Călătorii și vacanță

Vacanță fără carantină: puteți călători în aceste țări în ciuda Coronei!

De mai bine de un an, pandemia COVID-19 are lumea sub control ferm și cu cât durează mai mult, cu atât este mai mare pofta. Până în prezent, un avertisment de călătorie de la biroul german de externe se aplică multor țări din întreaga lume. Multe locuri care ar fi sigure ca destinație de călătorie pentru mulți dintre noi în prezent nu permit turiștilor să intre în țară și majoritatea destinațiilor noastre preferate de vacanță sunt considerate zone cu risc. Câteva zile în munți sau pe plajă sună destul de tentant și din ce în ce mai mulți oameni doresc cu disperare o mică pauză din viața cotidiană stresantă și monotonă. Dar nerecomandat nu înseamnă neapărat interzis și chiar dacă ai putea întâlni multe obstacole atunci când îți planifici vacanța, o vacanță fără carantină este încă posibilă când te întorci. Pot călători cu copii dacă nu sunt vaccinați și ce țări primesc turiști germani în ciuda pandemiei – v-ați pus deja aceste întrebări? Atunci ești chiar aici! În acest articol am compilat pentru dvs. toate destinațiile de vacanță care nu sunt considerate a fi zone cu risc corona!

Ce reguli se aplică călătorilor din zonele cu risc?

Țări fără carantină la călătoria de întoarcere Reglementările de călătorie Corona 2021

Deși călătoria în străinătate nu este interzisă în mod expres, iar granițele sunt deschise din partea germană, toată lumea ar trebui să se gândească mai întâi dacă vacanța este în prezent absolut necesară. Există o subdiviziune în zone cu risc, incidență ridicată și zone cu variante de virus. Cu toate acestea, țările care fac parte din zonele cu risc se schimbă în mod constant, deoarece acest lucru depinde de situația actuală de infecție din țara respectivă. Biroul Federal de Externe actualizează de obicei lista vinerea. Toate statele care au peste 200 de persoane nou infectate la 100.000 de locuitori în decurs de 7 zile și țările în care sunt răspândite mutații extrem de contagioase ale virusului corona sunt considerate zone cu risc ridicat. Toți repatriații din zonele cu risc trebuie să fie supuși unui test corona și imediat și, indiferent de rezultatul testului, intră într-o carantină de zece zile. Cu toate acestea, acest lucru poate fi încheiat cu un rezultat de test negativ în a cincea zi. Chiar și călătorii din zone cu incidență ridicată au voie să urce la bordul aeronavei numai dacă prezintă un rezultat negativ al testului și intră într-o carantină de zece zile în Germania, indiferent de rezultat.

O vacanță fără carantină este posibilă în Albania

Țările europene de călătorie fără carantină în vacanța de întoarcere, în ciuda Corona

După ce numărul de noi infecții cu coroană din Albania a scăzut brusc în ultimele săptămâni, țara nu mai este o zonă de risc și avertismentul de călătorie de la Biroul Federal de Externe a fost ridicat. Albania nu este considerată o destinație clasică de vacanță pentru majoritatea germanilor, dar are încă multe de oferit. Munții neatinși sunt ideali pentru drumeții, iar orașele pitorești impresionează printr-un trecut istoric bogat. Toate restaurantele, hotelurile și campingurile sunt deschise și au cerințe de igienă. Cu toate acestea, în unele locuri există încă un stânga de la ora 22:00, la care trebuie să fii atent. Nu este necesar un test de coroană negativ și nu există carantină la fața locului. Albania este, fără îndoială, una dintre țările fără carantină la călătoria de întoarcere care este garantată că merită o vizită.

Insulele Baleare: Ibiza, Mallorca și Co.

Călătorie cu copii Corona țări europene fără carantină la întoarcere

Spania și în special Mallorca și Ibiza sunt, fără îndoială, printre cele mai populare destinații de vacanță pentru germani. După ce infecțiile cu coroană au scăzut semnificativ din ianuarie, arhipelagul nu a mai fost considerat o zonă de risc din 14 martie, iar călătoria fără carantină la întoarcere este acum posibilă. Pe lângă Mallorca, alte insule Baleare se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare în rândul turiștilor germani și atrag milioane de turiști în fiecare an. Acestea includ Menorca, Cabrera și Formentera, printre altele. Cei care preferă să rămână pe continent și să plece într-o vacanță culturală pot vizita frumoasele regiuni din Valencia, Murcia sau Galicia. Deși avertismentele de călătorie de la Biroul Federal de Externe au fost ridicate, mai sunt încă câteva lucruri de care să știm. Pub-urile, restaurantele și cafenelele au permisiunea de a servi cu capacități limitate și numai persoanele din aceeași gospodărie au voie să împartă o cameră în hotel.

Călătoriți fără carantină în Groenlanda și Insulele Feroe din Danemarca

Pot călători cu copii dacă nu sunt vaccinați. Vacanță fără carantină

Deși o avertizare de călătorie se aplică în continuare Danemarcei, micul arhipelag din Insulele Feroe nu este clasificat ca zonă de risc și, prin urmare, acolo este posibilă și o vacanță fără carantină. Numărul infecțiilor a fost stabil de la 1 mai, iar incidența de șapte zile a fost sub 100 de săptămâni. De asemenea, magazinele au fost deschise din nou, iar barurile, restaurantele și cafenelele au din nou permisiunea de a deservi clienții – în interior, însă, numai dacă oaspeții au un test Corona negativ, se poate dovedi o infecție supraviețuită sau o vaccinare completă. Totuși, singura condiție este ca țara turiștilor să fie cel puțin un „stat portocaliu” sau, altfel spus, situația Corona nu mai este atât de rea. Din fericire, Germania este considerată în prezent portocalie. La sosire se efectuează un test PCR și până când rezultatul este disponibil, trebuie să intrați în carantină. Cu toate acestea, acest lucru nu se aplică nimănui care este deja complet vaccinat împotriva Corona.

Republica Dominicană

unde pot călători fără carantină Malta Holidays Corona

Unde pot călători fără carantină dacă îmi place puțin mai exotic? Răspunsul – către Republica Dominicană, desigur! După ce numărul de noi infecții cu corona a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, țara exotică nu mai este o zonă de risc. Plajele cu nisip lungi de kilometri și palmierii frumoși atrag milioane de turiști în fiecare an, iar Republica Dominicană este, fără îndoială, una dintre cele mai populare destinații de călătorie pe distanțe lungi pentru majoritatea germanilor. Cei care se interesează mai mult de drumeții își vor câștiga valoarea banilor, în special în interiorul insulei și pot descoperi numeroase frumuseți naturale. Pentru a evita carantina în Republica Dominicană, trebuie să prezentați un test PCR negativ la intrare, care nu trebuie să fie mai vechi de 72. În plus, toți turiștii trebuie să completeze un formular electronic de înregistrare – este generat un cod QR pe ​​care îl puteți afișa dacă este necesar. Vă rugăm să rețineți, de asemenea, stramtorile nocturne, care se aplică în timpul săptămânii de la 21:00 la 5:00 și în weekend, de la 19:00 la 5 a.m..

Vacanță fără carantină în Malta

Călătoria cu copii Corons vacanță fără carantină

Numărul de coroane din Malta a scăzut brusc în ultimele săptămâni, iar statul insular vrea să se redeschidă la turismul internațional de la 1 iunie. Restaurantele vor fi deschise din nou din 10 mai și vor putea servi vizitatorii până la ora 17:00. Insula mediteraneană impresionează prin istoria sa bogată și modul de viață mediteranean – într-un spațiu mic întâlnești clădiri culturale din mai mult de șase milenii. Cu toate acestea, numai turiștii din așa-numitele „țări de coridor” au voie să viziteze Malta, cu condiția să nu fi stat în afara acestui „coridor” în ultimele 2 săptămâni. Vestea bună este că și Germania este una dintre aceste „țări de coridor” și, prin urmare, germanii ar putea să își ia o vacanță fără carantină la întoarcere. Totuși, singura cerință este că trebuie să prezentați un test PCR negativ care nu depășește 72 de ore de la intrare. O carantină se datorează numai dacă prezentați simptome de boală la sosire.

Bucurați-vă de soare în Portugalia

Călătoria cu copii fără vaccinare Țări fără carantină la întoarcere

Lisabona, Porto, Algarve – Portugalia, cu plajele sale sălbatice, frumoase și orașele pline de viață, este o altă destinație preferată a turiștilor germani. Chiar dacă acolo ar fi posibilă o vacanță fără carantină, coronavirusul oferă câteva caracteristici speciale. Datorită creșterii reînnoite a numărului de infecții, Madeira și Azore au fost declarate din nou zone cu risc. Cu toate acestea, regiunile populare Lisabona, Norte și Centro, precum și restul Portugaliei continentale nu sunt zone cu risc. În plus, nu este permisă intrarea turiștilor din statele federale germane cu o incidență de peste 150 la 100.000 de locuitori. Pentru a putea pleca în vacanță fără carantină, aveți nevoie de un test PCR negativ care nu depășește 72 de ore. Alternativ, puteți efectua un test corona gratuit la sosire, al cărui rezultat este disponibil în termen de 12 ore. Până atunci, totuși, va trebui să vă izolați la hotel.

Ce zici de o vacanță fără carantină în Sri Lanka?

unde pot călători fără concedii de carantină cu reglementări privind copiii nevaccinați

Sri Lanka este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase țări de călătorie fără carantină pentru cei cărora le place un pic mai exotic. Statul insular este o destinație de călătorie de vis pentru mulți, iar plajele tropicale, cultura bogată, flora și fauna impresionante, precum și peisajele variate atrag tot mai mulți turiști. Sri Lanka nu este nici o zonă de risc și nici nu există cerințe de carantină pentru turiști. Cu toate acestea, trebuie să respectați o serie de cerințe și să acceptați anumite restricții. În primul rând, aveți nevoie de viză, pe care o puteți aplica online. La sosire, trebuie să completați o declarație de sănătate și să prezentați un test PCR negativ care nu depășește 96 de ore la momentul plecării. Acest lucru trebuie scris în engleză. În funcție de cât timp rămâneți acolo, sunt necesare alte 2 sau 3 teste PCR pe bază de tarif pe durata șederii. Contactul cu populația locală și utilizarea transportului public sunt interzise în primele 2 săptămâni.

Pot călători cu copii dacă nu sunt vaccinați?

Țările fără carantină din Europa călătoresc cu reguli privind copiii nevaccinați

Relaxându-vă împreună, trăind aventuri și culegând amintiri minunate – mai ales după luni de blocare grea cu biroul la domiciliu și educația la domiciliu, multe familii tânjesc după o vacanță minunată împreună. Dacă nu ar fi o mică problemă: în următoarele săptămâni, tot mai mulți părinți vor fi vaccinați, dar copiii lor nu. Motivul este că nu există încă vaccinuri aprobate împotriva coronavirusului pentru copii. Persoanele complet vaccinate și convalescente își recuperează libertățile puțin câte puțin și nu mai trebuie să fie puse în carantină după o vacanță într-o zonă cu risc. Noile reguli se vor aplica începând cu 9 mai și trebuie să fii în carantină doar în cazuri excepționale – dacă provii dintr-o zonă variantă de virus. Acestea includ India, Brazilia, Botswana și Africa de Sud. Asta înseamnă: în timp ce mama și tatăl care sunt vaccinați pot merge în Turcia, de exemplu, toți copiii care au călătorit cu ei trebuie să meargă în carantină după întoarcerea în Germania. Motivul? Copiii ar fi potențiali purtători de viruși atunci când vă întoarceți la grădiniță sau la școală după vacanță.

Țările fără carantină din Europa călătoresc cu copii Corona

Cu toate acestea, statelor federale li se permite să reglementeze ele însele cerințele de carantină. În Renania de Nord-Westfalia, de exemplu, călătorii din zonele cu risc nici măcar nu trebuie să fie în carantină, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați. În Baden-Württemberg, pe de altă parte, turiștii nu pot scurta carantina, chiar dacă testul este negativ după a cincea zi. Deci, înainte de a planifica orice excursii cu copii nevaccinați, ar trebui să verificați cu siguranță versiunea actuală a ordonanței dvs. de stat Corona. Pentru a se asigura că nimic nu stă în calea vacanței cu copiii nevaccinați, câteva țări au dezvoltat o serie de concepte de testare. În Grecia, copiii cu vârsta de 6 ani și peste au opțiunea de a intra în țară cu un test PCR negativ. Și în Danemarca copiilor cu vârsta sub 15 ani care provin dintr-o țară a UE care nu este considerată o zonă de risc li se permite să intre fără test sau carantină.

Am voie să călătoresc cu copii dacă nu sunt vaccinați. Țări fără carantină la întoarcere