Design interior

Cum influențează picturile de perete conform Feng Shui energia casei?

sufragerie deschisă bucătărie canapea gri murală cal

Pentru că vrem să ne simțim confortabili în propriile noastre pereți, vrem să creăm o ambianță armonioasă. Potrivit experților, filosofia chineză a Feng Shui poate aduce armonie în împrejurimile noastre. Proiectarea apartamentului în conformitate cu Feng Shui ar trebui să facă fluxul chi. Culori, forme, puncte cardinale – fiecare element al interiorului joacă un rol important. Chiar și imaginile pe care le alegeți pentru casa dvs. pot influența foarte mult efectul energiei. Atunci când alegeți pozele pentru dormitor și bucătărie, trebuie să fiți foarte atenți. Oriunde dormim și mâncăm, totul ar trebui să fie încărcat cu energie pozitivă. Pozele se numesc „Fast Feng Shui” (sau „Fast Balance”). Cel mai simplu mod de a echilibra și armoniza energia care curge în casă este prin intermediul imaginilor. În articolul de astăzi, vă vom spune ce reguli de bază trebuie să respectați atunci când alegeți picturile murale conform Feng Shui.

Evitați artele de perete din mai multe părți conform Feng Shui

Imagine în patru părți a unui buldog francez pe hol

Arta modulară este foarte populară în zilele noastre. Potrivit Feng Shui, este extrem de nedorit să împărțiți o singură imagine în 3 părți. De exemplu, o ramură a unui cireș înflorit este un motiv pozitiv și proaspăt, dar dacă îl împărțiți în trei părți, armonia se va pierde. Cu toate acestea, dacă doriți să aranjați cinci dintre cele mai frumoase fotografii pe perete ca o galerie, este în regulă. Arată și mai bine atunci când imaginile sunt legate de o temă.

Ce picturi murale conform Feng Shui în dormitor?

Arta de perete peste pat acuarela arata barbat femeie

Pozele atârnate deasupra patului merită o atenție specială. Când visează, creierul procesează impresiile zilei. Prin urmare, ar trebui să optați pentru motive și simboluri care evocă doar emoții și percepții pozitive. Evitați să atârnați imagini cu apă peste tăblie, deoarece vă va “spăla” sentimentele de dragoste. Acest aranjament poate duce la înșelăciune și fraudă.

Dacă ați așezat o pictură murală cu flori la cap, ar trebui să existe două flori în prim-plan. Dacă imaginea conține trei flori de aceeași dimensiune, creează impresia unui triunghi amoros – a treia roată de pe cărucior care poate afecta relația ta.

Mural în conformitate cu obiectul solitar Feng Shui Yin corb

Evitați obiectele solitare

Cifrele individuale reprezintă dominanța energiei yin (negru, feminin, intern, pământesc, greu) sau a energiei yang (alb, masculin, extern, ceresc, ușor) din imagine. O pictură murală care arată un copac semi-arid singuratic pe o stâncă este yin. Acesta este un semn rău conform Feng Shui și poate avea un efect negativ asupra mediului de viață.

Ar trebui evitate și picturile cu energie Yang. Acestea includ, de exemplu, imagini cu străzi sau poduri în orașe mari, fluxuri mari de mașini, siluete de oraș, linii de linie. Astfel de imagini transmit doar singurătate.

Frunze de copac verde de primăvară murală

„Imaginile de creștere” ajută în relație

Dacă doriți să faceți relația dvs. de dragoste mai norocoasă, ar trebui să optați pentru o reprezentare a creșterii, revigorării sau renașterii. Acesta ar putea fi un peisaj de primăvară, de exemplu. Păsările ciripesc, natura se trezește la o viață nouă, totul este în floare. Cel mai bine este să evitați imaginile peisajelor de toamnă care prezintă frunze căzute și melancolie.

Pârâul mural în pădurea verde

Picturi murale conform Feng Shui pentru camere cu ferestre către o intersecție

Acordați atenție motivelor potrivite, mai ales dacă ferestrele dvs. se confruntă cu o intersecție. Pentru a crea un echilibru cu lumea zgomotoasă „acolo”, puteți închide o imagine care transmite pace și armonie – de exemplu, o cascadă frumoasă. Această imagine va „spăla” influențele externe negative (amintiți-vă, totuși, că acest motiv nu este potrivit pentru un dormitor).

Pentru camerele din colț (inclusiv dormitoare), picturile murale de trandafiri, bujori sau un lotus sunt benefice. În mod tradițional, aceste imagini sunt privite ca simboluri ale sănătății, echilibrului și fericirii în dragoste – în special lotusului.

Mural negru alb iubitor cuplu sentimente triste

Picturile originale pot provoca daune emoționale

Trebuie să fii atent cu picturile originale ale diferiților artiști. Este mai bine să le agățați numai în camere mari sau pe holuri mari. Cu toate acestea, dacă este un spațiu mic și doriți cu adevărat acea pânză, este mai bine să atârnați copii ale picturilor. Nu se știe ce energie a adus artistul în opera sa de artă.

sufragerie modernă picturi murale motive naturiste frunze monstera ananas

Alegeți imagini care să transmită „ușurința sufletului” în loc de „probleme nerezolvate” 

Sufletul are nevoie de aripi, lejeritate și spațiu. Păpădia, de exemplu, arată foarte plăcută prin natura lor simplă. Fii atent cu arta contemporană modernă. Imaginile de neînțeles, formele și culorile abstracte au uneori o putere distructivă. Dacă doriți să atârnați imagini în jurul casei greu de înțeles și de văzut, luați în considerare plasarea lor în birou, de exemplu.

Mural Rezumat birou fotografii alb-negru ale unor oameni celebri

Nu agățați fotografii ale persoanelor care au murit acasă

Fotografiile și imaginile persoanelor decedate, indiferent dacă sunt rude, prieteni sau persoane celebre (oameni de știință, scriitori, artiști), aduc energie negativă în mediul de viață. Cel mai bine este să le păstrați în albume foto și să nu le atârnați pe perete.

Picturi murale conform Feng Shui pentru camera de zi Copaci în spatele canapelei

Picturi murale care îmbunătățesc bunăstarea financiară

Conform filosofiei Feng Shui există 5 elemente de bază: apă, lemn, foc, pământ, metal. Tot ceea ce are legătură cu banii este atribuit elementului din lemn, astfel încât imaginile cu copaci și plante sunt perfecte. Elementul din est – lemnul – este întărit de elementul apei. Imaginile care descriu apă în mișcare, precum cascade și alte elemente de apă, inclusiv picturi cu pești, sunt, prin urmare, în perfectă armonie.

Picturi murale Feng Shui Și cadrele sunt importante

Picturi murale pentru sufragerie în conformitate cu valurile de apă în mișcare ale mării Feng Shui

Pictură murală floare masă sufragerie masă din lemn

Murale navale lumina aurie

Decorarea designului holului a picturilor murale mari cu flori delicate

Coridor proiectare imagine modernă perete fotografii alb-negru

mural abstract în sufragerie antracit și alb

Nu utilizați imagini de perete din 3 părți conform Feng Shui în sufragerie