Casele de vis

Oțel negru și camere inundate de lumină în reședința „House Pranayama” din Sydney

sistemul auxiliar din oțel negru îngustează cărămizi cu trei etaje

„House Pranayama” cu două etaje din Sydney, Australia a fost extinsă de o clădire anexă cu trei etaje în 2018 de către studioul de arhitectură Architect Prineas. Pentru casa de cărămidă deja existentă din anii 1920, în suburbiile verzi și estice din Sydney, Bellevue Hill, arhitecților li s-a cerut să creeze o cameră suplimentară lângă casă care să servească drept bibliotecă, colț de lectură și cameră pentru hobby-uri. A fost creată o extensie îngustă pe trei niveluri, care oferă suficient spațiu și permite multă lumină de zi. Ușile pliabile, elegante, din sticlă și oțel oferă lumină suficientă și pot fi deschise complet. Clădirea proiectată vertical a fost aleasă în mod deliberat ca un contrast cu casa din cărămidă proiectată orizontal. Oțelul negru pe fațadă este primul lucru care te lovește la prima vedere.

scari gradina fatada caramida casa din otel negru pranayama

Clienții doreau o conexiune internă la noua clădire, precum și acces separat la garaj. Spațiul de locuit al clădirii înguste este de 44 m². O cameră este situată pe fiecare dintre cele trei niveluri. Camera de hobby cu o zonă de relaxare confortabilă este situată la subsol. La parter există o bibliotecă și un etaj la nivelul superior.

pridvor din oțel negru casă din cărămidă dependință

Mobilierul din oțel negru, beton, lemn vopsit în pereți albi și negri creează o paletă minimalistă care caracterizează frumoasa extensie. Plăcile structurate de culoare verde deschis și relieful din lemn tăiat brut din tavanul de beton asigură un joc minunat de lumină și umbră în incinta „House Pranayama”. Camera de agrement este mobilată cu o canapea modernă de colț în culori pastelate subtile, care oferă scaune confortabile.

dependință la subsol, verticală îngustă, inundată de lumină, oțel negru

Podeaua de beton din subsol se îmbină într-o podea caldă din lemn în verandă. Scaunele înguste de bancă în gri și plăcile cu structură verde care înconjoară veranda iau paleta de culori din interior și asigură o amenajare armonioasă interioară și exterioară. Biblioteca inundată de lumină este echipată cu un perete din lemn de rafturi în negru. Două scaune extravagante din piele galbenă te invită să citești și să zăbovi și sunt deosebit de eficiente în fața peretelui întunecat al rafturilor.

colțar canapea pictură în culori pastelate masă de cafea beton

lambriuri din lemn tavan oțel negru sticlă ușă canapea verandă

casa din caramida casa pranayama plante balustrada otel negru

zona de lectie scaune design caramida sticla otel negru

casa pranayama biblioteca parchet podea scaune raft negru

podea parchet usi sticla otel negru tablou lemn negru lac

stradă casă fațadă garaj casă cărămidă oțel negru

casa din cărămidă intrare leagăn bancă casa pranayama

* un proiect de Arhitect Prineas