Design interior

Birou la domiciliu – locul de muncă profesional în propriii tăi pereți

Home-office-modern-design-idei-moderne

Din ce în ce mai mulți oameni lucrează de acasă, cel puțin temporar. Flexibilitatea pe care o aduce biroul de acasă este un mare avantaj, în special pentru familiile cu copii mici. În birou, angajatorul trebuie să se asigure că locul de muncă este ergonomic. Cu toate acestea, la biroul de acasă, toată lumea este responsabilă pentru crearea unui mediu de lucru sănătos și motivant. Dar ce factori joacă un rol în proiectarea biroului de acasă și ce trebuie luat în considerare în ceea ce privește mobilierul, sursele de lumină și alegerea culorii?

Home office – găsiți propriul stil

Proiectarea unui birou la domiciliu, zonă de relaxare, zonă de recepție a clienților

Combinând elemente creative și casnice, propria motivație și bunăstare pot fi crescute semnificativ. Mai presus de toate, toți cei care lucrează într-o profesie creativă ar trebui să aibă grijă să creeze un mediu de lucru stimulant. Acest lucru se poate face prin picturi murale sau alte opere de artă, dar și prin culori și plante, care vor fi discutate în continuare în text. Este crucial ca studiul să reflecte propriul stil, deoarece atunci persoana în cauză preferă să rămână acolo cu un sentiment bun.

Birou la domiciliu – birou și scaun de birou

Birou-acasă-simplu-modern-scaun-birou

O atenție deosebită trebuie acordată selecției biroului, ca inimă a biroului de acasă. Ar trebui să fie reglabil pe înălțime. Desigur, cel mai bine este să aveți un birou care să poată fi reglat, astfel încât să puteți lucra la el în picioare. În acest fel, spatele este ușurat temporar. Cât de înalt ar trebui să fie biroul în setarea normală depinde de înălțime. Cu o înălțime de 1,60, o suprafață de lucru între 68-70cm este confortabilă, cu 1,70 – între 74-76cm, cu 1,80 – 77-79cm, cu 1,90 – 83-85cm. De asemenea, este important ca suprafața de lucru să aibă cel puțin 75 cm adâncime și 60 cm lățime. Acest lucru asigură faptul că toate documentele importante pot fi așezate cu ușurință pe birou, pe lângă computer. Scaunul de birou trebuie să răspundă cerințelor unui loc de muncă ergonomic la fel ca biroul.

Home Office – ce trebuie să luați în considerare atunci când alegeți de pe ecranul computerului

Sfaturi pentru selectarea ecranului computerului la biroul de acasă

A lucra câteva ore pe zi pe ecran este o mare provocare pentru ochi. Prin urmare, este important să luați anumite măsuri de precauție pentru a evita suprasolicitarea.

Un ecran plat este întotdeauna preferabil unui ecran CRT. Cu acestea din urmă, totuși, o rată de reîmprospătare ridicată poate contribui la îmbunătățirea calității imaginii. De asemenea, este important pentru confort să aveți o distanță suficientă între ochi și monitor. Aceasta ar trebui să fie nu mai puțin de 65 și nu mai mult de 77 de centimetri. Luarea unei pauze de 5-10 minute la fiecare 45 de minute asigură relaxarea ochilor. Privirea regulată pe fereastră la distanță ajută și la prevenirea problemelor vizuale. Oricine lucrează continuu pe ecran și suferă de probleme vizuale sau dureri de cap ar trebui să consulte un oftalmolog. Adesea, ochelarii sau lentilele de contact montate cu precizie pot elimina tensiunea de pe ochi și pot face munca mai ușoară augeninfo.de.

Biroul de acasă – condițiile de iluminare sunt un factor decisiv

Sfaturi-de-reglare-iluminare-birou-de-acasă

Condițiile de iluminare de la biroul de acasă sunt un factor decisiv în ceea ce privește sănătatea și eficiența. Lumina greșită nu numai că duce la probleme vizuale, dar poate provoca și leziuni posturale și neliniște. La aceasta se adaugă oboseala rapidă și neproductivitatea. Experții sunt de acord că locul de muncă ideal se află în aer liber, sub o acoperire de nori care trece lent. Desigur, acest lucru nu este de obicei fezabil, astfel încât sursele de lumină artificială trebuie utilizate pentru biroul de acasă. Acestea ar trebui să se apropie cât mai mult posibil de condițiile de lumină naturală, potrivit consilierului “Pere strălucitoare pentru minți strălucitoare“. Cât de strălucitoare trebuie să fie acestea depinde de locația biroului. De exemplu, dacă este chiar lângă fereastră, ar trebui să existe o luminozitate de 300 lux. Dacă este încă în mijlocul camerei, 500 până la 1000 lux sunt potrivite. Cele mai apropiate de lumina zilei sunt lămpile LED sau tuburile fluorescente cu economie de energie, care au culoarea luminii „alb de zi” sau „alb neutru”. Dacă astfel de lămpi sunt combinate cu o fereastră mare și o lampă de birou reglabilă individual, rezultatul este o iluminare de birou foarte bună.

Partea scurtă a biroului trebuie să fie orientată spre fereastră și astfel să iasă în cameră. Dar și alți factori joacă un rol. Un blat cu oglindă nu este recomandat, deoarece acesta reflectă lumina și astfel duce la iritații sau persoana în cauză suferă de dureri de gât, deoarece evită inconștient reflexia timp de câteva ore pe zi.

Home office – mici ajutoare pentru mai multe comenzi

Birou la domiciliu-depozitare-bufet-simplu-modern

Un spațiu de lucru complet ambalat nu are loc într-un birou acasă bine structurat. De aceea, ar trebui să investești în ajutoare mici care facilitează păstrarea lucrurilor în ordine. Acestea pot fi, de exemplu, compartimente pentru documente, care sunt amplasate lângă monitor. Un piedestal mobil mic cu sertare, care este poziționat sub birou, este, de asemenea, ideal. Documentele și obiectele mici pot fi depozitate în siguranță acolo și sunt încă întotdeauna la îndemână. Dacă aveți nevoie de mai multe opțiuni de stocare, puteți atașa și o regulă de perete sau un raft suspendat chiar lângă sau deasupra biroului.

Dulapuri, dulapuri și spațiu suplimentar de depozitare

Buffetele și dulapurile sunt ideale pentru toate acele documente și fișiere care sunt utilizate mai rar. Au uși și sertare, astfel încât biroul de acasă să nu fie ca un depozit de fișiere, ci mai degrabă creează o impresie familiară. Dacă aceste piese de mobilier sunt alese într-un design elegant sau într-o culoare intensă, ele devin, de asemenea, adevărate atracții și îmbunătățesc vizual camera. Dacă există încă o zonă de relaxare disponibilă pentru clienți sau alte scopuri, bufetele pot funcționa și ca separatoare de cameră.

Oferiți o zonă de relaxare pentru clienții de la biroul de acasă

Birou de acasă-modern-eclectic-mobilier-spațiu-clienți

Mai presus de toate, lucrătorii independenți care lucrează de acasă primesc adesea clienți în biroul lor. În acest caz, trebuie să fie disponibilă o zonă de relaxare reprezentativă. În funcție de preferințe și design, există o canapea sau mai multe fotolii sau o masă cu scaune.

Culori și plante pentru mai multă bunăstare la biroul de acasă

Birou la domiciliu-plante-idei-sfaturi-simt-atmosfera buna

Culorile influențează sentimentul de bunăstare. Acestea ar trebui desigur selectate în funcție de propriile preferințe, dar și în funcție de efectul lor psihologic și de condițiile din cameră. Pe de o parte, dimensiunea și luminozitatea biroului de acasă joacă un rol. Culorile închise fac camerele mici să pară și mai mici și mai înguste, în timp ce culorile deschise creează spațiu. Oricine deține un spațiu de lucru mare și luminos poate picta cu încredere unul sau doi pereți într-o culoare închisă, dar nu ar trebui să fie mai mult. Același lucru este valabil și pentru tapetele cu un model mare. De asemenea, sunt folosite cel mai bine în spații mari și deschise și doar pe un singur perete. Acum o mică prezentare a diferitelor culori ale pereților și a efectelor psihologice respective:

Nu numai culoarea potrivită, ci și o selecție de plante potrivite în studiu măresc senzația de bine. Un climat prost la biroul de acasă promovează durerile de cap, iritarea și oboseala. Iarna aerul este uscat, ceea ce are un efect dăunător asupra membranelor mucoase și deschide ușa la răceli. Plantele asigură un climat interior bun și, de asemenea, au un efect pozitiv asupra psihicului, potrivit unei contribuții a Universității din Würzburg. În plus, plantele din birou ar trebui să crească capacitatea de concentrare și acționează ca absorbante naturale de sunet și umidificatoare. În același timp, filtrează poluanții din aer și alimentează camera cu oxigen proaspăt. Plantele de interior deosebit de ușor de întreținut, ideale pentru biroul de acasă sunt:

1) Arborele de cauciuc

2) Palma de cocos

3) Palma de yucca

4) Trezoreria

5) Cactusul

Spațiu pentru mișcare în biroul de acasă

Mobilier pentru birou-acasă-masă-din-lemn-pardoseală-laminată

Desigur, un aspect nu trebuie uitat în biroul optim de acasă: trebuie să ofere suficient spațiu pentru mișcare. Spatele nu iartă nimic și dacă stai în aceeași poziție în fața computerului toată ziua, va trebui să te lupți din ce în ce mai mult cu tensiunea și durerile de spate în timp. Prin urmare, se recomandă să vă ridicați cel puțin o dată pe oră și să vă deplasați în cameră timp de cinci minute. Mersul în sus și în jos, precum și câteva exerciții simple la spate ajută la relaxarea mușchilor și articulațiilor, iar concentrarea este mult mai ușoară din nou după astfel de pauze mici.

Birou la domiciliu spațios, cu o vedere frumoasă

Mobilier pentru birou-acasă-spațiu-liber-mișcare-idei-scaun-acrilic