Călătorii și vacanță

Cele mai importante destinații de călătorie 2019: aceste 10 destinații sunt chiar acum!

Cele mai bune destinații de călătorie pentru noul an 2019

Unde să mergeți în Anul Nou este, desigur, o chestiune de perspectivă și de propriile preferințe. O plajă sau un munte minunat ar putea părea nouă și interesantă pentru unii, în timp ce plictisitoare pentru alții. Cu toate acestea, există anumite evenimente care fac dintr-o dată o zonă mai atractivă pentru turiști: odată închise, frontierele se deschid după decenii de neliniște politică; o insulă revine triumfător după un dezastru natural; Un hotel urmărește o abordare inovatoare a conservării și sustenabilității, arhitectura orașului vechi este restaurată și reinterpretată. După această știre, ne-am orientat să punem împreună destinațiile de călătorie de top pentru 2019. De la insule populare din Caraibe la orașe istorice îndepărtate accesibile ca niciodată până la păduri virgine retrase și plaje luxuriante doar pentru explorare, iată 10 locuri uimitoare de vizitat în acest an.

Cele mai importante destinații de călătorie 2019: Puerto Rico

Top destinații de călătorie 2019 Insula Puerto Rico

La un an după uraganul Maria, insula devastată a renăscut. Există o nouă vibrație pe străzile vechiului San Juan și de-a lungul țărmurilor strălucitoare ale insulei și aproape toate hotelurile și stațiunile majore s-au redeschis după câteva renovări impresionante. Insula a fost de mult una dintre cele mai ieftine destinații din Caraibe.

Insulele Andaman și Nicobar

Top destinații de călătorie 2019 Insulele Andaman și Nicobar

Mangrove antice, plaje de nisip alb supraaglomerate, apă cristalină – arhipelagul Andaman și Nicobar este un vis de vacanță. Străinii au trebuit odată să obțină un permis special pentru a vizita insulele, dar acest lucru nu mai este necesar din august 2018. Acest arhipelag paradisiac din Golful Bengalului este un „must-go” absolut!

Rwanda, Africa de Est

Cele mai bune destinații de călătorie 2019 Parcul Național Vulcanii Gorilelor de Munte din Ruanda

Țara est-africană, odată distrusă de război, a devenit o meca a ecoturismului datorită Parcului Național Vulcanii Hawaii de 1348 km pătrați. Rezervația biosferei este unul dintre puținele locuri din lume unde puteți vedea gorila de munte pe cale de dispariție în sălbăticie. Capitala vibrantă, Kigali, oferă o gamă impresionantă de magazine progresive, restaurante fascinante și hoteluri tip boutique.

Polinezia Franceză

Destinații de călătorie de top 2019 Polinezia Franceză Bora Bora

Tahiti, Bora Bora – simpla lor mențiune evocă viziuni ale bungalourilor care plutesc pe piloți peste maluri turcoaz. Celelalte peste 100 de insule care alcătuiesc restul Polineziei Franceze au la fel de multe de oferit – vulcani cu ceruri înalte, plaje cu nisip negru, cascade grăbite, recife de corali active și temple antice din piatră. O țară minunată idilică de pământ și apă, care va fermeca pe toată lumea. Arhipelagul este una dintre cele mai importante destinații de călătorie din 2019, deoarece se află în zona totală a marii eclipse de soare din iulie.

Cambodgia

Cele mai bune destinații de călătorie 2019 Templul Angkor Thom

Există mult mai multe de văzut în această țară din Asia de Sud-Est decât templele care au atras mulți turiști în ultimii ani. În aceste zile, căutătorii aventuroși se îndepărtează de calea bătută pentru a explora junglele luxuriante, cascadele uluitoare și plajele hippie relaxate din sud.

Belize – în mijlocul țării Maya

Marea gaură albastră din Bariera de recif din Belize din Caraibe

Unde să ajungem acum, dacă Tulum, Mexicul era depășit de covoare roșii și copii de club? Unii călători călătoresc spre sud, către Belize, unde plajele sunt la fel de pitorești și ruinele mayașe la fel de mistice – dar (cel puțin deocamdată) mult mai puțin – aglomerate. Țara din America Centrală găzduiește, de asemenea, unele dintre cele mai bune locuri de snorkeling și scufundări din lume: Marea Gaură Albastră și Bariera de Corali din Belize.

Cairo, Egipt

Cele mai bune destinații de călătorie 2019 Cairo Egipt

Piramidele iconice din Giza au atras deja mulți călători în Cairo, dar cu ani de frământări politice, vizitarea Egiptului a fost o dorință neîmplinită pentru mulți. Dar acum țara este în sfârșit gata să primească din nou vizitatorii. Deschiderea Marelui Muzeul Egiptean de 480.000 de metri pătrați este, de asemenea, așteptată cu nerăbdare. Clădirea costă mai mult de un miliard de dolari și este cunoscută drept cel mai mare muzeu din lume.

Fanjingshan, China

Cele mai bune destinații de călătorie 2019 Fanjingshan, cel mai nou sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din China

Fanjingshan, cel mai nou sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din China, merită urcat. Fanjingshan este un loc sfânt budist (48 de temple stăteau cândva pe munte) și recompensează drumeții cu formațiuni stâncoase bizare și o vedere uluitoare asupra Munților Wuling din China. Cu o înălțime de 2336 de metri, „Red Clouds Golden Summit” este cea mai abruptă urcare pe munte cu o diferență de înălțime de o sută de metri. Puteți sări peste urcare și să luați telecabina de pe vârf, dar drumețiile vă oferă o privire atentă asupra bogatei biodiversități a Fanjingshan.

Cele mai bune destinații de călătorie 2019 din Europa – Dordogne, Franța

Top destinații de călătorie 2019 Dordogne Franța

Și ce destinații de călătorie sunt fierbinți în Europa în 2019? Dordogne se află în sud-vestul Franței și încântă vizitatorii cu bogăția culturii sale îndelung cultivate. Festivalul anual Félibrée își sărbătorește 100 de ani în 2019 și are loc în Périgueux, cel mai mare oraș din departamentul Dordogne. El venerează cultura Occitaniei, inclusiv mâncarea, muzica, dansul și limba occitană, care este similară cu franceza, spaniola, italiana și catalană. Deși Dordogne este extrem de pastorală, nu se poate spune că se abate de la traseele turistice. Există nouă restaurante cu stele Michelin, câteva hoteluri și terenuri de golf de clasă mondială și 15 situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO.

Matera, Italia

Cele mai bune destinații de călătorie 2019 Matera Italia orașul vechi

Orașul antic Matera este cocoțat pe o stâncă de calcar din regiunea Basilicata. După ce orașul a fost botezat „Capitală europeană a culturii 2019”, orașul și locuințele sale peșterii iconice (cunoscute sub numele de Sassi di Matera), declarate Patrimoniu Mondial UNESCO, au suferit restaurări masive. Acum, în structurile de piatră amețitoare au apărut un val de hoteluri de design șic și restaurante noi și răcoroase. Anul acesta, o serie de festivități culturale vor onora noua atmosferă a orașului.