Decor și sărbători

Decorațiuni festive de masă – șase sfaturi valoroase

Decor de masă festiv nunta-alb-verde

Sărbătorirea unei petreceri în propriile tale pereți necesită multe de la gazde. La urma urmei, oaspeții nu trebuie doar să fie răsfățați cu delicii culinare și să se simtă bine. Ambianța trebuie, de asemenea, să fie corectă. În orice caz, decorarea adecvată a mesei face parte din proiectarea adecvată a spațiilor. Membrii familiei sau prietenii și cunoscuții se adună în jurul mesei de cea mai mare parte a timpului pentru o sărbătoare, motiv pentru care ar trebui să existe o atmosferă deosebit de frumoasă aici.

Cu toate acestea, nu este atât de ușor să proiectezi și să implementezi o decorare de masă festivă de succes. Gazdele trebuie să acorde atenție multor mici detalii și, în același timp, nu trebuie să piardă din vedere rezultatul general. Cu următoarele șase trucuri puteți crea o decorație atmosferică pentru toate tipurile de sărbători în cel mai scurt timp.

Decorațiuni festive de masă – subliniați centrul mesei

Setare masă festivă ocazie nuntă vintage

Centrul mesei este elementul central al decorului. Este logic să planificați mai întâi designul acestei zone de masă. Unele accesorii decorative, precum aranjamente florale, perle sau suporturi pentru lumânări, sunt ideale pentru a face din centrul mesei un punct de atracție. Pentru ca acest lucru să aibă succes, însă, gazdele nu ar trebui să combine prea multe obiecte decorative. Un decor de masă nu trăiește din mulțime, altfel arată rapid supraîncărcat. Combinația dintre câteva culori și accesorii este potrivită aici pentru a crea o linie clară.

În plus, centrul mesei trebuie întotdeauna decorat, astfel încât alte lucruri să aibă spațiu pe masă. De exemplu, dacă doriți să puneți o masă de tort sau boluri pe masă, ar trebui să utilizați un decor care economisește spațiu. Un sfeșnic înalt cu câteva perle sau cristale decorative este suficient pentru a evita risipa spațiului de pe masă. Cu toate acestea, dacă oaspeții sunt serviți cu mâncăruri deja pregătite, decorul poate fi, de asemenea, puțin mai mare. Aranjamentele întregi care respectă ocazia pot crea priviri admirative.

Decorațiuni festive de masă – faceți dreptate ocaziei

Selectați-decorarea-mesei-festive-de-masă-culoare

Există, desigur, diverse motive pentru a invita oaspeții la cină. Marile sărbători precum Crăciunul, zilele de naștere sau chiar Paștele și alte sărbători de familie sunt predestinate pentru decorațiuni frumoase și elaborate. Cu toate acestea, oricine invită oaspeții la o întâlnire casual, pentru care nu există niciun motiv concret, poate fi, de asemenea, destul de cruțător cu decorul.

Merită să alegeți accesoriile decorative astfel încât să se potrivească cu ocazia sărbătorii. Acestea pot fi mici bile de brad sau reni de Crăciun, în timp ce ouăle și iepurii decorează masa la Paște. Deviza unei sărbători poate fi, de asemenea, foarte utilă în proiectare. Dacă oaspeții sunt invitați la o seară de tapas spaniolă, de exemplu, mici ulcioare de lut și obiecte decorative rustice pot ajuta la implementare. Dacă preferați să găzduiți o cină cu antipasti italieni, merită un decor în culorile italienești de verde, roșu și alb.

Decoratiuni festive de masa – alegeti fata de masa potrivita

Idei de decorare-masă-festivă-alb-albastru

Fata de masa constituie baza oricarui decor bun de masa. Dacă renunți la ele, pierzi în același timp o opțiune de proiectare semnificativă. O masă „goală” de multe ori arată doar pe jumătate la fel de festivă pe cât o față de masă subliniază specialitatea ocaziei. Pentru ca acest lucru să funcționeze, totuși, fața de masă trebuie, desigur, selectată în funcție de ocazie. În timp ce o față de masă albă va funcționa bine în majoritatea cazurilor, culorile mai îndrăznețe pot, de asemenea, să sublinieze tema unei sărbători. Dacă gazdele aleg o nuanță puternică pentru fața de masă, restul decorului ar trebui aliniat în consecință. De exemplu, o față de masă roșie închisă arată foarte festivă atunci când sunt folosite obiecte decorative albe sau negre. Cu toate acestea, dacă culorile feței de masă și a decorului se ciocnesc, întregul design pare rapid nepotrivit.

Atunci când alegeți fața de masă, ar trebui, bineînțeles, să acordați atenție și formei mesei. O față de masă pentru o masă rotundă este dificil de pus pe o masă dreptunghiulară și invers. Prin urmare, nu este niciodată greșit să ai diferite fețe de masă la îndemână pentru a putea proceda individual în acest domeniu. Oferă fețe de masă în diferite culori și forme sieh-an.de.

Selectați și curățați vasele și paharele

Decor festiv de masă loc-oaspeți-eliberare-sfaturi

Când mănâncă împreună, oaspeții se concentrează și pe pahare și vase. Dacă prezintă dungi inestetice sau depuneri de calcar, decorarea atmosferică se face rapid. Prin urmare, gazdele ar face bine să aducă pahare și vase la strălucire înainte de sărbătoare. În cazul ochelarilor, acest lucru se realizează ținându-le peste abur fierbinte și apoi lustruindu-le cu o cârpă fără scame. Tacâmurile trebuie așezate într-un amestec de apă fierbinte și oțet și lustruite. De asemenea, este important să nu folosiți degetele goale atunci când așezați masa, deoarece acestea lasă repede urme pe tacâmuri și pahare. Gazdele evită acest lucru acoperind paharele și tacâmurile cu un prosop de ceai și așezându-le pe masă.

Selecția felurilor de mâncare este, de asemenea, utilă atunci când proiectați un decor de masă de succes. Oaspeților le place când gazdele lor se gândesc și la această zonă. De exemplu, pot fi utilizate plăci din sticlă sau într-o formă neobișnuită care altfel nu ar fi utilizate.

Decor decorativ de masă – lăsați să curgă în el detalii iubitoare

Detalii de decorare a mesei festive - urmăriți sfaturi-trucuri

Un decor frumos de masă trăiește din numeroasele mici detalii pe care gazdele le aleg cu mare grijă. Aceste detalii arată că gazda a depus mult efort în proiectarea mesei. Oricine sărbătorește cu copii poate folosi creativitatea celor mici cu obiecte de artizanat de Crăciun, printre altele. Copiii pot realiza cărți de loc sau obiecte decorative mici și pot participa activ la proiectarea mesei.

Șervețelele concepute cu drag creează o ambianță specială.

Pentru sărbători, merită, de asemenea, nu doar să puneți șervețele pe masă. Gazdele subliniază un decor frumos de masă prin plierea șervețelelor din material sau material solid în forme atractive. Oferă câteva îndrumări despre cum să faceți acest lucru Tafeldeko.de.

Decoratiuni festive de masa – ofera oaspetilor spatiu

Decorare-masă-festivă-vase-curățare-pahare

Nu în ultimul rând, o decorare de masă reușită înseamnă să nu vă constrângeți propriii oaspeți. Cei care abia se pot dezvolta și se pot deplasa în timp ce mănâncă, deoarece obiectele decorative le împiedică să facă acest lucru vor putea să se bucure doar de timpul împreună împreună. În orice caz, gazdele ar trebui să se asigure că fiecare oaspete are suficient spațiu pentru ei înșiși atunci când decorează.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la acest lucru, ar trebui să vă așezați la masa așezată și să vedeți singur cât de mult spațiu este disponibil. Dacă propriul spațiu pare foarte limitat, decorul ar trebui redus din nou și reproiectat.

Decoratiuni festive de masa – elegante in alb si mov

Idei-de-decorare-masă-festive-veselă-tacâmuri-alergător-de-masă-violet