Călătorii și vacanță

Destinații de călătorie de toamnă: idei pentru escapade de weekend în orașele europene

Turismul în afara verii poate fi excelent în multe părți ale Europei, iar unele destinații de toamnă sunt deosebit de impresionante. Căldura verii scade și multe orașe și zone rurale sunt la cele mai frumoase când frunzele sunt colorate și soarele de toamnă le face să strălucească. Toate acestea se aplică și celor mai frumoase metropole din Europa, pe care le puteți descoperi în weekend. Împreună cu câteva evenimente și atracții notabile, aceasta este o propunere perfectă pentru a adăuga destinații noi pe lista dvs. de călătorie de toamnă. Iată câteva locuri minunate de vizitat dacă călătoriți în Europa toamna sau în orice altă perioadă a anului.

Descoperă cele mai bune destinații de călătorie din Europa toamna

cuplu îndrăgostit sărutându-se în timpul călătoriei în oraș

Dacă aveți norocul de a putea descoperi Europa în orice moment al anului, toamna este într-adevăr perioada perfectă a anului. Cele mai importante destinații turistice europene din toamnă tocmai au trecut de sezonul de vârf. Străzile sunt mai liniștite, fără turiști, întrucât viața reală continuă. Așadar, toamna este momentul perfect pentru a petrece timpul cu oamenii și a fi în afara drumului bătut. În afara sezonului turistic, vă puteți bucura și de cele mai bune hoteluri la cel mai bun preț. Există, de asemenea, mai puține cozi pentru cele mai bune activități din Europa, precum și mai multe locuri gratuite în restaurante și, desigur, mai puține persoane în fotografiile tale. Cu alte cuvinte, toamna este cu siguranță cea mai bună perioadă a anului pentru a fi în cele mai frumoase orașe europene.

Lugano în Elveția

Lacul Lugano toamna cu frunze galbene de copac și păsări care zboară spre sud

Aceasta este o revoltă de arome și culori, unde dorința de a sărbători începutul sezonului de toamnă în compania prietenilor, în fața unui pahar bun de vin și a produselor gastronomice locale gustoase, devine întotdeauna tentantă. Festivalul tradițional de toamnă din Lugano revine și dă viață străzilor și piețelor orașului vechi. Timp de trei zile în prima săptămână a lunii octombrie, vizitatorii pot descoperi preparate din bucătăria locală și pot degusta vinuri excelente din Ticino în diferite grote de pe străzile orașului.

lac ceresio ticino în elveția frumoasă vedere la sfârșitul verii

Nici piața de toamnă cu produse alimentare locale și artizanat nu poate fi trecută cu vederea. În plus față de sărbători, vor exista diverse opțiuni de divertisment muzical oferite de diverse formații folclorice. În cele din urmă, este oferit și un tur cu ghid gratuit pentru a descoperi și admira frumoasa arhitectură și peisajul Lugano. Rezervați hotelul ales la cel mai bun preț din Lugano și bucurați-vă de șederea dvs. într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Elveția.

Pula în Croația

Arena Amfiteatrului din Pula Croația rămâne din epoca romană

Orașul Pula este o dovadă că Croația vă poate surprinde întotdeauna. Probabil că știți Zagreb, care este și un oraș frumos. Acest lucru este ideal pentru un city break în Europa și este, de asemenea, o destinație perfectă pentru Crăciun. Dacă ați văzut apusuri de soare frumoase în Zadar sau Nin, una dintre cele mai romantice destinații de călătorie împreună cu Dubrovnik, care a inspirat seria Jocurilor Tronurilor, cu siguranță vă va plăcea și Pula.

podul vechi de lemn în alb leagă stâncile de orașul Pula din Croația ca atracție turistică și destinație de călătorie în toamnă

Orașul este bogat în istorie, mai ales cu amfiteatrul roman, care este unul dintre cele mai bine conservate din Europa. Pula este, de asemenea, o destinație perfectă pentru cei care iubesc o vacanță relaxantă cu soare și mare. Deci, călătoriți acolo și bucurați-vă de o vacanță minunată rezervând un hotel, vilă sau apartament și relaxându-vă în orașul în care a fost inventată cravata.

Destinații de călătorie de toamnă – Gdansk

vizitați centrul gdansk din Polonia ca destinație de călătorie în toamnă

Gdansk este o altă destinație europeană perfectă de toamnă. Din ce în ce mai mulți călători sunt uimiți de frumusețea acestui oraș. Nu există alt loc ca Gdansk, cunoscut și ca oraș al curajului, prospețimii și libertății. Gdansk este, de asemenea, un centru înfloritor pentru cultură, știință, sport și divertisment. Descoperiți orașul cultural polonez toamna pentru o experiență de neuitat. Rezervați un hotel sau un apartament în Gdansk și bucurați-vă de cele mai bune activități fie cu un sejur de 5 stele, fie pur și simplu într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Polonia.

Bordeaux în Franța

oamenii se bucură de locul de la bourse de lângă bordeaux în Franța

Bordeaux a fost deja votată cea mai frumoasă destinație de călătorie din Europa și este un oraș care vă poate lăsa amintiri olfactive, gustoase, vizuale și de neuitat. Acest oraș, acum una dintre cele mai populare destinații pentru călătorii în căutare de autenticitate, vă oferă un sejur excepțional. Vă puteți bucura de istorie, gastronomie și căldură umană prin zâmbetele locuitorilor. Dar și îndrăgostiți-vă de podgoriile din Saint-Emilion, plajele din Arcachon din Aquitania.

vedere la peisajul de toamnă al satului saint emilion de lângă bordeaux cu crame pentru o scurtă pauză de weekend

Aceasta din urmă este de fapt una dintre cele mai frumoase regiuni din Franța. Bordeaux este tradițional, contemporan, clasic, practic și cosmopolit în același timp. Parisul nu are nimic de invidiat, iar toamna este un moment ideal al anului pentru a descoperi acest oraș și podgoriile sale. Puteți să stați într-un hotel, pensiune, apartament sau chiar într-un castel la cel mai bun preț din Bordeaux, precum și să experimentați activități interesante și tururi, cum ar fi o croazieră sau un tur al vinului.

Bilbao în Spania

vedere la muzeul guggenheim din bilbao cu vedere la oraș

Robert Wotherwell, Yves Klein, Andy Warhol și Jean-Michel Basquiat, cei mai mari artiști, vă așteaptă la Muzeul Guggenheim din Bilbao în această toamnă. Acest lucru vă ajută, de asemenea, să evitați cozile lungi și camerele supraaglomerate. Toamna totul este mai liniștit la Bilbao. Colecția permanentă a muzeului vă oferă opere de artă incredibile pentru a vă bucura în liniștea unui spațiu muzeal relaxat. Acest lucru este de obicei vizitat doar de câțiva privilegiați. Cu toate acestea, dacă preferați peisajele decât arta muzeală, aceasta nu este nici o problemă. Podgoriile din jurul Bilbao au culori frumoase toamna. Așadar, răsfățați-vă cu o vizită la podgoriile Rioja sau cu un tur de o zi întreagă la Bilbao. Dacă sunteți interesat de destinațiile de toamnă puțin mai departe de Germania, o scurtă pauză în Spania poate fi alegerea perfectă.

Edinburgh în Scoția

vedere frumoasă cu castelul ediburgh din Scoția

Edinburgh, capitala Scoției, este o destinație de călătorie foarte plină de viață. Cu excepția toamnei, este ideal să sărbătorim Crăciunul, Revelionul sau vara cu numeroasele sale festivități. Cu toate acestea, Edinburgh este deosebit de frumos în timpul toamnei, când soarele, cerul și natura sunt de acord să vă ofere peisaje care vă pot lua respirația. Deci, nu numai că veți vedea un oraș minunat pentru dvs., dar veți avea și locuri frumoase unde să stați la cele mai bune prețuri și mai puțini turiști. În plus, bucurați-vă de cele mai bune lucruri de făcut în Edinburgh, cum ar fi o vizită la Castelul Edinburgh sau un tur al Loch Ness pentru cei mai curajoși.

Destinații de călătorie toamna – Gent în Belgia

Vedere din față a centrului în gent dintr-un canal al orașului din Belgia ca destinații de călătorie de toamnă

Gent este un oraș despre care se spune că a ieșit dintr-un basm și nu este atât de departe de Germania. Nu este cel mai faimos oraș din Belgia și totuși unul dintre cele mai frumoase orașe din țara mică. Pe lângă râu și istoria castelului, precum și tradițiile, dar și magazinele și evenimentele culturale, există nenumărate lucruri de făcut și de descoperit acolo. Călătorește acolo în weekend și descoperă dulceața vieții din acest oraș. Bucurați-vă de o excursie în oraș la această bijuterie în Europa și bucurați-vă de zile frumoase de toamnă prin numeroasele atracții.

Budapesta în Ungaria

Lumini de seară în Budapesta de pe un deal cu pod

Urcați pe dealurile Budapestei și urmăriți râul, parlamentul, culorile calde ale copacilor din peisaj și simțiți-vă confortabil într-unul dintre cele mai romantice orașe din Europa. Bucurați-vă de farmecul ambelor părți ale orașului cu o croazieră turistică sau profitați la maximum de Budapesta cu dinamismul vieții de noapte. Zeci de activități vă așteaptă în capitala Ungariei. Sala pieței centrale, Opera din Budapesta, Dealul Castelului, totul este mai liniștit la Budapesta toamna. Rezervați o călătorie de neuitat într-un oraș plin de istorie și arhitectură. Bucurați-vă de timpul minunat într-una dintre cele mai frumoase destinații turistice europene de călătorie.

Barcelona în Catalonia (Spania)

o tânără femeie cu ochelari de soare face selfie în parc guell cu vedere la orașul barcelona în toamnă

Cine nu cunoaște acest oraș? Chiar și Freddie Mercury a dedicat o melodie Barcelonei. Parcul Güell, Sagrada Familia, Bazilica Regală din Montserrat și cele mai frumoase comori din Barcelona vă așteaptă toamna și vă oferă o experiență unică într-una dintre cele mai populare destinații ale călătorilor din întreaga lume. Explorați unul dintre cele mai vii orașe din lume în afara sezonului și beneficiați și de prețuri mai mici. Evitați să așteptați mult timp în fața obiectivelor turistice și bucurați-vă de acest timp pentru a vizita împrejurimile Barcelonei, cum ar fi frumoasele orașe Girona sau Sitges.

Destinații de călătorie de toamnă – Porto în Portugalia

vedere la oraș din Porto cu râu în Portugalia

Indiferent dacă călătoriți acolo primăvara, vara, toamna sau iarna. Porto este un oraș minunat de redescoperit în fiecare anotimp al anului. Tot ce aveți nevoie este o rază de soare care să lumineze casele colorate din Ribeira și să încălzească butoaiele de port care dorm în beciurile din Vila Nova de Gaia. Al doilea oraș al Portugaliei Lisabona nu are nimic de invidiat și mulți călători s-au îndrăgostit de farmecul din Porto. Toamna este momentul perfect pentru a descoperi Valea Douro și podgoriile sale, care au fost declarate Patrimoniu Mondial de către UNESCO.

râul Douro din grădinile palatului de cristal din Porto Portugalia

Rezervați o cazare potrivită, cum ar fi un hotel sau un hostel simplu în Porto, la cel mai bun preț din toamnă. Alegeți dintre cele mai bune activități precum turul Văii Douro cu degustare de vinuri sau un tur gourmet al orașului pentru a gusta toate delicatese din bucătăria tradițională portugheză. Vă va plăcea doar sezonul de toamnă din Porto.

Florența în Italia

orasul florentei vazut de pe un deal toamna cu plante verzi si palmieri

Italia este, de asemenea, o destinație preferată pentru călătorii din întreaga lume, iar Florența este una dintre cele mai romantice destinații din Europa, oferind unele dintre cele mai bune evenimente culturale și o arhitectură uimitoare. Multe dintre cele mai frumoase muzee din Europa se află aici. În liniștea unei zile de toamnă, descoperiți Galeria Uffizi, David lui Michelangelo și Catedrala din Florența. Cu siguranță vă va plăcea în timp ce stați într-un hotel, pensiune sau apartament. Bucurați-vă de un sejur extraordinar într-unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia.

Amsterdam în Olanda

Barci tradiționale pe apă în Canalul Amsterdam din Olanda ca destinații de călătorie toamna

Nu în ultimul rând, menționăm unul dintre cele mai renumite orașe din lume. Toamna puteți admira acest lucru nu numai ca loc de petrecere, ci și în liniște ca un cuplu. Amsterdam este una dintre cele mai romantice destinații de călătorie pe tot parcursul anului. Acest lucru este valabil mai ales atunci când copacii de-a lungul canalelor se îmbracă în culorile lor calde de toamnă. Vizitat de milioane de călători în fiecare an, acest oraș este mai liniștit în această perioadă a anului. Vei trece neobservat și nu vei fi văzut ca turist, ci ca rezident al Amsterdamului. Plimbați-vă prin frumoasele magazine mici și librării din Amsterdam. Există destule de descoperit acolo și multe hoteluri unde puteți sta noaptea. De asemenea, puteți vizita multe muzee interesante. Combinați excursii cu barca cu alte activități și excursii în Amsterdam, cum ar fi o croazieră pentru cină.