Călătorii și vacanță

Călătorii lente: Ce este exact și sfaturi utile pentru călătorii lente!

Indiferent dacă intenționați o vacanță pe Marea Baltică sau doriți să vizitați o insulă exotică – călătoria este, fără îndoială, una dintre cele mai plăcute și frumoase experiențe pentru oameni. Deschiderea minții și a viziunii noastre asupra lumii către locuri noi, întâlnirea cu oameni noi și scufundarea în cultura locală – vacanțele sunt întotdeauna semnificative și de neuitat. Acum că călătoria este posibilă din nou și frontierele naționale se deschid cu atenție, dorința de pauză este și mai mare. Trăim într-o perioadă care se caracterizează prin stres și ritm agitat. Și, deși suntem conștienți de acest lucru, rareori ajungem să ne odihnim. Chiar și în vacanță ne grăbim adesea de la o vedere la alta și dorim să vedem cât mai mult posibil în cel mai scurt timp posibil. Ai venit vreodată acasă din vacanță mai epuizat decât erai înainte să pleci? Atunci este timpul să încerci ceva nou. Dincolo de tururi pachet și turism de masă, călătoria lentă se consolidează în prezent ca parte a unui nou comportament de călătorie și devine din ce în ce mai populară. Dar ce anume se află în spatele ei și de ce merită să călătorești încet și durabil? Vă vom explica acest lucru mai jos!

Ce înseamnă călătoria lentă?

Excursii de drumeții în Europa Sfaturi de călătorie lentă

Tradus în germană, Slow Travel înseamnă „călătorie lentă”. Dar nu ar trebui să ne bucurăm intens de vacanța noastră, probabil că v-ați întreba acum? De fapt deja. Cu toate acestea, aproape nimeni nu face asta în zilele noastre, deoarece ne este foarte greu să lăsăm în urmă stresul și ritmul agitat, chiar și în vacanță. Suntem prea ocupați să ajungem rapid la destinație și, odată ajunși acolo, vrem să vizităm toate atracțiile și restaurantele „de top”. Acum imaginați-vă următorul scenariu: Vă treziți într-o casă de oaspeți frumoasă, primiți de la proprietar un mic dejun preparat cu drag și tradiție și vă bucurați de cafea pe micul balcon în mijlocul unei panorame idilice. Sună ca un basm, nu-i așa? Ei bine, exact asta este călătoria lentă. Scopul nu este să experimentăm și să vedem cât mai mult posibil, ci să ne bucurăm și să percepem cât mai conștient posibil – relaxare în loc de tensiune.

cele mai frumoase insule din lume Sfaturi de călătorie lentă

Nu există o singură definiție a călătoriei lente și nu aveți nevoie de o vacanță lungă pentru a încerca tendința de călătorie. Scopul principal al călătoriilor lente este să găsim timp pentru noi, să lăsăm în urmă viața de zi cu zi agitată și să vă cufundați în cultura țării pe care o vizitați. De fapt, Slow Travel nu este o invenție nouă și este strâns legată de mișcarea Slow Movement care a apărut în Italia în anii 80. Când un restaurant McDonald’s era pe cale să se deschidă în Piazza Navona din Roma, un grup de proprietari de restaurante au ținut o cină de protest publică cu mâncăruri tradiționale italiene. Scopul a fost protejarea bucătăriei italiene de influențele exterioare. Așa cum mâncarea lentă se concentrează pe mâncare ca plăcere, călătoria lentă nu ține de destinație, ci de călătoria în sine. În loc să vă grăbiți din punct în punct, priviți-vă vacanța ca pe o oportunitate, bucătăria, zona de simțit, învățat și conectați mai profund cu cultura și oamenii locului.

Cum funcționează „călătoria lentă”?

Vacanța de călătorie lentă beneficiază cele mai frumoase orașe din Europa

În timp ce o vacanță all-inclusive oferă turiștilor pachete de excursii prefabricate, călătoria lentă se concentrează mai mult pe deciziile individuale. Deviza „calitate în loc de cantitate” se aplică aici. Fie că alegeți o locație necunoscută sau vizitați o destinație clasică de vacanță în afara sezonului, depinde în totalitate de dvs. Este important doar să vă faceți timp pentru a descoperi și a vă bucura în pace de loc, oameni și cultură. Deci, în loc să vă opriți pentru un selfie la Zidul Berlinului, puteți vedea și experimenta orașul cu ochi complet diferiți într-un turneu cu un erou de război. Sfaturile noastre vă vor ajuta să vă bucurați de următoarea vacanță într-un mod cu totul nou!

Călătorește mai durabil

Sfaturi de călătorie lentă cu trenul prin Europa

Luarea unei vacanțe durabile este tendința. Zborul este un adevărat criminal al climatului și aproximativ 5% din toate efectele dăunătoare climatului asupra mediului sunt atribuite avioanelor. Călătoria aeriană este obligatorie în unele cazuri din cauza distanțelor mari, dar există alternative mai ecologice în Europa sau Germania. În plus, cu greu observăm ceva despre procesul real de călătorie în avion. Cu toate acestea, oricine a făcut vreodată o călătorie rutieră cu mașina sau o călătorie cu trenul prin Europa cunoaște sentimentul minunat atunci când peisajul din jurul tău se schimbă încet. Primul moment te oprești la o oprire franceză și te bucuri de un croissant sau bei un espresso în Italia – de nedescris! În plus, stabilești ritmul singur pe drum – poți să te oprești oricând și să vezi astfel mai mult din peisaj și să ai o senzație mai bună pentru destinația de vacanță.

Sfaturi de călătorie lentă: fii spontan

Destinații de vacanță vara 2021 ceea ce este călătoria lentă

Cel mai bun lucru despre călătoriile lente este că îți poți organiza călătoria singur și să o adaptezi la propriile dorințe și preferințe. Acest lucru va fi cu siguranță dificil pentru dvs. la început, dar încercați să vă concentrați doar pe cele mai importante lucruri, cum ar fi cazare și transferuri, atunci când planificați. Lasă restul doar spontaneității tale. Deși planurile ne oferă mai multă siguranță, a fi spontani ne face mai fericiți. În timp ce un ghid de călătorie nu poate face rău, localnicii probabil știu cel mai bine ce frumuseți și pietre prețioase ascunse are de oferit regiunea lor. Lasă câteva lucruri la voia întâmplării și trăiește momentul. Un pic de informalitate este garantat pentru a vă face bine și va face fără îndoială niște experiențe de neuitat pe care le veți aminti cu un zâmbet mulți ani mai târziu.

Luați legătura cu localnicii

Sfaturi de călătorie lente pot fi savurate pe cont propriu

Călătoria lentă înseamnă totul să fii local și să te scufunzi în cultură. Și cel mai bun mod de a realiza acest lucru este, desigur, să luați legătura cu localnicii. Cu toate acestea, în multe cazuri, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, deoarece limbajul poate fi un obstacol. Dar uneori este nevoie de câteva cuvinte sau chiar de un zâmbet pentru a începe o conversație cu cineva. Tot ce trebuie să faceți este să învățați câteva cuvinte cheie în limba locală. Localnicii cunosc zona ca pe dosul mâinii și vă pot oferi cele mai bune sfaturi pentru șederea dumneavoastră. Fii curajos și invită pe cineva la prânz. Implică-te cu oamenii pentru a cunoaște mai bine tradițiile și obiceiurile locale. Cu Slow Travel nu numai că aveți ocazia să faceți cunoștințe noi, dar poate chiar câțiva prieteni.

Opriți telefonul și faceți o plimbare lungă

Sfaturi de călătorie lente pentru a pleca singur în vacanță în Europa

Scopul principal al Slow Travel este de a uita agitația vieții de zi cu zi și de a descoperi destinația cu ochi noi. Și pentru a face acest lucru, vă recomandăm să vă opriți telefonul mobil! O scurtă detoxifiere digitală nu este numai bună pentru sănătatea noastră, ci ne ajută să ne oprim cu adevărat și să ne concentrăm pe deplin asupra mediului înconjurător și asupra noastră. La urma urmei, singurul lucru care contează pe vacanță este tocmai acela: vacanța și timpul nostru de expirare. E-mailurile de la serviciu, precum și Facebook și Instagram, pot aștepta câteva zile. Detoxifierea digitală nu se aplică doar telefonului mobil, ci și laptopului și tabletei. Câteva zile de timp offline fac o mare diferență și ar trebui să ne răsfățăm cu ea în viața de zi cu zi. Sau ce zici de oprirea satelitului și de o plimbare lungă prin zonă? Chiar dacă te pierzi, nu este atât de rău, pentru că doar așa poți descoperi noi colțuri. În loc să vă grăbiți din vedere în vedere, locuiți în aici și acum. Așezați-vă într-o cafenea și urmăriți împrejurimile și oamenii pentru o imagine mai autentică a destinației.

Stai într-o casă de vacanță

cele mai frumoase plaje din lume ceea ce este călătoria lentă

Un pachet de tururi cu un hotel de 5 stele și o zonă SPA este exclus pentru călătorii lente. Potrivit devizei „Trăiește în loc să rămâi doar peste noapte”, poți rămâne acolo unde vrei. O fermă sau podgorie locală, o pensiune administrată de o familie sau un mic apartament de familie – orice vă atrage este posibil! Nu mai sunteți legat de lanțuri hoteliere internaționale și, în schimb, puteți sprijini localnicii. Apartamentul de vacanță se simte mai degrabă ca acasă. Aveți mai multă confidențialitate, aveți chei reale în loc de o cheie card și nu depindeți de orele de masă. În plus, majoritatea caselor de vacanță sunt dotate cu o bucătărie, unde puteți pregăti singur mâncăruri locale și le puteți savura în liniște.

Sfaturi de călătorie lentă: călătoriți în sezonul de jos

Sfaturi de călătorie rutieră ce este călătoria atentă

Cât de des ați verificat când este „cel mai bun timp de călătorie” pentru un anumit loc și ați rezervat vacanța pentru această perioadă? Ai dorit întotdeauna să vizitezi Parisul, Barcelona sau Mallorca? Acest lucru este încă posibil cu călătorii lente, dar de preferință în afara sezonului. Avantajele unei călătorii în afara sezonului principal sunt de fapt evidente. Este mai puțin zgomotos și zgomotos și asta înseamnă automat că puteți experimenta oamenii și țara mai autentic. Mulțimile mari s-au încheiat și aveți o imagine mai bună și mai reală a tuturor. Nici prețurile mai mici nu ar trebui subestimate – în afara sezonului cam totul este cu până la 50% mai ieftin!

ceea ce este călătorie lentă liniștită ulraubsorte în Europa

Și nu în ultimul rând – cu o călătorie lentă în afara sezonului, călătoriți mult mai durabil și mai ușor. Multe destinații populare de vacanță suferă de povara turismului de masă. Pentru a face față mulțimilor, noi hoteluri sunt în mod constant construite și infrastructura trebuie construită. Dacă, pe de altă parte, plecați în vacanță în afara sezonului, folosiți ceea ce există deja și asigurați astfel un turism mai durabil și echilibrat.

ce este o călătorie lentă sfaturi de vacanță durabile