Casele de vis

Piatra și oțelul caracterizează o casă solidă modernă în deșertul Arizona

case solide moderne din beton deșert ibarra rosano arhitecți de design

Garcia Residence este o casa solida moderna din I.barra rosano arhitecti de design închis. Casa se află pe o pantă abruptă de nord, la poalele Munților Tucson, cu vederi minunate asupra orașului și a munților din jur. Provocarea arhitecților a fost de a proiecta o proprietate care pare să se ridice deasupra versantului stâncos al deșertului, fără a domina peisajul.

o casă modernă din cărămidă solidă din piatră

casă modernă solidă piatră bloc intrare fațadă sticlă

Axa casei a fost fixată paralel cu contururile zonei înconjurătoare, creând trei golfuri înguste care vor fi construite în jurul dealului, iar săpătura fiind menținută la minimum. Platformele terasate conțin cele trei zone de locuit ale casei. Golful din mijloc invită vizitatorul în zona de living cu sufragerie și bucătărie la nivelul inferior, ceea ce duce la dormitoarele de la nivelul superior.

Casă modernă solidă Garcia – vedere de la distanță

ibarra rosano arhitecti design garcia casa masiva desert in Arizona

Priveliștile superbe ale orașului i-au determinat pe arhitecți să rupă axa casei și să întoarcă ferestrele spre vederi fabuloase ale luminilor orașului Tucson și Munților Catalina spre nord-est. Soarele din sud a fost lăsat să intre în sufragerie separând dormitoarele, creând o mică curte interioară cu vedere la creastă. Alegerea materialelor – piatră sablată, oțel, lemn de mesteacăn și beton – este simplă, robustă și rezistă climatului deșertic. Arhitecții consideră că un spațiu extraordinar poate fi creat cu un design bun și cu materiale obișnuite.

Mediu și amplasarea pe deal

ibarra rosano design arhitecti garcia casa din beton arizona

Luis Ibarra și Teresa Rosano sunt absolvenți și conferențiari la Școala de Arhitectură și Peisagistică a Universității din Arizona. În 1999 au fondat biroul de arhitectură Arhitecți de design Ibarra Rosano, și de atunci au câștigat recunoașterea națională ca una dintre cele mai importante firme moderne de arhitectură în deșert din Arizona. Lucrarea ei este cunoscută la nivel internațional și a fost distinsă cu peste cincizeci de premii regionale și naționale de design.

Arhitectură de interior cu design de inspirație industrială   conducte de balustradă din sticlă de design interior pentru case solide

conducte vizibile

balustrada din sticla de design interior pentru case solide industriel

Ferestre din podea până în tavan pentru o vedere nerestricționată

Casă modernă solidă cu vedere la munți

material din piatră sablată

coloane moderne din sticlă de fațadă solidă modernă

ibarra rosano arhitecți design casa modernă solidă roz galben contrast

Terasă modernă modernă pentru fațadă din sticlă

casă solidă deșert de la podea până la tavan cub fereastră

iluminat modern de intrare din oțel din piatră

casă solidă modernă deșert roci din dealul Arizona

casa solida moderna garcia arizona plan parter

schita intrare casa moderna solida arizona

schiță dură modernă a casei solide pe deal

ibarra rosano arhitecti design garcia casa masiva tocson