Design interior

Asigurați-vă căminul pentru copii fără sacrificarea designului – 7 sfaturi practice

faceți apartamente de designer sfaturi practice pentru copii

Dacă casa ta are copii sau copii mici sau ești pe cale să ai un copil, atunci ia în considerare instalarea comenzilor parentale în spațiul tău de locuit. Acest lucru reduce riscul de accidente sau de muncă plictisitoare de curățare și transformă casa într-un loc sigur pentru copii. Cu toate acestea, dacă ați investit mult timp și efort în planificarea și amenajarea unei case moderne, atunci este posibil să nu doriți să distrugeți complet designul interior cu numeroase dispozitive de siguranță pentru copii. În acest articol, vă oferim 7 sfaturi practice despre cum să vă faceți casa acasă la copii fără a sacrifica designul.

Poate fi făcut un apartament modern pentru copii??

cum poate fi făcut apartamentul modern pentru copii?

Priza electrică, șemineele și mesele expuse cu colțuri ascuțite pot fi periculoase pentru sugari și copii mici. Așadar, țineți cont de asta dacă doriți să vă asigurați copilul de acasă în siguranță. Oricine are deja copii știe că a mânca și a juca aproape întotdeauna se încurcă. Prin urmare, este o idee bună să alegeți materiale și țesături ușor de întreținut atunci când vă amenajați camera de zi. Cu toate acestea, nu trebuie să ignorați designul interior. Deși este posibil să trebuiască să faceți câteva mici sacrificii, puteți face din casa dvs. un loc sigur pentru copiii dvs. fără a sacrifica designul. Vă vom arăta cum să faceți acest lucru cu ajutorul a 7 sfaturi practice.

Luați în considerare pardoseala moale

Mobilați apartamentul cu covor moale pentru copii

Când bebelușii învață să meargă, adesea cad. Se mai poate întâmpla ca într-un scurt moment de neatenție, cel mic să cadă de pe canapea. În acest caz, învelișurile moi de podea sau covoarele pot ajuta la amortizarea căderii și la prevenirea rănilor. De asemenea, atunci când alegeți o pardoseală, luați în considerare culorile și modelele mai întunecate, care pot ajuta la diminuarea vizibilității petelor.

sfaturi moderne de control parental acasă covor

Dacă nu doriți să vă despărțiți de pardoselile din lemn sau beton, luați în considerare un covor moale, gros și texturat. Puteți așeza acest lucru acolo unde copiii se joacă de obicei. Dacă este necesar, așezați un covor antiderapant dedesubt pentru a le împiedica să alunece.

Acordați atenție unei alegeri adecvate a materialului din interior

faceți apartament sfaturi pentru copii, podele din plută

Materialele precum sticla și metalul sunt dure și pot provoca răniri grave în caz de accident. Articolele cu plumb sau vopsele otrăvitoare pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru un copil mic care le pune totul în gură. Așadar, asigurați-vă că sunteți pe deplin conștienți de acești factori și din ce este compus mobilierul dvs. și de unde provin.

Feriți-vă de colțurile ascuțite

Mobilați apartamentul sfaturi pentru copii mobilier margini rotunjite

Deoarece colțurile ascuțite ale măsuțelor și scaunelor de cafea pot fi periculoase, alegeți mobilier cu colțuri și margini rotunjite. Un scaun moale tapițat este o alternativă bună pentru măsuța de cafea din sufrageria modernă.

apartament de designer sfaturi de design pentru copii scaune panton

Scaunul Panton de la Vitra este un scaun iconic și colorat care nu doare prea tare atunci când copilul tău se lovește de el. Motivul este că toate marginile sale sunt rotunjite, iar scaunul are o construcție dintr-o singură piesă. Puteți combina dimensiunea pentru adulți cu versiunea pentru copii, scaunul Panton Junior. Această soluție excelentă de proiectare este un bun exemplu al modului de a face casa acasă sigură pentru copii și modernă în același timp.

Aranjează camera de zi

Asigurați-vă că apartamentul este protejat de copii. Aranjați obiecte mici

Suvenirurile și bibelourile din ultima vacanță vor adăuga cu siguranță caracter în camera de zi, dar dacă copiii aleargă sau primesc primii dinți și vor să mestece totul, obiectele mici pot reprezenta un pericol major. Cei mici se pot împiedica, sufoca sau tăia singuri. Deci, dacă locuiți cu copii mici, cel mai bine este să eliminați dezordinea de pe podea, mese și oriunde poate avea acces un copil. Aceasta este singura modalitate de a face apartamentul protejat de copii. În plus, o astfel de mizerie nu se potrivește oricum cu interiorul modern.

Oferind un nou suport mobilierului vacilant

Faceți apartamentul sfaturi pentru copii mobilier stabil

Dacă doriți să vă protejați casa de copii, ar trebui să scuturați mobilierul, în special scaunele și masa, pentru a vă asigura că sunt stabile și nu se răstoarnă ușor. Acest lucru se aplică și atunci când cumpărați mobilier nou. Cei mici trăgând și împingând mereu diverse obiecte și mobilier, așa că nu ar trebui să existe la domiciliu mese, rafturi sau scaune care să se clatine și să cadă asupra copilului.

Asigurați șemineul și conexiunile de alimentare din apartament fără copii

Mufă electrică pentru copii acasă, sigură pentru copii

Priza electrică și benzile de alimentare expuse pot reprezenta un risc potențial, deoarece copilul dumneavoastră poate primi un șoc electric dacă lipeste un obiect metalic într-una dintre deschideri. Evitați acest lucru asigurându-vă că benzile și cablurile de alimentare sunt ascunse. Pentru aceasta, echipați toate prizele pe care copilul le poate accesa cu un dispozitiv adecvat de siguranță pentru copii.

Faceți șemineul rezistent la copii în sfaturile apartamentului

Șemineele deschise nu sunt recomandate într-o cameră de zi sigură pentru copii, deoarece copiii mici se pot arde pe foc. Chiar și un șemineu sau o sobă închisă pot reprezenta un pericol dacă geamul de sticlă devine fierbinte. Dacă sunteți îngrijorat de un șemineu închis, puteți instala pur și simplu o barieră în fața șemineului. În mod ideal, ar trebui să fie rezistent la căldură și să servească drept o bună protecție pentru șemineu nu numai pentru copii, ci și pentru animalele de companie. De asemenea, asigurați-vă că bricheta și stingătorul nu sunt la îndemâna copilului.

Mizați-vă pe mobilier ușor de întreținut

apartament modern, sfaturi pentru copii, podele ușor de întreținut

Dacă hrănești un copil sau copilul tău se întoarce acasă cu mâinile noroioase, acesta va lăsa inevitabil urme pe mobilierul tău. Prin urmare, este o idee bună să evitați utilizarea țesăturilor care necesită multă îngrijire, cum ar fi mătase, in sau piele de căprioară. În schimb, alegeți covoare, învelitori de perete, învelitori de podea și materiale textile rezistente la pete. Mulți oameni au ales să-și acopere mobilierul de living în țesături de exterior datorită robusteții, durabilității și proprietăților ușor de curățat. Pe pardoseala din sufragerie, pe de altă parte, există chiar și plăci speciale de covor care pot fi adaptate individual și asamblate. Sunt luminoase, colorate și insensibile la pete și umezeală – perfecte pentru o casă sigură pentru copii.

apartament sfaturi de siguranță pentru copii materiale ușor de întreținut podea