Design casă de vacanță și hotel

Fațadă de piatră naturală aspră, spre deosebire de pereții albi și lemnul deschis la interior

fatada de piatra naturala aspra casa de vacanta spania natura

Talentatul arhitect Laura Alvarez din Spania a proiectat o casă de vacanță frumoasă cu un aspect complet natural în nordul Spaniei. Designul se bazează pe tradiționala „cabană pasiega” (coliba fermierului) pentru această regiune și are un acoperiș clasic în două ape. Ceea ce se remarcă la prima vedere este fațada aspră din piatră naturală asociată cu ușile mari de hambar din lemn. În spatele ei, ușile glisante mari din sticlă sunt ascunse seara, care oferă acces direct la camera de zi. Spre deosebire de aspectul aspru al fațadei, interioarele sunt luminoase și moderne. Paleta de culori din lemn alb, gri și deschis creează un contrast interesant față de exterior și arată prietenoasă și primitoare. Casa este construită în mijlocul naturii și, prin urmare, este înconjurată pe toate părțile de pajiști verzi, păduri mici și dealuri. Prin urmare, este considerat un paradis minunat pentru vizitatorii săi.

cabană singuratică piatră naturală spania peisaj natural

Casa s-a numit Villa Slow și a fost construită pe locul unei vechi ruine de piatră. Pietrele din ruine au fost refolosite și utilizate împreună cu alte materiale din regiunea Calabria în construcția vilei. Rezultatul este o cabană confortabilă, cu fațadă de piatră și interior modern.

materiale naturale amenajarea casei piatră naturală fațadă lemn ușile stabile

Fațada de piatră naturală brută a vilei vorbește pentru naturalețe și se îmbină armonios cu peisajul rural. Piatra este asociată cu un alt material natural – lemnul. Toate ferestrele și ușile de terasă au uși de hambar mari din exterior care pot bloca complet casa.

amenajare case fatada piatra naturala fatada usi hambar lemn

Ambele părți ale casei au fiecare o mică terasă fără acoperiș, care se îmbină cu interiorul când ușile sunt deschise. Terasele sunt așezate doar cu câteva plăci de piatră naturală, iar mobilierul pentru terasă poate fi scos când vremea este frumoasă. Deci, vă puteți bucura de mese în aer liber sau vă puteți lăsa aburi.

casă de vacanță piatră naturală ușă de intrare lemn alb interior

Pentru intrare a fost aleasă o ușă cu ax pivotant, care arată foarte modern și invită vizitatorii în casă. Mai întâi duce la un mic vestibul care servește drept hol. Urmează camera de zi în plan deschis. Acesta are o bucătărie cu sufragerie și un living confortabil.

sufragerie deschisă tavan cu grinzi din lemn deschis la culoare albă

În interior există tonuri de lemn ușor, care dau o senzație de căldură și confort. Numeroasele elemente din lemn sunt combinate cu pereți albi și mobilier clasic în gri. Nu a mai rămas nimic de setat. În loc de televizor, peretele mare din sufragerie are șemineu. Lemnul de foc este depozitat direct deasupra într-o nișă de perete, ceea ce contribuie în continuare la atmosfera naturală.

living modern șemineu încorporat cămin de depozitare lemn de foc

Dormitorul este proiectat în aceeași paletă de culori și are o mică terasă privată. Baia este chiar lângă pat, ceea ce mulți oaspeți consideră foarte practic și convenabil. Chiar deasupra este mansarda, care este proiectată ca o zonă mică, dar confortabilă de dormit pentru copii, de exemplu.

casă de vacanță fațadă din piatră naturală terasă mică vedere natură

Dacă intri în casă din exterior, te poți bucura de contrastul frumos dintre fațadă și interior. Fațada de piatră naturală aspră are un farmec natural deosebit, în timp ce mobilierul minimalist creează un efect spațial modern.

culoarea peretelui alb deschis lemn sticlă față mobilier gri

dormitor din lemn de lumină albă, baie privată terasă

dormitor minimalist tavan din lemn baie proprie

design dormitor scară albă de mansardă minimalistă

cabană aspra piatră naturală fațadă plan etaj interior

* Puteți afla mai multe despre Villa Slow pe Site-ul web al biroului de arhitectură