Design interior

Concept de mini-apartament: Așa poți trăi într-un mod modern pe doar 15 metri pătrați!

conceptul de mini-apartament mărește optic camera mică

Casa FOA este una dintre cele mai importante expoziții de arhitectură, design interior, amenajare a teritoriului și industrie din America Latină. Arhitecții chilieni din SUMATORIA au fost selectați pentru a-și reprezenta țara în zona „Proiectare emergentă a locuințelor miniaturale”. Acestea sunt mini-apartamente cu un spațiu de locuit de numai 15 metri pătrați (corespunde dimensiunii unui modul container). Arhitecții au conceput un concept de mini-apartament care permite o viață modernă într-un spațiu restrâns.

Concept de mini apartament pentru o viață modernă și eficientă

Concept de mini apartament de 15 mp modernFirma de arhitectură chiliană a propus o soluție spațială bazată pe transformarea digitală și pe creșterea urbanizării. Pe măsură ce cererea de locuințe din cele mai mari orașe din lume continuă să crească, apartamentele din oraș sunt din ce în ce mai mici. Cu un concept bun de mini-apartament, puteți locui confortabil în cele mai mici spații. Soluția arhitecților începe cu un design eficient, personalizabil și ușor de implementat pentru o reședință primară, reședință secundară sau chiar un proiect hotelier în care cererea de confort și durabilitate are loc într-un spațiu restrâns. Scalabilitatea și eficiența designului funcționează sub conceptul „plug-and-play”, care permite construcția în serie și implementarea simplă, precum și reducerea timpului și costurilor de construcție.

Mini-apartamentul de 15 mp fascinează prin design

mini apartament concept oglindă mare dormitor iluzie optică

În acest apartament de 15 metri pătrați (2,50 x 6 metri) sunt satisfăcute nevoile de bază pentru spațiu locativ. Spațiul este flexibil și poate juca rolul unei zone de living în plan deschis, cu bucătărie și cameră de zi, baie și dormitor. Dimensiunile sunt definite și totuși structurate astfel încât rezidentul să poată utiliza în mod optim fiecare centimetru de spațiu fără a deveni claustrofob. Acest lucru se realizează prin instalarea de oglinzi care creează iluzia unei camere mai mari.

mini apartament concept bucatarie zona de luat masa

Zona de bucătărie / living este compactă și dotată cu un dispozitiv multifuncțional care servește ca aragaz cu două arzătoare, cuptor cu cuptor cu microunde și frigider sub chiuvetă. Două rafturi deasupra zonei de gătit și un sertar adânc dedesubt oferă spațiu de depozitare pentru vase și / sau alimente. În fața bucătăriei minuscule este o mică zonă de living cu o masă. Pereții sunt, de asemenea, acoperiți cu oglinzi în această zonă, pentru a crea o senzație de spațiu în spațiul altfel îngust.

Baie de lumină cu concept mini apartament

Toaleta este situată între living / bucătărie și dormitor. De asemenea, servește ca intermediar între cele două camere. Camera este echipată cu un luminator care acționează atât ca o ventilație, cât și ca sursă de lumină naturală, adăugând un element de spațiu vertical la baie.

mini apartament concept oglindă faianță marmură

Pereții sunt proiectați cu plăci de marmură lustruită în alb, care reflectă lumina zilei și fac ca baia mică să pară mai mare. Dușul este situat la celălalt capăt al băii și are două uși de sticlă care deschid zona de duș și, când sunt închise, ascund zona de spălare atunci când nu este folosită.

concept mini apartament zonă de dormit oglindă pat

Dormitorul este mobilat cu un pat mare. Sub saltea sunt 6 compartimente, fiecare de mărimea unei valize, care servesc drept dulap. În partea din spate a patului există lumini de citit și porturi USB deasupra unui raft, care funcționează ca o noptieră. Deși spațiul este mic, designerii de interior au găsit și spațiu pentru artă sub forma unei picturi murale deasupra patului.

mini-apartament concept design interior modern economie de spațiu

Totul din mini apartament îndeplinește criteriile de durabilitate – de la reciclarea apei gri până la instalarea panourilor solare și chiar a izolației. Acest concept de mini-apartament este un exemplu al modului în care se poate trăi nu numai modern, ci și durabil, și numai pe 15 metri pătrați de spațiu de locuit.

Proiectul a primit premiul „Casa FOA” pentru cea mai bună reproiectare a unei camere și cea mai bună utilizare a ROCA, care au fost distribuite în timpul expoziției din Chile.

lampa de perete iluminat mobilier apartament mini

mini apartament modern marmura bucatarie

plan de etaj mini apartament concept 15 mp

desenarea mini-apartament concept distribuție cameră

* Către Site-ul web al arhitecților