Design interior

Combinați culoarea ocru – culoarea ocru auriu a anului 2016 în interior

Culoarea ocru combină efectul-mobilier-cald-ocru auriu

Anul trecut, compania americană de culori Pantone Rose a ales cuarțul și Serenity pentru culorile de trend 2016. La concurentul Dulux, favoritul se numește Goldocker și ar trebui să facă camerele să strălucească. Umbra este puțin mai întunecată decât cea convențională Culoare ocru, dar are și un efect cald și ne oferă o atitudine pozitivă față de viață. Dacă doriți să adăugați această culoare a anului 2016 la interiorul dvs. modern, atunci o veți găsi în acest articol! Astăzi vă vom arăta cum puteți combina culoarea ocru și ce culori ar merge în mod ideal cu acesta.

Cum arată culoarea ocru?

Combinați culoarea ocru-aur ocru-design perete-jumătate înălțime-pictură cameră de zi

Ocra este una dintre culorile pământului și este asociată cu stânca, mierea și condimentele care sunt calde la soare. Pigmentul natural al pământului este un amestec de piatră de fier maro, minerale argiloase, cuarț și var, dar este extras din pământ doar în cantități mici astăzi. Astăzi, ocrul este produs pe bază artificială din culorile oxizilor de fier și este, de asemenea, cunoscut sub numele de galben oxid de fier. Dacă culorile acrilice galben, roșu și albastru sunt amestecate împreună, rezultatul este culoarea ocru. Amestecul poate fi luminat sau întunecat cu alb și negru.

Efectul culorii ocru

Culoare ocru combinat-gri-piatră gri-lemn-masă-sufragerie

Goldocker poate fi utilizat în întreaga lume a designului și anul acesta este în creștere în artă, arhitectură, modă și design. Culoarea ar trebui să reflecte zeitgeist-ul nostru și să rafineze camerele cu un nou strălucire. Este treaba ta nu numai să acționezi singur, ci și să mediați între alte culori la modă.

Ochru ca culoare de perete

Combinați culoarea ocru-living-modern-taupe-gri-albastru închis

Există multe modalități de a evidenția culoarea ocru în propriii tăi pereți. Ca vopsea de perete, ocrul are un efect de încălzire, prietenos și stimulant. Conform doctrinei Feng Shui, aceasta simbolizează pământul și reprezintă longevitatea.

Ochru pentru peretele accent și roz pastel pentru restul camerei 

Culoare ocru-combina-dormitor-acoperiș înclinat-maro-trandafir

Este recomandabil să pictați un singur perete accent în ocru auriu și să alegeți o nuanță similară, cum ar fi mocha, teracotă sau cappuccino pentru celelalte. Culorile pământului din zona de living creează o atmosferă confortabilă și amintesc de zilele calde de toamnă.

Vopsiți peretele la jumătate în ocru auriu

Culoare ocru combina-gri-perete-vopsea-living-jumătate-înălțime-pictură

Dacă ocrul auriu este prea colorat și expresiv pentru dvs., atunci puteți vopsi peretele doar la jumătatea drumului. Tot ce aveți nevoie este bandă adezivă, o rolă de vopsea și câteva ziare pentru a fi întinse.

Ocru pentru mobilier și accesorii

culoare-ocru-combina-aur-ocru-fotoliu-canapea-covor-living

Plănuiești să cumperi o canapea nouă pentru sufragerie? Gândiți-vă apoi dacă culoarea tendinței s-ar potrivi cu restul interiorului și cu gusturile dvs. Alternativ, chiar și un fotoliu relaxant de culoare ocru poate deveni un adevărat punct de atracție în cameră.

Culoare ocru cu care se combină materialele?

culoare-ocru-combinare-metale-calde-cupru-alama

Culoarea ocru se combină perfect cu cuprul și alama, deoarece aceste metale imită luciul cald al aurului. Ocrul auriu se înțelege la fel de bine cu lemnul de carton și blond, cum ar fi mesteacănul, stejarul, fagul și arțarul.

Ocru și verde

culoare-ocru-combina-verde-lemn-living

Iarba verde proaspătă ne eliberează de securitate și reprezintă un viitor optimist. Combinat cu tonuri ocre și maro, tonul puternic își desfășoară complet efectul minunat. Puneți câteva plante verzi în jurul canapelei dvs. galbene ocre și aduceți natura în camera dvs. de zi!

Ocru și maro 

culoare-ocru-combina-maro-lemn-de-nuc-living-baie

Ocra este practic maro pe bază de galben și se poate spune că este una dintre infinit de multe nuanțe din gama maro. Dacă aveți mobilier din lemn de culoare închisă, ocru auriu este o modalitate excelentă de a lumina camera cu culoare.

Tonuri ocru și roz

culoare-ocru-combinând-roz-coral-efect-cald

Nu numai cuarțul de trandafir pudrat este în creștere. Coralul, caisul și rozul vechi arată vesel și pot fi combinate frumos cu ocru auriu. Combinația de culori poate fi completată frumos cu tonuri de marsala și roșu dezactivat.

Tonuri calde de piersică, tonuri roșii pământești și accesorii ocru auriu

culoare-ocru-combinând-coral-roz-auriu-ocru-țesături

La Dulux, tonurile roșii pământești reprezintă moștenirea bogată a istoriei noastre și amintesc de picturile unor vechi maeștri. Combinate cu o notă de auriu și culori neutre precum bej sau maro, ele arată vintage și moderne în același timp.

Cuarț trandafir și ocru auriu în armonie

Culoare ocru combina-trandafir-living-culoare-a-anului

În exemplul de mai sus, culoarea ocru are un efect mai intens și servește ca un impuls energetic, în timp ce accentele roz vesele echilibrează acest efect.

Albastru ocru și bleumarin

culoare-ocru-combina-albastru-alb-maritim

Vă amintiți faimosul tablou „Fata cu cercei de perle” al artistului olandez Jan Vermeer van Delft? Combinația reușită de culori dintre galben și albastru ocru atrage imediat atenția și nu doar pentru că fundalul este negru.

“Fata cu cerceiul perlat”

culoare-ocru-combina-albastru-inchis-auriu-ocru-culoare-tendinta

Perechea de culori are aproape ceva nobil, fără a fi prea ostentativă și funcționează la fel de bine atât în ​​sufragerie, cât și în dormitor. Depinde de dvs. dacă alegeți bleumarin închis, albastru regal sau turcoaz.

Schema de culori cu ocru și teal

culoare-ocru-combina-cobalt-albastru-mobilier-compilatie

Iată câteva exemple despre cât de bine se înțeleg benzina și ocrul. Antracitul și griul de piatră subliniază minunat compoziția și fac ca imaginea generală să pară calmă și echilibrată.

Cenușiu piatră și galben ocru

culoare-ocru-combina-gri-alb-scaune-de-masa

Griul neutru rămâne în vigoare în decorul modern și poate crea fundalul perfect pentru galbenul ocru clar. Puteți alege tonuri de gri deschis, cum ar fi gri de piatră sau gri, sau puteți experimenta culori închise la modă, cum ar fi gri porumbel și antracit.

Cenușii întunecate dramatice

culoare-ocru-combina-gri-inchis-living-insert-otel-semineu insert

Îți plac tonurile misterioase de miezul nopții, precum griul grafit? Pentru ca camera să nu pară prea mohorâtă, puteți accentua cu culori strălucitoare precum galbenul ocru.

Culori mut

culoare-ocru-combina-dusky roz-verde-living-dormitor

Culorile mutate sunt minunat de pământești și naturale. Schema de culori prezentată mai sus amintește de sfârșitul verii sau toamna și poate arăta minunat de confortabilă în sufragerie.