Călătorii și vacanță

Sezonul de jos 2020 – Cele mai bune destinații exotice în afara sezonului de vârf

Călătoria către destinații populare în extrasezon 2020 poate fi o idee inteligentă. Puteți vedea toate atracțiile majore fără mulțimea de turiști, economisind în același timp mulți bani. Imaginați-vă că nu aveți cozi la mesele de luat masa, cumpărați bilete de avion la jumătate de preț și nu așteptați 7 ore pentru a ajunge la un muzeu. În timpul sezonului de vârf, toate aceste lucruri vă pot face să vă simțiți dezamăgiți de destinație, în timp ce doriți în liniște toți turiștii să plece. Iată câteva sugestii minunate dacă aveți de gând să vă împachetați valiza în curând.

COVID-19 și sezonul de jos 2020

vacanță în timpul unei femei pandemice covid 19 pe o plajă cu mască de protecție

Călătorii deștepți știu cum să evite aglomerația și puteți face același lucru în următoarea vacanță. Vă aducem unele dintre cele mai bune locuri din lume pentru a vă distra minunat. Nu trebuie să te lupți cu milioane de oameni pentru fotografia perfectă a atracției principale. Cu toate acestea, sezonul de vară 2020 este încă în desfășurare și, odată cu acesta, și sărbătorile în timpul pandemiei din cauza COVID-19, cu toate restricțiile. Majoritatea țărilor din întreaga lume oferă oferte de călătorie restricționate din acest motiv, cu reguli locale în vigoare. Vestea bună este că unele locuri, în special cele dependente de turism, fac primii pași pentru a stimula turismul și a ușura restricțiile de călătorie.

street cafe mese și scaune goale cu spătaruri colorate în sezonul de jos 2020

Deci, având în vedere situația, este ușor de spus că sezonul de vârf este în afara mesei. Cu toate acestea, majoritatea locațiilor de călătorie vor avea și oferte pentru extrasezonul 2020. Iată o listă scurtă a țărilor pe care le puteți vizita în afara sezonului pentru a profita de beneficii. Când vă gândiți să călătoriți în decembrie, vă vin în minte imagini cu plaje din Caraibe, cu nisip alb sau cabane de schi confortabile în munți. Sună bine, dar aceste excursii de iarnă tind să vină cu un preț ridicat și cu un număr mare de oameni. Deci, trebuie să rezervați cu luni în avans.

Folosiți avantajele

a profitat de călătorii aeriene ieftine către destinații exotice de vacanță în extrasezon 2020

Companiile aeriene și hotelurile profită în mod regulat de ocazie pentru a crește, de asemenea, prețurile. Din fericire, însă, acest lucru nu este întotdeauna cazul. Scufundați-vă în lumea călătoriilor în afara sezonului și explorați unele dintre cele mai bune destinații de călătorie din lume, în timp ce săriți de mulțimi și capcane turistice. Deși vremea poate să nu fie optimă, beneficiile depășesc cu mult câteva picături de ploaie. Deci, dacă doriți să profitați de vacanța dvs. de toamnă sau de iarnă, consultați aceste destinații de călătorie în afara sezonului 2020, deseori ignorate.

Vizitați Tokyo în Japonia sau în toată Asia

vizitați keiserpalast în Tokyo cu canal de apă la începutul toamnei

Guvernul japonez intenționează să subvenționeze cheltuielile vizitatorilor pentru a stimula industria turismului. Cu toate acestea, spre deosebire de multe alte țări, Japonia a scăpat în mare măsură de cel mai rău focar COVID-19. Cunoscută pentru obiceiurile sale sănătoase și cultura îndepărtată social, țara asiatică poate fi considerată o destinație de călătorie relativ sigură. Deci, în mijlocul pandemiei globale, puteți călători acolo fără nicio problemă. Stațiunea Kyukamura Minami-Awajo, situată la sud de Kobe și oferind atât un hotel cât și un camping, a fost foarte rezervată, în special în weekend, deși rezervările de camere de hotel au scăzut cu 40%. Vizitatorii preferă un mediu în aer liber mai sănătos, de care să se poată bucura în timpul campingului. În același timp, hotelurile din întreaga țară oferă tarife de cameră mult mai mici decât de obicei pentru a atrage turiști. Cu toate acestea, cel mai bun moment pentru a scăpa de mulțimile din China, Japonia și Taiwan este în timpul lunilor de iarnă, cu excepția stațiunilor de schi.

Sezonul de jos 2020 – Mexic în septembrie

pălărie tradițională de sombrero în Mexic

Cel mai bun moment pentru a vizita Mexicul este în septembrie, deoarece temperaturile se răcesc și sezonul ploios scade. Acest lucru lasă în urmă verdeață luxuriantă de care te poți bucura chiar și prin mai puține aglomerații în septembrie. În plus, copiii se întorc la școală și puteți aștepta cu nerăbdare prețuri mai mici. Desigur, nu este chiar un moment nepotrivit pentru a vizita Mexicul, dar anumite perioade ale anului pot atrage mai multe persoane decât altele. Unele obiective și activități pot fi, de asemenea, mai bune în anumite momente. Când vă planificați călătoria în Mexic, ar trebui să aveți o idee despre vreme, festivaluri și evenimente care se întâmplă în momentul vizitei. Acest lucru poate varia între anotimpurile înalte și joase.

stațiune litorală din Mexic numită tulum cu o plajă goală și puțini turiști

Deși mulți oameni asociază Mexicul cu vremea caldă, este o țară mare, cu o mare varietate de climă. Condițiile meteo la nivelul mării sunt calde până fierbinți pe tot parcursul anului. Acest lucru permite vremea pe plajă pe tot parcursul anului, care poate fi la îndemână pentru extrasezonul 2020. Cu toate acestea, în altitudini mai mari și în orașe precum Mexico City, Toluca sau San Cristobal de las Casas, vremea se poate înrăutăți. În lunile de iarnă, în special din noiembrie până în ianuarie, este frig până la frig chiar acolo. Sezonul ploios din centrul și sudul Mexicului este în timpul lunilor de vară. În unele zone, în special în nordul de-a lungul graniței cu Statele Unite și Peninsula Baja California, anii pot trece fără ploaie. Stațiunile de pe litoral din Mexic sunt cele mai plăcute între octombrie și mai. Din iunie până în septembrie poate fi foarte cald și umed. De asemenea, trebuie să rețineți că sezonul uraganelor se desfășoară din iunie până în noiembrie.

Cele mai bune anotimpuri pentru o vacanță în Seychelles

cuplu tânăr pe plaja goală în timpul extrasezonului 2020 în Seychelles

Insulele Seychelles sunt chiar sub ecuator și au o vreme caldă și perfectă pe plajă tot timpul anului. Cele mai fierbinți luni sunt decembrie-aprilie, iar cele mai ploioase sunt ianuarie și februarie. În general, însă, plouă acolo în scurte ploi tropicale, după care soarele iese din nou. Așadar, întrebarea când este cel mai bine să călătorești în Seychelles depinde adesea de vânturile sezoniere. Acestea spală și alge marine pe unele dintre plajele insulelor. Din mai până în octombrie, unele plaje de pe coastele de sud ale insulei Mahé și Praslin sunt afectate. O fâșie gratuită de nisip nu este niciodată departe acolo. Multe hoteluri oferă chiar și transferuri gratuite care merg acolo, dacă doriți. Dacă sunteți în căutarea cărții poștale perfecte pentru vacanța dvs. în Seychelles, vă recomandăm să aflați unde să mergeți și ce luni să evitați.

bărbat în mască snorkeling în timp ce se scufunda pe o insulă exotică

Scufundările sunt excelente pe tot parcursul anului. Dacă visați la condiții de cristal cu o vizibilitate de până la 30 de metri, atunci lunile aprilie-mai și octombrie-noiembrie sunt perfecte pentru aceasta. Arhipelagul Seychelles este format din 115 insule, dintre care multe sunt nelocuite. Cei mai mulți vizitatori rămân pe Mahé sau Praslin, dar, din moment ce există atât de multe de văzut, vă recomandăm să faceți o plimbare pe insulă. Vizitați La Digue, care este suficient de mică pentru a merge cu bicicleta. Bucurați-vă de câteva zile de răsfăț pe insulele private super-luxoase în afara sezonului sau zburați spre insulele exterioare îndepărtate. Acolo puteți merge la cea mai interesantă scufundare din Seychelles.

Vizitați Cape Town din Africa de Sud

vedere de pasăre a orașului Cape la răsăritul soarelui cu stadion și zone verzi sub munți

Ianuarie-aprilie este cel mai bun moment pentru a vizita orașul, deoarece vara tocmai se încheie. Decembrie-februarie este vară, când vă puteți aștepta la o viață de noapte plină de viață, plaje aglomerate și o atmosferă fierbinte. Până în februarie, majoritatea turiștilor părăsesc hotelurile pentru a economisi bani, pentru a se relaxa pe o plajă aglomerată și pentru a experimenta mai puțin vânt. Din iulie până în septembrie este ideal și pentru observarea balenelor de-a lungul coastei. Cu toate acestea, poate fi puțin periculos în unele zone în aer liber. Deci, nu plecați în călătorii riscante dacă nu trebuie. În caz contrar, Cape Town poate fi destinația perfectă de vacanță. Dacă aveți un buget sau doriți o comunitate excelentă de călători, consultați cele mai populare pensiuni din Cape Town pentru excursioniști.

Babuinul urs stă în pajiști înflorite lângă pelerina de bună speranță în africa din afara sezonului 2020

Poate cel mai bun motiv pentru a lua în considerare un safari din Africa de Sud în august este că ierburile sunt scurte și copacii sunt goi. Deci, puteți experimenta peisajele și animalele de aproape. Lipsa de umiditate înseamnă, de asemenea, că este mai puțin probabil să întâlniți țânțari. De fapt, sunt mult mai puține ploi decât în ​​noiembrie sau decembrie, de exemplu. Fiți avertizat, totuși, că temperatura zilnică medie în Parcul Național Kruger în august este de aproximativ 25 ° C. Pe de altă parte, sunt 20 ° C în Johannesburg și 18 ° C în Cape Town, deși se face destul de frig noaptea. Când urmăriți dimineața devreme, ar trebui să aveți o jachetă caldă și o eșarfă și uneori chiar mănuși și o pălărie.

Africa în extrasezonul 2020

bărbatul și femeia dintr-un safari african urmăresc girafe și zebre

În multe destinații africane, în special pe safari, călătoria în afara sezonului oferă multe avantaje. Deșertul Kalahari oferă, de asemenea, o vizionare fantastică a jocului în acest timp. Sezonul de jos din Kenya înseamnă oferte mai bune și zboruri internaționale mai ieftine. Ora nașterii Tanzaniei scade în lunile din afara sezonului, deci este mai probabil să vedeți pui de leu și alte animale. În plus, veți obține o valoare excelentă pentru bani, nu va trebui să luptați pentru un loc în timp ce vizionați animale sălbatice, iar sezonul ploios oferă peisaje luxuriante. În plus, aveți la dispoziție oportunități excelente de fotografie. Poate fi mai umed în extrasezon, dar dacă poți să plouă, există o serie de avantaje fantastice asociate călătoriei în afara sezonului pe acest continent.

Vacanță în Mauritius

marina goală pe seychelles în extrasezonul 2020

Este extraordinar faptul că europenii percep Mauritius ca o destinație de soare de iarnă. Acolo este cald din ianuarie până în aprilie. Cu toate acestea, vremea tinde, de asemenea, să fie umedă. Prin urmare, puteți experimenta un hinterland verde luxuriant acolo. Ciclonii pot ajunge rar pe uscat, dar prezența lor în Oceanul Indian în această perioadă a anului face ca ploaia să apară destul de regulat. În tratatul său despre ecuator, Mark Twain descrie al doilea oraș ca mărime, Curepipe, ca fiind cel mai „umed și mai ploios” loc de pe pământ. El observă că insula este „singurul loc din lume în care niciun chibrit nu poate rezista umezelii. Cu toate acestea, iulie marchează începutul iernii mauritiene. Aceasta este o perioadă uscată și însorită a anului, temperatura medie zilnică fiind de 24 ° C. Noaptea este suficient de rece pentru a dormi fără aer condiționat. Cu toate acestea, aceasta este și perioada anului în care hotelurile își reduc tarifele camerelor și pun la dispoziție pachete reduse.