Casele de vis

Înveliș de cedru în armonie cu împrejurimile stâncoase – o colibă ​​pe mal

Hut cedru de Norvegia placare în armonie cu roci

În lumea de ritm rapid de astăzi, mulți dintre noi tânjesc o vreme într-un loc de odihnă și relaxare. Unii optează pentru o vacanță într-un hotel de 5 stele cu spa și zonă de wellness, în timp ce alții preferă cazare izolată în natură. Dacă aparțineți acestui ultim tip, atunci Cabana Østfold de la Lund + Slaatto Architects vă va inspira. Este situat pe fiordul Oslofj din sudul Norvegiei și se potrivește perfect peisajului natural. Placarea de cedru este în armonie cu rocile din jur și are aceeași paletă de culori. Citiți mai multe despre designul și mobilierul cabanei de mai jos!

mică colibă ​​peisaj stâncos scări intrare

Cabana mică cu anexa sa este situată pe mal și oferă vederi minunate asupra fiordurilor. Placarea din cedru este proiectată în așa fel încât unele dintre lamele să servească drept protecție solară pentru interior. Acoperișul este, de asemenea, îmbrăcat în cedru și arată ca o continuare a fațadei din spate. În plus, se formează un acoperiș mic pe toate laturile colibei. Forma casei provine dintr-o fostă casă din același loc. Pentru a garanta cea mai înaltă înălțime posibilă a camerei, acoperișul a fost construit în conformitate cu o metodă specială de construcție.

Hut moderes proiectează acoperișul fațadei din lemn de cedru

O scară mică din lemn cu trepte plutitoare duce la intrarea din spate. Intri în sufragerie direct de pe puntea mică de lemn. Ușile mari de sticlă pliante elimină limitele dintre interior și exterior, astfel încât terasa mică servește ca o extensie a zonei de locuit. Lemnul folosit pentru fațadă și puntea de lemn din jurul casei are o nuanță aurie, gri deschis și este perfect adaptată peisajului de coastă.

cabină modernă pe zona de zi de pe malul apei, terasă cu ușă de sticlă pliantă

Stâncile din jur i-au inspirat pe arhitecți pentru mai multe niveluri în interiorul cabanei. Înălțimea camerei permite crearea unui al doilea etaj, unde există câteva locuri de dormit. Camera de zi este confortabilă și caracterizată prin simplitate nordică. Canapeaua cu două scaune portocalii pune accente în cameră. Combinat cu perne de scaune în albastru, mobilierul tapițat conferă camerei un aer maritim.

Vedeți cabina sufrageriei de pe jaluzelele exterioare din lemn de cedru

Vederea din sufragerie este fantastică. Din câte se vede, pot fi admirate apele calme și insulele mici. Vitrarea generoasă lasă multă lumină naturală în interior și creează un interior luminos și primitor.

simplitate nordică cabană design interior Norvegia

Un șemineu lângă zona de living oferă încălzire rapidă în fiecare sezon. Dacă doriți să vă relaxați lângă foc, vă puteți așeza pe o bancă confortabilă de lângă ea. Acesta are și un spațiu de depozitare în care este depozitat lemnul de foc. În spatele șemineului există un alt nivel, care este mobilat ca un mic colț de lectură cu un fotoliu confortabil.

mică colibă ​​norvegiană pe malul interior bucătărie din lemn

Dacă treci pe lângă sufragerie, ajungi la bucătărie. Este minimalist și complet mobilat cu lemn. O fereastră mare de vizualizare oferă lumină naturală și invită razele soarelui în interior.

Folosiți lemn de cedru pentru acoperișul modern de fațadă

La exterior, placarea cu cedru este combinată cu oțel negru, ceea ce creează contraste interesante. Arhitecții au proiectat o mică extensie la colibă, care găzduiește un alt dormitor privat.

Placi de cedru, scări orizontale cu lamele

cabană modernă design nordic fațadă lemn de cedru

Colibă ​​pe țărm, împrejurimi stâncoase, placări de fațadă armonioase din lemn de cedru

Placarea din cedru se armonizează cu peisajul stâncos

* Puteți vedea mai multe proiecte de la Lund + Slaatto Arkitekter Aici ceas.