Casele de vis

Casa de vacanță cu fațadă din piatră naturală se armonizează cu natura din jur

fațadă din piatră naturală-micro-beton-terasă-bănci

„Rocksplit” este o casă de vacanță cu fațadă din piatră naturală, situată pe insula greacă Kea. Insula aparține arhipelagului Cicladelor din Marea Egee și se află la numai 20 km de continent. Tipice pentru insulă sunt peisajele sale montane și văile uscate, dar fertile. Datorită combinației inteligente de tehnici de construcție tradiționale și utilizării conștiente a resurselor locale, designerii Faidra Matziaraki & Victor Gonzalez Marti de la Cometa Architects a construit această vilă de 115 m² în numele unei familii de patru persoane. Fațada ușoară din piatră naturală se armonizează perfect cu dealurile și natura uluitoare a Kea.

fațadă de piatră naturală-armonios-deal-pantă-peisaj

După cum sugerează și numele, casa „Rocksplit” este rezultatul unei ample analize arhitecturale-peisagistice. Dar, cu o planificare atentă, pe o șantier îngust și abrupt a fost creată o casă uluitoare pe trei niveluri, cu vedere la valea Poisses. Cu toate acestea, casa nu este construită direct în stâncă. S-a folosit metoda tradițională de construcție “Kotounto”, adică s-a creat un spațiu uscat și umed între stânci și clădire.

încorporați fațada-pantă-casă din piatră naturală

Zona de zi cu bucătărie și la etaj dormitoarele sunt la primul etaj. O scară dreaptă cu frânghii verticale în loc de balustrade conectează toate cele trei niveluri. Există o paletă de culori uniformă în toată casa: piatra naturală ușoară se armonizează cu microcretul gri deschis și tencuiala albă.

fațadă din piatră naturală-micro-beton-terasă-bănci

Inspirată de valori durabile din punct de vedere ecologic, casa de vacanță are încălzire prin pardoseală, care este acționată de sistemele solare de încălzire instalate pe acoperiș. Răcirea are loc prin ventilație încrucișată și există, de asemenea, o răcire suplimentară prin pardoseală. În plus, apa de ploaie este colectată și depozitată într-un rezervor subteran.

fațadă de piatră naturală-vedere-vale-insulă-mediteraneană

Terasele protejate de soare permit o vedere de 360 ​​de grade a peisajului din jur. Mobilierul din lemn care poate fi văzut în casă a fost special conceput de Cometa Architects. Mesele, băncile și paturile din lemn sunt un omagiu adus culturii locale și emană un farmec inconfundabil. Mobilierul este un amestec uluitor de tradiție și modernitate, care satisface totuși nevoile vieții moderne.

fațadă din piatră naturală-terasă-protecție solară-lemn de ratan

fațadă din piatră naturală-terasă-protecție solară-lemn de ratan

fațadă de piatră naturală-panta-iarbă-terasă-microciment-pardoseală

fațadă de piatră naturală-beton fin-contrast

fațadă din piatră naturală-acces-terasă-uși pliante

bucatarie-zona de luat masa-lemn-beton fin-mediteranean

living-șemineu-beton fin-

dormitor-alb-purist-piatră naturală

scări-beton-fine-balustrade-cu-frânghie-verticale

planul-sistemelor-de-răcire-de-ventilație a casei

casa-de-vacanță-panta-secțiune-transversală-plan-de-amplasare

Un proiect de Cometa Arhitecți