Casele de vis

Hotelul de vis din New York – arhitectură modernă creativă a hotelului

„Dream Downtown Hotel” – hotelul de vis din New York de către arhitecții „Handel” din New York

hotelul de vis din New York - design modern

Construită într-un loc de mare importanță arhitecturală, hotelul de vis din New York este un exemplu excelent de arhitectură modernă a hotelului. Acest hotel de tip boutique elegant este situat în New York, în cartierul modern Chelsea și a fost un proiect major de renovare al arhitecților comerciali în 2006. Tema centrală care influențează designul interior și exterior este o interpretare abstractă și futuristă a apei care clocotește. Legătura cu marea și apa duce direct la istoria fascinantă a clădirii.

Istoria interesantă a hotelului datează din 1960, când așa-numitul „Hotel maritim” a fost proiectat de arhitectul Albert C Ledner pentru asociația navală națională. Clădirea a fost ulterior vândută și și-a schimbat funcția.

Hotelul de vis în New York

arhitectură inovatoare modernă - hotel în New York

Fațada ultramodernă prezintă asemănări stilistice cu vechiul „Hotel maritim” și designul original de la Ledner. Dar asta nu are rădăcini în nostalgie. Arhitectura modernă a hotelului amintește de formă, dar arată un progres în concept. Întreaga clădire sărbătorește metalul ca un material de construcție creativ. Fațada este alcătuită din plăci de oțel reflectorizante – așa a considerat proiectul Ledner și l-a modernizat în același timp.

Arhitectura modernă – hotelul de vis din New York

Pe fațada orientată spre strada 17, panourile din oțel inoxidabil lustruit înlocuiesc plăcile de mozaic originale ale vechii clădiri Union. Clădirea originală Ledner avea ferestre rotunde distincte. Această legătură cu marea și apa a fost păstrată și în noua clădire. În plus, mai multe trape mai mici au fost adăugate asimetric în plăcile de oțel, astfel încât fațada altfel austeră radiază mai multă energie. Compoziția cercului plin de viață este acum și mai apropiată de conceptul de apă clocotită.

Acest gând simplu a devenit un laitmotiv important în arhitectura hotelieră modernă din Hotel de vis în New York. Fațada din față, cândva un perete gol, a fost transformată într-o compoziție de forme și structuri circulare. De data aceasta, oțelul cu două straturi a fost construit astfel încât să se creeze deschideri rotunde în fața balcoanelor individuale „Juliet”. Efectul este dramatic, combinația dintre metalul perforat reflectorizant, ferestrele de sticlă și balcoanele la umbră – senzațional.

Idei de design interior – iluminare într-un hotel de vis

iluminat inovator - hotel din New York

hotel modern în SUA - decor interior

Designul ultramodern este uluitor. Te joci cu lumina, astfel încât să se creeze o atmosferă de vis și familiară. Designerii au încorporat motivul circular în multe moduri diferite și creative de-a lungul. Arhitecții au luat măsuri drastice pentru a lumina mai bine spațiul – au fost eliminate patru etaje. În spațiul rezultat, au construit o terasă frumoasă și liniștită pe acoperiș, cu o zonă de piscină. Piscina în sine contribuie la designul interior suprarealist – oaspeții de la parter se pot bucura de lumea exterioară prin panourile de sticlă de pe podeaua piscinei.

O altă variantă inteligentă pe tema apei poate fi găsită în foaier. Lumina care strălucește prin plăcile de oțel perforate formează cercuri în toată camera. Combinat cu plante magnifice, luxoase și cu verdele care se vede prin ferestre, foaierul arată ca o pajiște de pădure.

Hotelul de vis din New York

hotel modern din New York - baie

Și asta nu este tot: conceptul de apă clocotită este dezvoltat în continuare. Arhitecții comerciali au creat un vis sclipitor în care lămpile spectaculoase făcute din bile de sticlă suflate manual

 „Plutește prin foaier și umple camera cu un nor magic de lumină deasupra restaurantului Marble Lane” ./ designerii /

iluminare inovatoare în ideea hotelului din SUA

Oriunde vă uitați în jur în designul interior al acestui hotel modern, veți găsi diferite variante ale motivului circular central. Ele sunt întotdeauna reproiectate și prezentate și arată proaspete și interesante. Reflecțiile de pe pereții de oțel transformă formele simbolice de bule în modele chiar mai ciudate.

Pentru ca interiorul să arate mai cald și mai confortabil, arhitecții Handel au folosit elemente din lemn în decor. Mobilierul moale și imaginile viu colorate asigură mai mult confort în camerele de oaspeți și aduc culori culorii schemei de design interior a hotelului modern.

Un agent de turism descrie hotelul de vis din centrul orașului ca „un spațiu ciudat organizat”. Aceasta este o interpretare bună a atmosferei magice a hotelului de vis. Ar fi interesant de știut dacă Albert C. Ledner ar aproba această remodelare a clădirii sale moderne originale.

De Jaz