Călătorii și vacanță

Vacanță pe Moselle: obiective turistice și sfaturi pentru vacanța de vară perfectă!

Promenade de vis, sate pitorești cu parchet, pante abrupte din ardezie, cu vederi fantastice și castele și palate de poveste – sună fantastic, nu-i așa? Pentru a petrece o vacanță minunată în mijlocul naturii, nu trebuie întotdeauna să rătăcim departe în depărtare. Fie că sunteți o vacanță în pădurea bavareză sau unele dintre cele mai frumoase lacuri din Germania – există locuri la fel de frumoase în această țară și natura variată încântă turiștii din întreaga lume. Regiunea Moselle este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din Germania și este destinația perfectă de călătorie pentru toți cei care apreciază plăcerea și confortul. Anul acesta nu aveți cumva chef de o vacanță tipică pe plajă și preferați să vă explorați patria? Ce zici de o vacanță relaxantă pe Moselle? În acest articol veți găsi cele mai frumoase orașe, castele și destinații de excursie din Moselle care merită mereu vizitate!

De ce merită o vacanță în Moselle??

Vacanțe la Moselle sfaturi pentru cele mai frumoase locuri din valea Mosellei

Frumoasa Moselle rulează în total 544 de kilometri prin Germania, Luxemburg și Franța și este considerată una dintre cele mai frumoase văi fluviale din Europa. Râul își are izvorul în Vosges francez, trece prin Lorena și formează apoi granița naturală dintre Germania și Luxemburg. În Republica Federală Germania, Mosela trece prin Trier în Renania-Palatinat și se varsă în Rin la Deutsches Eck din Koblenz. Combinați splendoarea peisajului cu satele pitorești, podgoriile și castelele cu vinuri fine și bucătăria germană consistentă și aveți cele mai importante ingrediente pentru o vacanță minunată în Moselle.

Vacanțe pe Mosela: cele mai frumoase locuri!

Sfaturi pentru vacanță Moselle Vacanță de vară în Germania atracții

Chiar dacă valea Mosellei este descrisă ca romantică și de basm, mulți se referă încă la ea ca la modă veche și ceva pentru pensionari. Într-adevăr, dacă te uiți la piețele istorice din Cochem și Beilstein, vei întâlni în cea mai mare parte oameni în vârstă care se împing prin străzile înguste în grupuri. Unitățile voluminoase de perete din stejar sunt încă o parte indispensabilă a multor apartamente de vacanță, iar majoritatea restaurantelor au rămas fidele stilului și bucătăriei anilor 70. Dar regiunea are un mare potențial și emană un farmec de nedescris pe care trebuie pur și simplu să-l experimentați singur. Pentru a vă convinge de acest lucru, vă vom dezvălui mai jos cele mai frumoase locuri și orașe din Mosela!

trier

Porta Nigra Trier Sărbătorile turistice la Moselle Sfaturi

Trier era deja în anul 17 î.Hr. Și, prin urmare, este cel mai vechi oraș din Germania. Frumosul oraș a fost una dintre cele mai mari metropole ale Imperiului Roman și a fost făcut reședință imperială în antichitatea târzie. Peisajul urban este încă modelat astăzi de clădiri monumentale romane care abia așteaptă să fie descoperite. Trier are numeroase obiective turistice de oferit și o mică excursie în oraș nu ar trebui să lipsească în nici o vacanță pe Moselle. Cea mai faimoasă și spectaculoasă clădire din oraș este fără îndoială Porta Nigra (Poarta Neagră). Probabil a fost construită în secolul al II-lea d.Hr. și, împreună cu alte clădiri din epoca romană, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Trier Excursii în orașul vechi Vacanțe la Moselle Sfaturi

O altă priveliște de neratat este Catedrala din Trier. Cu construcția începând cu aproximativ 1.800 de ani în urmă, este una dintre cele mai vechi biserici din Germania. De remarcat în mod deosebit este mănăstirea care leagă catedrala de Liebfrauenkirche de lângă ea. Apoi faceți un mic ocol și vizitați Aula Palatina (Bazilica Constantin) – un alt sit roman frumos care a fost construit pe vremea împăratului Constantin și care funcționează acum ca o biserică. Băile Imperiale Romane, care sunt de fapt cele mai mari băi din Europa, ar fi, de asemenea, de interes pentru toți fanii wellness. După ce v-ați săturat de toate atracțiile romane, ar trebui să vă delectați cu siguranță cu un pahar de Riesling pe piața pieței și să vă lăsați fermecați de atmosfera orașului.

Koblenz

Koblenz vizită colțul german Mosel

Koblenz este un loc minunat, care este înconjurat de două dintre cele mai impresionante râuri din Europa: maiestuosul Moselle și puternicul Rin. Frumosul oraș nu este doar unul dintre cele mai vechi din Germania, ci și unul dintre cele mai diverse. Fie că faceți o plimbare prin centrul orașului, vă bucurați de priveliștea din telecabină sau faceți o excursie cu barca: Koblenz are multe de oferit și, prin urmare, este o necesitate absolută pentru o vacanță în Moselle. Atracția de top este, desigur, renumita lume Deutsche Eck, unde Rinul și Mosela fuzionează, iar vederea din telecabină este pur și simplu de nedescris. Locul găzduiește, de asemenea, statuia ecvestră de 37 de metri înălțime a monumentului Kaiser Wilhelm.

Obiective turistice în Mosela Sfaturi scurte pentru vacanță în Koblenz

Unde ne aflăm la telecabină, nu trebuie să uităm o altă priveliște în Koblenz. Cetatea Ehrenbreitstein se înalță peste cele două râuri, la un total de 118 metri, iar platforma accesibilă gratuit vă oferă o vedere panoramică excelentă asupra colțului german. Găzduiește Landesmuseum Koblenz și este a doua cea mai mare cetate din Europa. Și dacă nu sunteți de tip muzeu, faceți o plimbare lungă în jurul terenurilor din jurul cetății. În jurul poveștii Görresplatz din orașul vechi Koblenz există numeroase cafenele și restaurante unde vă puteți bucura de vinurile și bucătăria regională.

Vacanță pe Mosela: Cochem

Vacanța Moselle Cochel listează cele mai frumoase castele din Germania

Pentru Cochem din Moselle se aplică „mic, dar drăguț”, deoarece cu doar 5.000 de locuitori este de fapt cel mai mic oraș independent din Germania. Cochem se cuibărește frumos pe versanții Mosellei și este unul dintre acele orașe care arată ca ceva dintr-o carte de basm. Orașul vechi este plin de istorie și obiective spectaculoase pe care le puteți explora cu ușurință pe jos în timpul unei plimbări. Deci, ce zici să vă delectați cu o cafea cu gheață pe piața pieței și să vă minunați de magnifica primărie barocă? Cea mai populară atracție într-o vacanță în Moselle este totuși Reichsburg Cochen – imensul castel care se înalță la 154 metri pe un deal verde, vizibil de departe, deasupra orașului vechi.

Vacanțe la Moselle Cochem cele mai frumoase castele din Germania sfaturi

Cetatea a fost construită în 1020 și a păstrat odată întinderea râului din regiune. Cu toate acestea, nu este posibil să călătoriți cu mașina și puteți ajunge la Reichburg Cochem doar după o scurtă, dar abruptă ascensiune. Odată ajuns acolo, vă puteți bucura de vederea fantastică a văii Mosellei de sus sau puteți vizita interiorul castelului într-un tur ghidat. O altă priveliște interesantă și puțin cunoscută pe care o puteți descoperi în timpul vacanței dvs. pe Moselle în Cochem este Bundesbank Bunker. Deși a existat de la Războiul Rece, nu a fost cunoscut decât în ​​2016. De ce te-ai întreba sigur? În timpul Războiului Rece, acolo a fost depozitată o monedă substitutivă în valoare de aproximativ 16 miliarde de mărci germane, care trebuia chiar să supraviețuiască unui război nuclear.

Beilstein

Sfatul orașului vechi din Beilstein Sfaturi de vacanță la Moselle cu câinele tău

Numeroase orașe perfecte pentru imagini vă așteaptă de-a lungul Mosellei, iar Beilstein este unul dintre ele! Orașul este situat direct pe malul drept al râului și este încă cunoscut sub numele de „Frumoasa Adormită a Mosellei”. Străzile șerpuite, pietruite, frumoase case cu jumătate de lemn decorate cu flori și curți interioare romantice – Beilstein arată ca un platou de film și este locul perfect pentru a încetini. Orașul vechi este foarte compact și este cel mai bine explorat cu o plimbare relaxantă. Una dintre cele mai populare atracții este faimoasa scară a mănăstirii care duce la Biserica Carmelită Sf. Iosif de deasupra. Și dacă sunteți oaspete în Beilstein, atunci ar trebui să vizitați cu siguranță ruinele castelului Metternich și să vă bucurați de priveliștea minunată a văii Moselle de acolo.

Bucla Moselle de lângă Bremm nu ar trebui să lipsească în niciun concediu Moselle

Vacanțe în bucla Moselle pe Moselle Cochem

Cea mai iconică priveliște a întregii regiuni vă așteaptă deasupra micului sat Bremm. Mosela vânturi în numeroase bucle prin peisaj și cel mai faimos dintre acestea este, fără îndoială, bucla Moselle lângă Bremm. Este situat pe Bremmer Calmont, cea mai abruptă podgorie din Europa și este considerată a fi una dintre cele mai frumoase bucle fluviale. Nu există bariere în punctul de vedere de la celebra cruce a vârfului, așa că vă puteți bucura de previziunea fabuloasă în pace. Puteți ajunge la crucea summitului fie prin calea ferată Calmont, fie pe Höhenweg de la Ediger-Eller. Și dacă nu vrei să fii atât de activ, poți ajunge bineînțeles cu mașina.

Castelul Eltz

Castele din Germania Castelul Eltz Vacanțe la Moselle Obiective turistice

Cu acoperișurile, turnurile, orielurile sale distincte și situat pe un platou stâncos în mijlocul naturii – Castelul Eltz este simbolul unui adevărat castel de basm! Deși castelul nu se află direct pe râu, este probabil unul dintre cele mai frumoase castele din Germania și poate fi combinat în mod ideal cu o vacanță pe Moselle! Castelul datează din secolul al XII-lea și atrage anual peste 300.000 de turiști din întreaga lume. Castelul Eltz este de fapt unul dintre puținele castele din Republica Federală care nu ar putea fi niciodată cucerite prin forță și a supraviețuit tuturor războaielor aproape nevătămat. Castelul magnific este, de asemenea, deținut de aceeași familie ai cărei strămoși l-au construit în secolul al XII-lea. Pentru a obține o impresie mai bună despre cultura vieții cavalerești și modul de viață, ar trebui să faceți cu siguranță un tur al interiorului. Mergeți într-o călătorie în timp și lăsați-vă fermecați de 8 secole de istorie. Este, de asemenea, foarte recomandată o drumeție de-a lungul binecunoscutului Moselle Traumpfad Eltzer, cunoscut pentru priveliștea sa minunată asupra platoului Moselle și Elzbachtal..

Podul Geierlay

Ponturi Gerierlay Vacanțe la Moselle Sfaturi

Doriți să experimentați ceva mai multă acțiune în timpul vacanței dvs. pe Moselle? Atunci podul suspendat Geierlay ar fi potrivit pentru dvs.! Podul este situat în Hinsrück între Sosberg și Mörsdorf și, cu lungimea sa de 360 ​​de metri, este al doilea cel mai lung pod de frânghie suspendată din Germania. De asemenea, are o înălțime de 100 de metri și nu garantează nimic pentru cei slabi de inimă sau persoanele cu frică de înălțime. La început, ar putea fi nevoie de un pic de efort pentru a merge mai departe. Dar incertitudinea este suprimată de pădurile luxuriante și de priveliștea minunată și de un sentiment incredibil de libertate. Podul Geierlay poate fi accesat pe jos sau cu bicicleta și ar trebui să planificați aproximativ 30-40 de minute pentru drumeția ușoară. Dar nu numai podul, ci și zona merită cu adevărat văzută, iar numeroasele trasee sunt ideale pentru o plimbare lungă prin natură.

Vacanță de vie la Moselle

Vacanțe de vin Mosel Sfaturi Cramă Germania Regiunea Mosel

Și vești bune pentru toți iubitorii de vin! Mosela este de fapt cea mai veche regiune vitivinicolă din Germania, cu unul dintre cele mai cunoscute orașe viticole după celălalt. Peste 4.000 de întreprinderi viticole cultivă peste 9.000 de hectare de podgorii în Moselle. Conținutul de vin alb este de aproximativ 90%, iar pantele abrupte pe care cresc Riesling, Bacchus, Dornfelder și Burgundia albă sunt cunoscute în întreaga lume. Rieslingul în special, care este încă denumit „regina viței albe”, găsește condiții optime de creștere pe solurile de ardezie ale versanților abrupți. Zona din jurul Bernkastel, cu orașele sale viticole și faimoasele locații de vie, este considerată a fi inima întregii zone de cultivare.

Vacanța de vin din Valea Moselei pe obiectivele turistice din Mosela

Desigur, puteți descoperi cele mai bune vinuri din lume în timpul unei vacanțe cu un vinificator pe Moselle. Viticultura din valea Mosellei are o tradiție foarte lungă, iar romanii și-au plantat vița de vie pe versanții abrupți din jurul râului în urmă cu 2.000 de ani. În sfârșit, un mic sfat din interior: În timpul vacanței dvs. pe Moselle, ar trebui să încercați cu siguranță așa-numitul „vin de gheață”, care este făcut din struguri care au fost culese după primul îngheț..

Prinzenkopftum Moseltal Wine Holidays Mosel Tips