Decor și sărbători

Jocuri înapoi la școală: idei pentru exterior și interior care garantează distracție!

Copiii așteaptă mai ales prima zi de școală. Pentru elevii din clasa I și familiile lor, a începe școala este un motiv special pentru a sărbători. Dar părinții sunt, de asemenea, bucuroși să organizeze o mică petrecere pentru copiii mai mari. În plus față de mâncărurile și cadourile delicioase, dreptul de întoarcere la jocurile școlare nu ar trebui să lipsească. Oferă divertisment pentru tineri și bătrâni. Enumerăm mai multe jocuri de interior și de exterior, care se garantează că se vor distra.

1. Înapoi la școală jocuri în aer liber

Înapoi la școală idei și sfaturi despre jocuri în aer liber

Există numeroase jocuri în aer liber pe care copiii le pot juca pe vreme bună. Puteți să le modificați puțin pentru a se potrivi mai bine cu motto-ul petrecerii, care este din nou la școală.

1.1. Transmite jocuri înapoi la școală

Releu jocuri înapoi la școală în grădină organizează idei

De exemplu, puteți organiza diverse jocuri de ștafetă.

Rularea biatlonului cu pungi de zahăr

numărul de jucători: cel puțin 4

materiale: Cutii, colibe, ghivece de flori din lut sau plastic, găleți din plastic, pungi goale de zahăr, dulciuri sau alte obiecte mici pentru a umple pungile de zahăr.

Descrierea jocului:

Organizați un curs de obstacole și împărțiți jucătorii în două echipe care se aliniază una în spatele celeilalte la linia de start. După ce a fost dat semnalul de start, primii doi participanți încep să alerge. Vrei să ajungi la un moment de cotitură cât mai curând posibil. Există o masă acolo. Deasupra sunt dulciuri, mici cadouri și două conuri de școală goale (câte un con de școală pentru fiecare echipă). Solicitați fiecărui participant să pună o bomboană în geanta școlii echipei sale și apoi să meargă înapoi la linia de start (geanta rămâne pe masă). Scopul: să finalizeze runda cât mai repede posibil și să umple în același timp conurile școlii cu dulciuri. Echipa care este prima care termină toți alergătorii câștigă și are voie să mănânce toate dulciurile din conul școlii. Cei învinși au voie să păstreze doar jumătate din bomboanele colectate.

Puteți modifica jocul după cum doriți: copiii ar trebui să meargă la masă într-o plimbare cu crab (pe patru picioare, cu spatele îndreptat în sus), copiii ar trebui să alerge la masă cu cercuri în jurul șoldurilor. Există, de asemenea, numeroase cursuri cu obstacole în calea echilibrului.

1.2. Înapoi la jocurile școlare: Great Finder de articole școlare

Jocurile înapoi la școală organizează în afara căutării materialelor școlare

Căutarea lucrurilor de la școală este foarte asemănătoare cu vânătoarea de ouă de Paște sau vânătoarea de comori.

Număr de jucători: cel puțin 2

Materiale: Conuri școlare în diferite culori, bomboane, bile, mici jucării de pluș, creioane, cărți de colorat sau foi individuale cu pagini de colorat, puzzle-uri, perii, creioane pastelate și puncte adezive în diferite culori (o culoare pentru fiecare jucător).

Descrierea jocului:

Înapoi la școală jocuri în aer liber pentru înscrierea la școală

Fiecare participant primește o geantă de școală de o singură culoare. Prețurile sale (materiale de vopsit, dulciuri etc.) sunt marcate cu puncte adezive în aceeași culoare cu geanta școlii. Primul copil știe că doar conurile marcate cu verde sunt permise în conul lor verde de școală. Al doilea copil colectează doar cadouri marcate cu roșu etc. Acest lucru asigură că toți copiii primesc aceleași cadouri și că nimeni nu este dezamăgit.

Puteți varia jocul cât doriți. Elevii de clasa întâi pot căuta cadourile în grădină (similar cu vânătoarea ouălor de Paște). Copiii mai mari se pot juca împreună și pot obține o hartă unde sunt marcate toate cadourile (similar cu o vânătoare de comori.)

Jocul se joacă până când copiii au găsit toate sau cel puțin majoritatea cadourilor. Puteți întrerupe și relua jocul dacă doriți.

1.3. Jocuri înapoi la școală pentru copii: Cursa cu trei picioare sau cursa de saci

Jocuri de înscriere la școală pentru trepiedul exterior și cursa de saci pentru petrecerea de început a școlii

Mai ales în vremurile coroanei, nu este posibil să invitați mulți oaspeți să frecventeze școala. Dacă nu toți prietenii copilului tău pot fi acolo și sărbătoarea are mai multe șanse să aibă loc în cercuri familiale apropiate, atunci poți organiza și jocuri precum prieteni cu trei picioare sau curse de saci. Părinții pot participa, de asemenea, la acest lucru.

Număr de jucători: cel puțin 2 pentru cursa de sac și cel puțin 4 pentru trepied

Materiale: Frânghie, un sac de in pentru fiecare participant

Descrierea jocului: În plimbarea cu trei picioare, doi copii sau adulți de aceeași dimensiune stau unul lângă celălalt și legați piciorul stâng al participantului drept cu piciorul drept al participantului stâng. Cineva dă semnalul de start și participanții încep să alerge.

În cursa de saci, participanții concurează reciproc individual. Toată lumea intră în sacul de pânză și îl ține cu mâinile la nivelul taliei. Apoi toată lumea stă la linia de start și sare după semnalul de start.

Genti de școală frumos ambalate îi așteaptă la linia de sosire.

1.4. Înapoi la școală jocuri în aer liber: aruncare lungă

Jocuri înapoi la școală pentru aruncarea în exterior cu creioane și radiere

Dacă doriți, puteți organiza și o aruncare cu rechizite școlare. Creioane noi (nu ascuțite) și radiere sunt bune pentru asta.

Număr de jucători: cel putin doua

Materiale: Creioane (noi, nu ascuțite), radiere, bandă de hârtie lată de 75 mm, foarfece, markere colorate.

Descrierea jocului:

Toți participanții se aliniază unul în spatele celuilalt la linia de start. Fiecare jucător are trei încercări și ar trebui să încerce să arunce creionul sau radiera cât mai mult posibil. Numai cea mai bună încercare contează. Locul în care creionul a căzut pe podea este marcat cu bandă. Puteți scrie numele copilului pe el cu un marker. Puteți utiliza o culoare diferită pentru fiecare participant, astfel încât toată lumea să se poată orienta rapid.

1.5. Jocuri înapoi la școală: joc de aruncare

Jocuri pentru începători școlari Faceți jocul de aruncare în grădină

Alternativ, puteți organiza un joc de aruncare cu radiere.

Număr de jucători: cel putin doua

Materiale: radiere colorate sau bile mici, trei recipiente de plastic sau role de hârtie igienică

Descrierea jocului:

Toți copiii se aliniază la linia de start. Fiecare jucător primește trei radiere și trebuie să le arunce în recipientele de plastic sau în rolele de hârtie igienică.

2. Înapoi la școală jocuri de interior

Jocuri înapoi la școală pentru idei în interior pentru a începe școala

Dacă plouă afară, părinții elevilor din clasa I se confruntă cu o provocare majoră. Cum poți distra copiii înăuntru? În acest caz, aceste jocuri sunt disponibile:

2.1. Vopseste cu scrisoare

Paint by letter organizează jocuri înapoi la școală

Practic, pictura cu litere este aceeași cu pictura cu cifre. Culorile individuale nu sunt marcate cu cifre, ci cu litere. De exemplu:

 • B înseamnă albastru
 • G înseamnă verde
 • Gr înseamnă gri
 • W înseamnă alb
 • GB înseamnă galben
 • O înseamnă portocaliu
 • R înseamnă roșu
 • Br înseamnă maro
 • Rs înseamnă roz
 • P înseamnă roz
 • L înseamnă violet

2.2. Jocuri înapoi la școală pentru interior: desenați scrisori

Jocuri pentru întoarcerea la școală în interior, instrucțiuni pentru pictura scrisorilor

Un adult desenează diferite litere pe o bucată de hârtie cu acuarele. Copiii trebuie să le coloreze cât mai repede posibil.

2.3. Înapoi la jocurile școlare: construiește un castel din cărți

Copiii primesc cărți de diferite dimensiuni și ar trebui să construiască un castel din ele. Oricine are cel mai înalt castel câștigă. Alternativ, puteți recompensa copilul care și-a construit cel mai repede castelul.

2.4 Jocuri pentru petrecerea înapoi la școală: domino-uri Eraser

Înapoi la Școală Jocuri de petrecere Eraser Dominoes

Puteți găsi diverse seturi de domino cu radieră în magazinele online. Dar poți face asta și tu singur, pictând radiere cu o singură culoare, precum domino-urile.

2.5. Jocul „Drumul spre școală”

Practicați jocuri înapoi la școală pentru a merge la școală în interior

Următorul joc îi va ajuta pe copii să-și amintească drumul spre școală. Părinții pot face poze cu anumite locuri pe drumul spre școală și pot cere copiilor să le ducă la școală, aranjând fotografiile în ordinea corectă. Trebuie să traversezi strada mai întâi sau trebuie să mergi drept înainte? Arborele înalt este chiar în fața școlii sau cel puțin în fața ușii proprii?