important în proiectarea biofilă este iluminatul, în special desenele și materialele organice, precum și sistemele care oferă luminozitate pe tot parcursul zilei. Acestea imită tiparul natural al soarelui și susțin ritmul circadian. În plus, marca spaniolă de design de iluminat Vibia oferă multe astfel de modele cu un concept biofil. Scopul principal este mai presus de toate de a crea interioare mai bune pentru a trăi aproape de natură. Citiți mai departe pentru a descoperi o serie de exemple inspirate de reședințe, hoteluri și restaurante.

Integrează elemente naturale

design minimalist biofil într-un birou cu remorcă și lemn natural

Lampa de podea North de la Levy luminează bara de oglindă din Bratislava, Slovacia în legendarul hotel Radisson Blu Carlton. În zona de relaxare a barului, brațele luminilor Vibia se ramifică în sus. Aspectul asemănător plantei reflectă tema botanică. Designerii au determinat acest lucru prin schema de culori verde pădure și arborele spațios din mijlocul camerei.

lambriuri din lemn pe pereți într-un spațiu de birouri modern combinat cu plante în containere de sticlă

În timpul unei restaurări de birouri în Wijk en Aalburg din Olanda, studioul olandez de design VEVS a dorit să combine interiorul cu exteriorul. DTI produce unt și foietaj, astfel încât VEVS a fost inspirat de peisajul olandez cu hambarele sale agricole. Au instalat ferestre din podea până în tavan, grinzi din lemn și mobilier în formă organică. Proiectanții au instalat umerașe cu sârmă Arik Levy în sălile de conferință. Cablurile negre industriale creează un design tridimensional delicat, care este în același timp grafic și transparent și reprezintă un contrast material izbitor cu masa și placarea din lemn organic.

un foaier în hotel cu mobilier retro și o plantă mare, cu design biofil

La Hotelul Gates din Barcelona, ​​materialele naturale precum marmura, alama și nucul creează o atmosferă bogată, pământească. La un capăt al holului de tip mansardă, designerii au instalat un Palma de Antoni Arola, care combină lumina și vegetația într-un cuier. Se pare că pluteste în aer. Bilele de sticlă suflate împerecheate cu verde luxuriant, în cascadă, amintesc, de asemenea, de o grădină veche agățată. Situat în apropierea unei plante în ghiveci supradimensionate, acest lucru creează un peisaj interior care amintește de natură și încurajează sensibilitatea organică și relaxată a hotelului..

living colorat, cu masă lungă și tapet

Arolas Palma ocupă un loc proeminent în restaurantul Bolpetta din Torino, Italia. Silueta de glob ușor aplatizată amintește de forma pământului. Acesta este, de asemenea, un design organic care completează unele dintre modelele grafice ale tapetului și schemele de culori. Plantele se revarsă peste părți, oferind camerei o atitudine informală și oferind astfel o strălucire caldă.

Design biofil pentru spații de locuit

tapet cu modele de plante în combinație cu design biofil scandinav în camera de zi

În acest apartament din Alicante, Spania, cuierul orizontal de la Palma luminează sufrageria. Camera are, de asemenea, un aer natural, cu lemn de culoare deschisă și tapet botanic. Un trio de globanți împrăștiați cu verde se încadrează perfect în acest mediu. Profilul orizontal se extinde pe lungimea mesei.

Planta verde în ghiveci lângă bilă strălucitoare pe perete în restaurant

Petit Epicerie este un restaurant în interior și în aer liber din Liège, Belgia. De asemenea, are un design biofil. În sala de mese aerisită, vegetația din remorca orizontală accentuează culoarea pereților verde-gri. O fâșie orizontală de sfere atrage privirea asupra zonei grinzii, al cărei acoperiș din metal negru reflectă culorile de abanos ale țiglei strălucitoare.

tavane înalte și copac bonsai în combinație cu candelabru cu design biofil

O altă vilă cu un atrium triplu înalt vă așteaptă pe malurile nisipoase ale Bahrainului. Soarele curge prin luminatoare și luminează pereți îmbrăcați în piatră și copaci bonsai. Există, de asemenea, două etichete cu flux de sârmă care atârnă deasupra capului de partea de mai sus.

elemente moderne și un copac mic în amenajarea interioară a unei vile din Bahrain

Aceasta este, de asemenea, versiunea contemporană a lui Arik Levy asupra clasicului candelabru. Cablurile subțiri și negre ale luminilor trasează, de asemenea, un contur aerisit. Acest lucru umple camera, în timp ce accentul este pus pe tavanele înalte și arhitectura atrăgătoare.

Atmosferă confortabilă în restaurant

Stilul anilor șaptezeci în restaurant cu lumini suspendate și scaune din lemn

Păstrați o bucată de natură într-un pahar

grădină verticală într-un interior minimalist cu plante în recipiente de sticlă

Plante adecvate în format mini pentru design biofil

plante mici și bonsai sub capace de sticlă pentru design biofil

Zona privată cu accente verzi

zonă delimitată cu ecrane de confidențialitate și scaune din bambus în combinație cu iluminare de design biofil

Bucurați-vă de o seară relaxantă

cameră întunecată a hotelului cu iluminare subtilă și mobilier tapițat primitor în stil retro