Călătorii și vacanță

Scurtă listă de verificare pentru apartament înainte de vacanță în vară

lista de verificare-apartament-vacanta-casa-plecare

Stai întins pe o plajă cu vedere la marea cristalină, albastru turcoaz, simți razele calde ale soarelui pe pielea ta, telefonul mobil și laptopul sunt oprite. Pur și simplu fantastic! Și exact în acest moment gândurile tale te-au lovit ca o lovitură: „Am închis geamul? Și ați oprit fierul de călcat? ”Dacă nu doriți cu adevărat să experimentați acest scenariu, ar trebui să vă pregătiți casa înainte de a începe călătoria. Scurtul nostru Lista de verificare a vacanței vă ghidează prin cele mai importante lucruri care trebuie făcute de obicei înainte de plecare. Deci, puteți pleca în vacanță cu liniște sufletească.

1. Planificați măsuri de protecție împotriva efracției

listă de verificare-vacanță-antiefracție-protecție-blocare-ușă

Sezonul de sărbători este și sezonul de vârf pentru spărgători. Asigurați-vă că toate ferestrele și ușile sunt bine închise. Apropo, ferestrele și ușile de balcon existente pot fi rezistente la efracție cu tehnologia de securitate adecvată. Senzori radio instalati inteligent de exemplu, poate preveni spargerile. Senzorii pot fi atașați cu ușurință la fereastră sau la ușă și pot înregistra fiecare mișcare. Dacă o ușă este deschisă și nimeni nu este acasă, veți primi o notificare pe smartphone. Investigațiile efectuate de poliție arată că mai mult de o treime din toate încercările de spargere eșuează, deoarece apartamentele și casele sunt bine securizate.

listă de verificare-vacanță-plantare-udare-îngrijire

Evitați orice vă sugerează că plecați și o casă goală. Este ideal să prezinți fals. De exemplu, puteți utiliza temporizatoare pentru lumini și obloane pentru a vă face casa să pară locuită. Între timp, sistemele de iluminat pot fi, de asemenea, programate și controlate folosind o aplicație cu un smartphone. Acest lucru vă permite să porniți și să opriți lumina de la distanță în timpul vacanței.

– Încuiați ferestrele și ușile

– Setați sistemul de alarmă și temporizatorul

– Redirecționați poșta, dezabonați-vă de la ziar, evitați cutiile poștale complete

– Ascunde sau depune obiecte de valoare

2. Responsabilități pentru casă

lista de verificare-apartament-vacanta-da-o-cheie

Lasă un vecin, un prieten sau o altă persoană de încredere să aibă grijă de casa ta. Este logic să lăsați o cheie de rezervă cu dvs., astfel încât să puteți accesa apartamentul în caz de urgență (de exemplu, daune cauzate de apă și incendiu). De asemenea, rugați această persoană să vă golească regulat căsuța poștală, să mute coșurile de gunoi afară, să ude florile din apartament și să hrănească animalele de companie. Efortul ar trebui, desigur, să rămână în limite tolerabile.

– Depuneți cheile apartamentului și cutiei poștale la cineva de încredere

– Plățile curente iau în considerare, de exemplu, chiria, costurile auxiliare, telefonul, electricitatea, apa, gazul și asigurările

– Planificați în avans obligațiile chiriașului, de ex. Curățarea scării, tunderea gazonului

– Aveți grijă de flori și animale

3. Facerea treburilor casnice

lista de verificare-vacanta-bucatarie-frigider-apa

Alimentele perisabile trebuie consumate sau date înainte de a călători. Coșurile de gunoi trebuie golite. Spălați totul din nou înainte de a vă împacheta valiza. Deci coșul de rufe este gol și valizele sunt pline. După întoarcerea din vacanță, oricum va trebui să abordați un alt munte de rufe. Faceți paturi proaspăt. Când te întorci din vacanță, nu este cu adevărat nimic mai bun decât să te strecori în propriul tău pat.

– Consumați sau dați alimente perisabile

– Goliți frigiderul, opriți-l dacă este necesar, deschideți ușa

– Ia gunoiul

– Mașina de spălat vase trebuie să fie curată și goală, lăsați ușa puțin deschisă

– Schimbați lenjeria de pat 

– Pentru a face rufele

4. Economisiți energie electrică și bani

checklist-vacanță-apartament-conexiuni de economisire a energiei electrice

Dispozitivele electrice în modul de așteptare consumă, de asemenea, multă energie electrică tot timpul. Guzzler-urile secrete includ mașini de cafea, televizoare, computere, imprimante, sisteme hi-fi etc. Este, prin urmare, important să deconectați toate dispozitivele electronice de la sursa de alimentare înainte de a începe călătoria. Dacă într-adevăr nu sunteți acasă mult timp, ar trebui să opriți conexiunile de apă. Dacă distribuiți bicarbonat de sodiu sau bicarbonat de sodiu în toaletă, evitați depunerile și mirosurile din apa stând.

– Opriți toate dispozitivele electrice de la rețea

– Opriți apa și gazul cât este necesar

– Reglați încălzirea sau termostatul

lista de verificare-concediu-de-vară-apartament-pregătit-faceți

Dacă țineți cont de aceste sfaturi și vă faceți timp pentru a face un ultim tur al casei înainte de a pleca, puteți pleca în vacanță într-un mod relaxat!

Imagini CC0: pixabay.com