Design interior

Amenajarea ergonomică a locului de muncă: reguli de bază, sfaturi și greșeli obișnuite

Ergonomia la locul de muncă este o problemă mult prea des subestimată. Indiferent dacă este vorba de un birou mare sau de un birou la domiciliu, oricine lucrează ore în șir trebuie să-și amenajeze locul de muncă ergonomic pentru a evita problemele de sănătate. Pe lângă mobilierul de birou potrivit, și alți factori joacă un rol. La ce ar trebui să acordați o atenție deosebită atunci când vă instalați? Ce echipament nu ar trebui să lipsească la locul de muncă ergonomic? Și ce erori de configurare ar trebui evitate? Răspundem la aceste întrebări în articol!

Cum pot configura locul de muncă ergonomic?

Configurați stația de lucru ergonomic ce echipamente

Primul și cel mai important pas în înființarea unui birou este alegerea mobilierului potrivit. Acestea ar trebui să fie ergonomice și să ofere un nivel ridicat de confort. Doar atunci angajații se pot simți bine și își pot valorifica întregul potențial.

Alegerea biroului potrivit

Configurați ergonomic locul de muncă cu o masă de stat

O stație de lucru computerizată fără birou este de neimaginat. Acolo lung stând nesănătos De asemenea, este recomandat un birou reglabil pe înălțime pentru amenajarea ergonomică a biroului. Masa stand-stand oferă multe avantaje – pe de o parte îmbunătățește sănătatea spatelui, pe de altă parte crește capacitatea de concentrare și performanță. Puteți face orice vorbește în favoarea achiziționării de birouri reglabile pe înălțime în birou Citiți despre experții în mobilier de birou.

Care scaun de birou este cel potrivit?

Scaun pivotant reglabil mobilier ergonomic de birou

Pentru a vă proteja spatele, scaunul de birou trebuie să fie reglabil ergonomic. Ce înseamnă exact? Scaunul trebuie să ofere diverse opțiuni de ajustare pentru a se putea adapta utilizatorului. Un spătar flexibil și cotiere reglabile asigură un confort optim de așezare. Pentru a sta ergonomic, coapsele ar trebui să fie poziționate orizontal, genunchii să fie la un unghi de 90 de grade și picioarele ar trebui să fie plate pe podea.

Conceptul de ședere dinamică se bucură, de asemenea, de o mare popularitate. În acest scop, au fost proiectate mobilier special special pentru scaune active, cum ar fi genunchiuri și scaune active, care oferă o mare libertate de mișcare și sunt din ce în ce mai preferate scaunelor clasice de birou.

Accesorii ergonomice pentru birou

Accesorii de birou ergonomice ca echipamente de birou importante

Un birou reglabil pe înălțime și un scaun reglabil nu sunt suficiente pentru un loc de muncă ergonomic. Persoanele care lucrează 8 sau mai multe ore pe zi la o stație de lucru cu computerul întâmpină adesea probleme în zona încheieturii mâinii. Prin urmare, nu ar trebui să lipsească accesoriile de birou, cum ar fi o tastatură ergonomică și spătarele confortabile pe birou. Un truc simplu vă ajută și aici: puneți tastatura pe un folder cu un nivel înclinat, astfel încât să fie ușor mai înalt și înclinat. Acest lucru reduce tensiunea brațelor și îmbunătățește confortul la scriere.

Sfaturi pentru mai multă ergonomie la locul de muncă

Sfaturi pentru ergonomie la locul de muncă

Pentru a vă asigura că locul de muncă este proiectat ergonomic, trebuie respectate câteva reguli de bază. Am rezumat cele mai importante dintre ele mai jos.

  • Spațiu de lucru suficient – în special în spațiile de birouri comune, este important să se asigure cel puțin 10 metri pătrați de spațiu pe fiecare stație de lucru.
  • Condiții bune de iluminare – sunt ideale camere cu lumină naturală suficientă și plafoane bune care nu orbesc sau nu provoacă reflexii pe ecran.
  • Designul camerei în culori deschise – mobilierul și pereții întunecați au un efect apăsător și ar trebui evitat în birou. În schimb, trebuie să folosiți tonuri deschise, naturale, fără prea multă strălucire sau accente puternice.
  • Ecran mare – Un monitor mare este preferabil unui laptop atunci când lucrați pe un computer. Se recomandă un ecran de cel puțin 22 ″. Studiile au arătat, de asemenea, că Stația de lucru multi-monitor crește semnificativ productivitatea, prin urmare, achiziționarea unui al doilea monitor poate fi avantajoasă în multe cazuri.
  • Ridicați monitorul – Dacă o masă reglabilă pe înălțime nu este disponibilă la locul de muncă, cel puțin ar trebui să puteți ridica monitorul la un nivel superior. Dacă priviți în jos pe parcursul întregii zile de lucru, rezultatul este disconfortul gâtului. Cel mai simplu mod de a regla înălțimea ecranului este ridicarea monitorului. Dacă lucrați pe două ecrane, acestea ar trebui să fie poziționate în mod ideal la înălțimi diferite.
  • Atmosferă bună de lucru – nu trebuie să existe niciun zgomot deranjant la locul de muncă. Încălzirea în timpul iernii și ventilația în timpul verii trebuie să funcționeze corect. Plantele pot contribui, de asemenea, la o atmosferă plăcută în spațiul de birouri.

Greșeli frecvente la înființarea unui birou

Greșeli frecvente la decorarea birourilor mici

Dacă doriți să vă configurați locul de muncă ergonomic și confortabil, ar trebui să acordați atenție multor lucruri. Aici am enumerat unele dintre cele mai frecvente greșeli de mobilier de birou pe care ar trebui să le evitați cu siguranță.

Biroul este prea mic sau transparent

Un birou mare vă oferă libertate de mișcare și vă permite să lucrați cu mai multe monitoare și documente. Deci, trebuie să calculați cu o dimensiune minimă de 160 cm x 80 cm pentru birou. Blatul de masă nu trebuie să fie în niciun caz transparent. Birourile din sticlă provoacă reflexii de lumină care reduc concentrarea și obosesc ochii mai repede.

Biroul este poziționat incorect

Nu există un singur loc potrivit pentru birou. Cu toate acestea, poziționarea acestuia direct în fața ferestrei sau pe perete nu este optimă și poate fi problematică. Ar fi indicat să poziționați biroul în unghi drept față de fereastră.

Scaun de birou reglat incorect problemele de spate

Scaunul de birou este prost ajustat

Prezența unui scaun ergonomic de birou nu poate garanta o bună poziție așezată. Scaunul trebuie să fie adaptat utilizatorului și trebuie să vă asigurați o poziție bună. Spătarul trebuie reglat astfel încât plăcuța lombară să fie la înălțimea centurii. Unghiul dintre partea superioară a corpului și coapsă trebuie să fie între 90 și 120 de grade, astfel încât spatele să nu fie stresat.

S-a pus prea mult accent pe optică

Designul joacă un rol important în proiectarea de birouri, dar nu este în niciun caz cel mai important. În primul rând, mobilierul de birou trebuie să fie funcțional și ergonomic și abia apoi să arate bine.

Spațiu de stocare insuficient

Când locul de muncă este aglomerat, te simți înghesuit și stresat. Prin urmare, rafturile, sertarele și rafturile nu trebuie să lipsească în birou. Tot ceea ce este adesea necesar trebuie să fie în imediata vecinătate. Documentele și hârtiile mai puțin utilizate ar trebui depozitate într-un loc separat.

Concluzie

Design ergonomic de birou Sfaturi pentru mobilier

Un design bun al biroului poate îmbunătăți semnificativ productivitatea la locul de muncă. Mobilierul ergonomic oferă mai mult confort și previne problemele de sănătate. Dacă locul de muncă este configurat ergonomic și se creează o atmosferă de lucru plăcută, concentrarea și performanța sunt îmbunătățite.