Decor și sărbători

Idei de aluat de sare cu o rețetă pentru tineri și bătrâni – 7 mari inspirații meșteșugărești

Cu siguranță, toată lumea s-a jucat cel puțin o dată cu aluatul de sare ca o alternativă la modelarea lutului. Dacă este și cazul tău, vei ști cât de distractiv este. Dacă copilul dvs. a ajuns la vârsta de artizanat sau căutați ceva de făcut în după-amiaza jocurilor, acest tip de lut de modelat de casă este minunat de potrivit. Și cel mai bun lucru este că figurile terminate pot fi chiar stocate ulterior. Am pus laolaltă câteva idei grozave de aluat de sare pe care să le încercați. Pentru a reuși, totuși, aveți nevoie și de o rețetă potrivită pentru aluatul de sare.

Idei de aluat de sare măr-pandantiv-idee-cadou-tablă-vopsea-copii-adulți

Ce poți face din aluat de sare?

Idei de aluat sărat Instrucțiuni de elaborare-rețetă-aluat-fă-o-tu-singură-oaie

Trebuie să știți că aluatul sau figurile făcute se pot întări și în aer liber. Deoarece aluatul de sare se usucă câteva zile fără coacere și copiii, în special, nu au o astfel de răbdare, mulți preferă să folosească cuptorul vechi bun, în care durează doar câteva minute. Dar acum ajungem la rețeta simplă și la ideile ulterioare de aluat de sare.

Rețetă și idei de aluat de sare – cum să faci aluat de sare?

Idei de aluat de sare porumbel-tinut-pace-cadou-pandantiv-alb

Pentru instrucțiuni și idei despre aluatul de sare, veți avea nevoie de:

  • 2 cani de făină (sau 1 1/2 cană de făină și 1/2 cană de amidon de cartofi pentru un aluat mai fin)
  • 1 cana de apa
  • 1 cană de sare
  • 1 linguriță ulei vegetal

Toate produsele sunt amestecate împreună, amestecând mai întâi ingredientele uscate, apoi adăugând apă, frământând și în cele din urmă lucrând în ulei. Deoarece aluatul este foarte elastic, puteți folosi, de asemenea, un mixer sau un robot de bucătărie. Când pregătiți aluatul pentru copii, le puteți oferi să frământe aluatul de sare. Cei mici sunt sigur că se vor distra la fel de mult. Dacă totul devine prea lipicios, este nevoie de puțină făină și sare, dacă aluatul se crapă din nou și este prea uscat, puteți adăuga puțin mai mult ulei. Și puteți începe cu ideile de aluat de sare.

Decorațiuni de brad Tinker cu copii – 46 de idei din aluat de sare

Faceți decorațiuni de brad cu copii din aluat de sare

Artizanat cu aluat de sare de Paște – evocați decorațiuni creative de Paște cu copiii

idei de aluat sărat înger păzitor-cadou-fotbal-aripă-lucru-precis

Se coace la 50 de grade. Timpul depinde apoi de grosimea figurilor. În general, vă puteți baza pe faptul că fiecare jumătate de centimetru trebuie coaptă timp de o oră. Deci, dacă aluatul are o grosime de un centimetru, cifrele ar trebui să rămână în cuptor timp de 2 ore. Cuptorul ar trebui să fie deschis în mod regulat pentru a permite scurgerea umezelii care se evaporă.

Faceți aluat colorat de sare

Idei de aluat de sare-colorare-lăcuire-colorare-alimentară-curcubeu-galben-verde-violet

De asemenea, puteți colora aluatul finit cu colorant alimentar pentru diferitele idei de aluat de sare. Culorile pentru ouăle de Paște sunt de asemenea potrivite. Încercați singur suma corectă. Cu cât puneți mai multă culoare, cu atât culoarea aluatului va fi mai puternică. Din nou, utilizați mai puțină culoare pentru un aspect mai palid.

Idei de aluat de sare-pensulă-vopsea-acuarelă-brad-inspirație

Pe de altă parte, ar fi mai ușor și posibil mai distractiv pentru copii să picteze figurile din aluat de sare coapte și răcite. Dacă doriți să pictați aluat de sare, puteți folosi acuarele, vopsele acrilice și vopsele poster. Apa trebuie economisită cu acuarele. Acest lucru dizolvă sarea din aluat, ceea ce ar putea distruge cifrele. Cifrele sunt deosebit de rezistente dacă vopsiți și aluatul de sare după vopsire. Pur și simplu folosiți lac transparent pentru aceasta.

Idei de aluat de sare pentru copii și adulți – pandantive drăguțe

Idei-aluat-aluat-sărat-pandantive-ocazie-Crăciun-de-Crăciun-valentine-day-inimile-stele

Astfel de pandantive sunt deosebit de ușor de realizat. Aluatul este pur și simplu întins cât de gros doriți și apoi decupați fie cu mâna liberă, fie cu tăietori de prăjituri. Puteți proiecta pandantive pentru orice ocazie. Motivele potrivite pentru buchetul de Paște sau pomul de Crăciun sunt foarte populare. Dar pandantivele personalizate sunt de asemenea potrivite dacă doriți să faceți un cadou special. Puteți zgâria formele de aluat încă moi și puteți scrie pe ele sau puteți scrie pe ele cu vopsea după coacere.

Idei de aluat de sare cu amprentă manuală

Idei-aluat-sărat-amprentă-de-mână-copii-tată-mame-ziua-ideii-cadou

Astfel de amprente de mână sunt, de asemenea, idei de cadouri minunate cu aluat de sare. Amprentele pentru copii sunt, de asemenea, foarte populare. Îi poți face ca un suvenir pentru tine sau ca un delicat pentru o rudă. Ziua Mamei sau Ziua Tatălui, de exemplu, sunt ocazii excelente. Pur și simplu întindeți aluatul în orice formă și dimensiune. Deci nu trebuie să fie rotund. Un pătrat arată și el frumos. Apoi apăsați mâna sau piciorul înăuntru. După coacere, puteți folosi vopsea pentru a face amprenta puțin mai vizibilă.

aluat sărat amprentă manuală decorațiuni pom de Crăciun Moș Crăciun

Vopsiți amprenta manuală a aluatului de sare: Oameni de zăpadă

Faceți aluat de sare amprentă manuală Decorațiuni de iarnă pentru camerele copiilor, faceți oameni de zăpadă

Artizanat cu aluat de sare – idei pentru o vază

Idei-aluat-sare-flori-vază-bricolaj-sticlă-rulouri-aluat

Această vază este, de asemenea, mult mai ușoară decât ai putea crede. Tot ce aveți nevoie pentru a crea astfel de idei cu aluat de sare este, desigur, aluatul și o sticlă de sticlă. Întindeți aluatul, așezați sticla deasupra și înfășurați-o cu aluatul. Cu partea de prisos puteți face apoi flori frumoase sau alte motive și puteți decora vaza cu ele. După aceea, tot ce trebuie să faceți este să coaceți aluatul de sare.

Boluri originale ca idei realizate din aluat de sare

idei de aluat sărat-fructe-coajă-sugestii-simple-de-preparat-feluri-de-mâncare

Dacă doriți să faceți ceva deosebit de simplu din aluatul de sare, astfel de boluri sunt, de asemenea, idei excelente de aluat de sare. Mai presus de toate, forma neregulată este foarte atrăgătoare și are un fler rustic. Obțineți forma folosind boluri refractare gata făcute. Pune-le pe dos. Apoi așezați aluatul întins deasupra. Poate fi lansat neregulat aici. Puteți așeza diferite lucruri între castron și aluatul de ambarcațiuni pentru a crea modele specifice. Aceasta poate fi o frunză, dar și un șiret de dantelă și altele asemenea. Apoi apăsați ușor aluatul, astfel încât să-și poată lua forma.

Bijuterii realizate din aluat de sare – idei creative de imitat

idei-aluat-sare-bijuterii-perle-culori-colorate-bratari-lant

Copiii se vor distra de asemenea făcând coliere din mărgele de casă. Aluatul colorat în prealabil cu colorant alimentar arată grozav aici, dar, desigur, poate fi și colorat după aceea. Bilele de orice dimensiune sunt formate din bucăți mici de aluat, care sunt apoi așezate pe frigarui de kebab. Acesta este modul în care își obțin găurile prin care firul va fi filetat ulterior. Nu trebuie neapărat să fie forme sferice. Pietrele plate sunt, de asemenea, potrivite. Coaceți perlele cu frigarui. Puneți-le pe pahare ignifuge sau alte obiecte pentru coacere. Dacă perlele sunt așezate pur și simplu pe o suprafață, obțin o latură plană.

Realizați singuri figuri elaborate

aluat sărat-idei-figuri-stimulare-clovn-modelare-3d

Dacă sunteți în căutarea unor idei mai elaborate de artizanat cu aluat de sare, puteți îndrăzni să lucrați la astfel de figuri 3D. Fie că îngerii, clovnii, zânele sau animalele nu contează. Elasticitatea aluatului permite chiar și elemente minuscule, deci nu există limite. Cifrele de acest gen sunt garantate pentru a fi o idee frumoasă de cadou, doar pentru motivul că sunt de casă. Doar experimentează. Proiectele de aluat de sare nu sunt doar distractive pentru copii.

Alimentele Tinker ca idei de aluat de sare

Idei de aluat sărat-mâncare-gogoși-pictură-pensulă de vopsea acrilică

Diferitele alimente sunt, de asemenea, opțiuni excelente pentru copii. Poți juca minunat cu el mai târziu. Deci, dacă cei mici au propria bucătărie de joacă, îi puteți echipa cu ea. Fie că astfel de gogoși, pâine, prăjituri, fructe sau chiar feluri de mâncare nu contează. Cel mai bine este să lăsați copiii să decidă singuri de ce au nevoie. Apoi puteți ajuta cu sfaturi pentru implementare.

Idei de aluat de sare pentru primăvară

Idei de primăvară aluat de sare în instrucțiuni de stil vintage

Bun venit primăvara cu un decor fermecător! Vă vom arăta cum puteți face pandantive elegante cu aluat de sare, tăietori de prăjituri și autocolante de sine stătătoare. Aceste etichete pot decora sticlele cu sucuri de casă, cure sau gemuri sau pot rotunji ambalajul unui cadou. Dar pot fi, de asemenea, perfect montate împreună cu flori proaspete. De asemenea, frumoasele pandantive au tăiat o siluetă fină cu accesorii vintage de casă din argint vechi. Dacă doriți, puteți desigur să creați singur autocolantul și să îl decorați cu motive sezoniere.

Faceți singur pandantive din aluat de sare: instrucțiuni de artizanat

Fă-ți singur idei de primăvară cu aluat de sare pentru cadourile de Ziua Mamei

Faceți-vă singuri pandantive din aluat de sare: decorațiuni de primăvară DIY

Ideile de primăvară din aluatul sărat Instrucțiuni pentru pandantive de Ziua Mamei

Șablonul pentru autocolante

Idei de primăvară aluat de sare pentru cadouri pentru șablonul de Ziua Mamei de tipărit

Artizanat cu aluat de sare primăvara – unicorni pentru creșă

Ideile de aluat de sare pentru unicornul de ziua copiilor fac instrucțiuni de artizanat

Aveți tăietoare de fursecuri pentru fursecuri cu cap de cal acasă? Apoi, puteți surprinde copiii cu un decor colorat pentru birou sau perete. Acești unicorni drăguți sunt adăugarea perfectă la decorul din camera fetei. Ai nevoie de aluat de sare, fire în diferite culori, mărgele mici de sticlă, un cuțit ascuțit și o scobitoare sau, mai bine, o perie. Mai întâi tăiați fursecurile cu aluat de sare, apoi folosiți partea din spate a periei sau a scobitorii pentru a face găuri pentru coama și ochiul calului..

Artizanat cu aluat de sare: diferite variante pentru decorațiunile unicornului

Faceți aluat de sare alături de copii și faceți-vă singur unicornul

Lăsați creativitatea să se elibereze și încercați diferite variante. Combinați unicornii și lipiți-i pe perete sau faceți o ghirlandă pe care o puteți folosi pentru a înfrumuseța camera fetei. Această idee de artizanat este, de asemenea, activitatea de petrecere a timpului liber perfectă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani și este, de asemenea, minunată ca proiect de bricolaj pentru petreceri de ziua copiilor.

Idei de artizanat pentru copii mici: Idei de aluat de sare pentru Ziua Mamei

Idei de aluat de sare Castron cu flori de Ziua Mamei creați-vă Instrucțiuni pentru copii mici

Surprinde-ți mama cu un cadou de casă de Ziua Mamei. Cadourile create cu dragoste sunt garantate pentru a-i pune un zâmbet pe față. De exemplu, puteți folosi aluatul de sare pentru a face singur un castron decorativ în formă de floare. Această idee de artizanat este potrivită chiar și pentru copiii mici care doresc să-i ofere mamei un tratament pentru o ocazie specială. În orice caz, aveți nevoie de ajutor de la un adult care coace aluatul la cuptor. Așa se face vasul cu flori: Tăiați o floare cu formă de floare, îndoiți petalele ușor în sus și lăsați aluatul să se usuce în cuptor la o temperatură de 70-80 grade Celsius. Vopsiți vasul terminat după cum doriți.

Idei de aluat de sare pentru Ziua Tatălui pentru copiii de vârstă la grădiniță

Ideile de aluat de sare Ziua Tatălui vă fac instrucțiuni

Nu numai Ziua Mamei, ci și Ziua Tatălui va veni în curând în primăvară. Faceți brelocuri în formă de gogoașă. Mai întâi, tăiați gogoasa, uscați aluatul de sare în cuptor, apoi vopsiți-l. Apoi presărați gogoasa finită cu stropi înainte ca culoarea să se usuce complet. Acesta este modul în care stropii se lipesc de gogoașă. Acum nu mai rămâne decât să legați o bucată de sfoară în jurul gogoșei.

Artizanat cu aluat de sare de Paști

faceți cu aluat de sare faceți și vopsiți-vă propriul ou de Paște primăvara

Se apropie și Paștele. Dacă aveți copii mici, atunci s-ar putea să planificați o vânătoare de ouă de Paște. Vă oferim o idee pentru pandantive colorate din aluat de sare pentru a merge cu el. Aceste ouă de Paști sunt potrivite ca decor în casă și în grădină. De asemenea, puteți pune etichetele de aluat de sare pe peluza din grădină și puteți ascunde indicii importante dedesubt pentru copiii care caută ouă de Paște.

Faceți-vă singuri decorațiuni de Paște din aluat de sare

Artizanat cu aluat de sare pentru Paște Faceți și vopsiți etichetele cu ouă de Paște

Tinker cu aluat de sare de Paști: idei pentru copii mici

Faceți cadouri din aluat de sare de Paște, înfășurați ouă de Paște pentru copii

Nu aveți copii proprii, dar ați dori să vă surprindeți nepoții la Paște? Apoi, puteți să vă faceți propriile ouă de Paște din aluat de sare și să ascundeți în interior mici figuri decorative. Acesta este modul în care puteți crea un cadou imaginativ. Aveți nevoie de: aluat de sare pe care trebuie să-l vopsiți în culori vesele, pungi de cadou și ouă de plastic pentru a umple. V-am arătat mai jos mai multe opțiuni cu care puteți umple ouăle de plastic. lasă-te inspirat!

Tinker cu aluat de sare la Paște: cu ce să umpleți ouăle de plastic?

Fa-ti cadouri din aluat de sare de Paste pentru ca copiii sa ascunda ideile

Amprenta manuală a aluatului de sare Paște

Aluat de sare amprentă manuală instrucțiuni de fabricare a oului de Paște de Paște

Tăiați ouăle de Paște din aluatul de sare și vopsiți

Ouăle de Paște din aluat de sare faceți singur idei și instrucțiuni

Idei de aluat de sare pentru petrecerea aniversară a copiilor

Cadourile făcute din aluat de sare fac idei pentru copiii mici

Plănuiți o petrecere de ziua copiilor și căutați idei pe care copiii să le poată ocupa? O idee interesantă este să te joci cu cadourile copilului de naștere chiar din cutie. Deci, dacă cumpărați jucării de transport, puteți face singuri drumuri sau o autostradă din aluat de sare. O altă variantă este de a proiecta o insulă pirat.

Faceți singuri cadouri din aluat de sare – Insula Piraților

Faceți-vă cadouri din aluat de sare, faceți insula piratilor

Pentru această insulă pirat aveți nevoie de monede de ciocolată aurie, figuri de pirat Lego, un steag pirat pe care îl puteți face singur din hârtie neagră și o scobitoare, lanț vechi de bijuterii și o cutie de inele din catifea pe care o puteți lipi cu paiete. De asemenea, veți avea nevoie de un suport de tort albastru. Colorează aluatul de sare în negru și decorează insula cu cochilii și pietre marine pe care le-ai strâns în ultima vacanță. Aranjați celelalte elemente decorative și cadoul este gata!

Artizanat cu aluat de sare vara

varați-vă cu aluat de sare vara, faceți-vă chiar pandantive cu midii

Ce ar trebui să faci cu copiii în după-amiezile fierbinți de vară? Mai ales când este prea cald pentru a vă juca în grădină, există posibilitatea de a încerca noi instrucțiuni de artizanat. De exemplu, poți să faci chiar și sunete de vânt pentru terasă sau decorațiuni vesele pentru camera copiilor.

Idei de aluat de sare pentru vară: idei de artizanat pentru copii mici

Tinker și vopsea cu idei de aluat de sare vara cu copiii

Idei de aluat de sare pentru toamnă: amprentă de mână în formă de dovleac

Idei de aluat de sare, copiii îți fac singur dovleacul de toamnă cu amprentă manuală

Toamna vă puteți lăsa creativitatea liberă. Vă oferim mai multe idei despre cum puteți face decorațiuni creative din aluat colorat de sare. Prima idee este de a face o amprentă a copilului pe o farfurie cu aluat de sare portocalie. Apoi tăiați platoul în formă de dovleac, lăsați-l să se usuce în cuptor și apoi decorați-l cu un curățător de țevi. Complet! Puteți găsi mai multe idei de bricolaj pentru toamnă în galeria foto de mai jos.

Decor de toamnă „Livada” cu fructe din aluat de sare

Cadouri realizate din artizanat din aluat de sare cu copii în grădinița cu fructe

Merele din aluat de sare sunt decorate cu frunze reale

Faceți singur cadouri din fructe din aluat de sare

Idei de aluat de sare pentru copii în toamnă: frunze de toamnă DIY

Idei de aluat de sare frunzele de toamnă de toamnă te fac

Idei de aluat de sare pentru toamnă: faceți-vă propriul decor

Idei de aluat de sare toamnă Faceți instrucțiuni pentru frunzele de toamnă cu tăietori de biscuiți

Idei de aluat de sare toamna copiilor: decor cu comori naturale

Idei de aluat de sare toamna Copiii realizează obiecte de artizanat cu materiale naturale în școala primară

Realizați singuri decorațiuni de toamnă din aluat de sare

Asigurați-vă toamna idei de aluat de sare

Idei de aluat de sare pentru grădină: decorațiunile de grădină ușor

Idei de aluat de sare ciuperci de grădină și mici figuri decorative în ghivece cu flori

Idei de aluat de sare pentru grădină: ușă din casa elfilor

Idei de aluat de sare grădină elf casă ușă instrucțiuni de bricolaj

Realizarea de îngeri păzitori din aluat de sare: Instrucțiuni

Îngerii păzitori din aluatul de sare fac instrucțiuni și idei rapide de artizanat pentru copiii din școala elementară

Faceți îngeri păzitori din aluat de sare

Faceți-vă îngeri păzitori din aluat de sare și vopsiți

Ghirlanda de stele din aluat de sare

Idei de aluat de sare Ghirlanda de stele de Ziua Mamei Idei meșteșugărești pentru copiii din școala elementară

Decor pentru camera copiilor: animale făcute din aluat de sare

Realizați singuri decorațiuni cu aluat de sare pentru camerele copiilor cu copii mici