Călătorii și vacanță

Vacanță în case de vis neutre din punct de vedere climatic: case cu energie pasivă pe Tenerife

Case de energie pasivă plajă-sisteme solare-acoperiș-terasă-șezlonguri

Tenerife este cea mai mare insulă Canare, renumită pentru plajele sale de vis și, de asemenea, pentru faptul că aici se află cel mai mare munte din Spania, Teide. Popular printre toți turiștii pentru care soarele și marea sunt o necesitate absolută, există multe modalități diferite de a vă petrece vacanța aici. Stațiunile turistice din Playa de las Américas, Puerto de la Cruz sau Costa Adeje, unde există hoteluri de diferite categorii, sunt deosebit de populare. Dar există și ceva pentru turiștii cu cerințe foarte speciale. Ce zici B. cu o vacanță în laboratorul de testare, care este situat idilic în sudul insulei, la doar 5 minute de mers pe jos de plajă?

Case futuriste de energie pasivă într-un peisaj științifico-fantastic

Energia pasivă adăpostește vânt-soare-energie regenerabilă-folosită

Ce-i drept, la început nu sună ca o vacanță de vis. Dar când afli că este un „laborator în aer liber”, primul șoc este digerat. Dacă vedeți, de asemenea, diferitele case de energie pasivă care vă așteaptă acolo, mai întâi online și apoi mai târziu, direct pe site, totul va lăsa loc unui sentiment de pură bucurie de sărbătoare. the Casas Bioclimáticas sunt un proiect al Institutului Tehnologic și de Energii Renovabile (ITER) finanțat de guvernul insulei. Deci este vorba despre energiile regenerabile, utilizarea soarelui, a apei și a vântului.

Și cum arată așa ceva în cazul ideal se manifestă în cele 25 de case din incinta institutului, care variază în aspect de la bungaloul Bauhaus la peștera hobbitului. Cele mai frumoase și durabile modele au fost selectate din propunerile de la aproximativ 400 de birouri de arhitectură din întreaga lume. Plătiți un preț de 130 până la 180 de euro pe zi pentru această exclusivitate, care nu este prea mare. Toate casele sunt decorate cu mult gust și întregul sistem generează suficientă energie prin intermediul turbinelor eoliene de pe amplasament și energie solară pentru a fi autosuficiente. Funcționează chiar și propria instalație de desalinizare a apei de mare

Când cercetările știu că fereastra ar trebui să fie închisă

Case cu energie pasivă plajă-vacanță-sisteme solare-acoperiș

Aceste case cu energie pasivă renunță la sistemele convenționale de aer condiționat. În schimb, construcția inteligentă cu camere de aer și arbori, utilizarea amplasamentului caselor și, într-un caz, chiar și un mic flux care curge prin sufragerie garantează un interior care este întotdeauna plăcut temperat – în ciuda climatului cald din Tenerife. Dar casele sunt, de asemenea, un proiect de cercetare în același timp. În acest sens, turiștii care petrec noaptea acolo fac parte, de asemenea, dintr-un experiment.

Oamenii de știință primesc cantități mari de date de la senzorii din interiorul caselor, care dezvăluie un potențial suplimentar de optimizare a consumului de energie. Unui sau altui turist îi place să încline fereastra pentru a lăsa aerul proaspăt. Pe de o parte, acest lucru este de înțeles, dar poate fi greșit și în interesul cercetătorilor. Datele spun că nu este nevoie de o fereastră deschisă, dar rezidentul este irațional din punct de vedere științific. Dar tocmai acest comportament este valoros, în acest caz este clar că nevoile casei și ale persoanei trebuie adaptate una la alta.

Case cu energie pasivă – mic dezavantaj, experiență excelentă de vacanță

Energia pasivă găzduiește sisteme solare cu energie regenerabilă, acoperiș cu două fronturi

Pe de o parte, turiștii contribuie la o mai bună înțelegere a oamenilor de știință și, pe de altă parte, se bucură de vacanța lor. Există, totuși, un mic dezavantaj: stațiunea este puțin în afara pistelor bătute; Accesul la site se face printr-o poartă care este păzită de un portar 24 de ore pe zi. Majoritatea turiștilor folosesc o mașină de închiriat pentru cumpărături în supermarket sau pentru excursii pe insulă. Deși există și un serviciu dedicat care primește liste de cumpărături și primește tot ce aveți nevoie, nu este folosit foarte des.

Într-un fel sau altul, Casas Climáticas sunt o destinație de vacanță absolut utilă pentru cupluri, precum și pentru familiile de până la 5 ani și o experiență absolută. Cine din cercul tău de cunoscuți a luat vreodată o vacanță la un loc de testare? Și chiar dacă prețurile sunt cam mari – cu un zbor ieftin precum B. de la compania aeriană low-cost SunExpress, care zboară și pentru Tenerife pentru prima dată în acest sezon, poți totuși să ai o vacanță minunată la un preț rezonabil. Și dacă doriți să fiți ecologic în timp ce zburați, de ce să nu aruncați o privire Atmosfair opriți-vă și plătiți o sumă mică pentru a compensa amprenta de carbon.

energie-pasivă-casă-familie-energii-regenerabile-familie-joacă-pajiște