Design interior

Culorile închise și texturile diferite caracterizează acest apartament din Sankt Petersburg

culori inchise texturi zona de zi canapea masuta de cafea covor

Culorile profunde, întunecate, texturile diferite și o atmosferă confortabilă caracterizează acest apartament din Saint Petersburg, Rusia. Proiectul a fost proiectat de INT2architecture în 2016 și finalizat în 2017. Apartamentul modern este situat în centrul orașului, la ultimul etaj al unei clădiri vechi de la începutul secolului al XIX-lea. Inițial casa a fost construită într-un stil eclectic și a fost remodelată de mai mulți arhitecți de-a lungul timpului.

pandantiv piese de mobilier culori inchise canapea scaune sufragerie

Scopul principal al acestui proiect a fost de a crea cel mai funcțional spațiu posibil pentru sejururi pe termen scurt de 4 – 5 persoane. Rezultatul ambiției arhitecților și designerilor de interior este un apartament confortabil care seamănă cu o suită hotelieră. Apartamentul se extinde până la 215 mp și găzduiește un living, două dormitoare cu două băi, bucătărie, birou, spălătorie și baie de aburi.

culoarea peretelui închis mobilier din lemn gri gri sufragerie

Ideea de a combina culori închise pe pereți și tavan cu diferite texturi face parte din conceptul principal al apartamentului contemporan din Sankt Petersburg. Culorile profunde au fost folosite într-o manieră specifică și combinate inteligent cu materiale și lumini, astfel încât a fost creat un interior minunat de frumos. Culorile închise maro, gri și verde au fost combinate cu pricepere cu diferite structuri din lemn, granit și plăci de ciment.

culori închise pe pereți tavan pardoseală zonă de gătit chicinetă

Culoarea gri-albăstrui și verde au fost folosite ca culoare a pereților în ambele băi, unde evidențiază perfect chiuvetele din lemn deschis la culoare. Culorile crem de pe podeaua cu gresie și cada ovală, independentă, în alb creează un contrast frumos și conferă camerei stil și eleganță. Dormitoarele și zona de zi sunt păstrate în cea mai mare parte în culori deschise.

culori închise perete clădire zonă de luat masa chicinetă șemineu lemn

În sufragerie, s-a luat o decizie pentru piesele de mobilier în culori închise, care intră în propria lor față în fața peretelui alb și asigură un stil uniform. Alegerea mobilierului interior pentru studiu a căzut, de asemenea, pe aceeași combinație culoare-material. Pereții din această cameră sunt vopsite în același gri închis cu o piesă albastră. Pardoseala ușoară și tavanul alb deschid camera îngustă și asigură faptul că camera nu pare îngustă și copleșitoare. Lemnul închis acoperă podeaua, peretele frontal și tavanul de deasupra unității de bucătărie și separă astfel zona de gătit de camera de zi deschisă, de culoare neutră. Un șemineu creează o atmosferă deosebit de confortabilă și caldă în zona de zi deschisă.

living zona semineu scaune de masa culori inchise textura

scaune de masă granit acoperă țesătură culoare muștar lemn deschis la culoare

perete raft masă scaune fotolii canapea covor parchet podea

rotund alcov fereastră golf lectură colț capăt masă scaun dormitor

dormitor parchet de culoare neutră pardoseală televizor

covor gri culoare perete alb garderoba dormitor

dormitor alb vopsea perete pat mochetă

gresie din ciment baie lemn bej bej vanitate

culoare perete închis baie scară de cadă independentă

baie toaletă pardoseală cu gresie oglindă mică chiuvetă

* Puteți găsi mai multe proiecte de arhitectură INT2 Aici