Casele de vis

Casă pe mai multe niveluri pe o pantă – „Stack House” este un model arhitectural inovator

casă pe o pantă stivă case niveluri cuburi scânduri de lemn fațadă albă

Numită Stack House datorită modelului său inovator de clădire arhitecturală, reședința modernă cu patru etaje din Los Angeles este un produs al eforturilor de a construi pe pantele abrupte, dar pitoresti. Firma de arhitectură premiată FreelandBuck, cu sediul în Los Angeles și New York, a proiectat casa pe mai multe niveluri de 205 metri pătrați de pe deal, în colaborare cu Urbanite Homes.

nivelurile de camere distribuite vertical stivuiesc casa

Având în vedere condițiile specifice amplasamentului, munca arhitecților are o importanță fundamentală pentru conceptul general al casei. Spre deosebire de casele convenționale construite pe pantă, Stack House este încorporată în pantă. Acest lucru creează o relație mai strânsă cu peisajul înconjurător. Casa organizată vertical, înclinată în pantă, profită de rotația subtilă a camerelor pentru a crea o tranziție perfectă între zonele interioare și cele exterioare de la fiecare nivel. De la fiecare etaj vă puteți bucura de o vedere unică, neobstrucționată, a munților San Gabriel.

casă de stivă casă pe o pantă podea de parchet luminos boltit pereți interiori

Reședința impresionează inițial prin fațada sa exterioară, care constă din scânduri și lamele personalizate. Acestea sunt vopsite în diferite nuanțe de alb și gri, astfel încât plăcile aruncă o umbră cu dungi în continuă schimbare pe tot parcursul zilei. Placarea este organizată în diferite modele care dau structurii și profunzimii fațadei casei.

amenajare perete casa stiva design perete interioare boltite albe parchet terasa fata sticla

Casa de pe deal are un garaj cu două mașini și o unitate de dimensiuni medii, dar complet funcționale. Se află la al doilea nivel și poate fi folosit ca birou la domiciliu. La fel ca clădirea principală, dependința este îmbrăcată cu scânduri din lemn și are o terasă și o magazie de depozitare. Această unitate rezidențială este în cea mai mare parte încorporată în clădirea principală și, prin urmare, diferă de clădirile auxiliare tipice din oraș, care sunt, în general, separate de clădirea principală sau situate în garaje convertite. În această casă atractivă de pe deal, unitatea rezidențială acționează ca o escală pe drumul spre casa principală.

casa pe panta parchet stejar pereti albi boltit perete interior bucatarie blat marmura

Locuințele primare de locuit sunt situate la al treilea nivel. Există patru camere separate – zonă de luat masa, bucătărie, cameră de zi și birou. La ultimul etaj există trei dormitoare și două băi. În interiorul casei au fost construiți ziduri interioare boltite, care creează un contrast deosebit cu unghiurile drepte ale clădirii. Zidurile boltite din mijlocul camerelor permit camerelor individuale să se îmbine una în cealaltă, iar vederea să alunece prin interior fără a fi deranjată. O scară centrală conectează livingurile cu o terasă în spate și curte.

scara parchet stejar deschis boltit pereti interiori bucatarie

Interiorul se caracterizează prin culoarea albă. Acest lucru face ca camerele să pară ușoare și aerisite. Podelele din stejar francez și elementele din lemn conferă interiorului o notă naturală și răspândesc căldură și confort. În bucătărie, blaturile de marmură în combinație cu armăturile negre, lampa suspendată și picioarele scaunului creează un contrast elegant.

casă de stivă casă pe panta interioară cu mai multe niveluri, pereți boltiti ușori

În baie, pe de altă parte, se pun accente deosebite cu accesoriile de baie în aur. Culoarea elegantă din metal conferă băii luminoase un plus de lux. Mobilierul modern pentru baie, precum cada independentă, însoțită de materiale naturale, culori și țesături, formează un ansamblu armonios.

mobilier de baie stivuire baie modernă independentă accente de aur

Construcția specifică a „Stack House” oferă proiectantului flexibilitatea de a elibera creativ în proiectarea casei și, în același timp, de a asigura o piață în creștere pentru proiectele arhitecturale din zonă. Casa de pe pantă este în prezent de vânzare și va fi completată în curând de un alt proiect de FreelandBuck.

stivă casă ușă acordeon fațadă albă scânduri din lemn casă pe pantă

casă pe pantă fațadă casă lumină albă umbră joacă scări

casă pe panta LA stivă casă niveluri camere de rotație casă albă fațadă scânduri din lemn

deal hill house stack house los angeles nivele terasă fațadă alb

casa de stivuire pe o terasă înclinată înclinată în mod eficient bordurile fațadei

reședință privată a casei stivuite amplasată pe dealul LA pe mai multe etaje

amenajare verticală casă cu patru etaje pe o pantă planșeu casă stivă

casă în plan etaj pe pârtie casă stivă camere private

stiva casa depozit baie oaspeti baie unitate separata

casă modernă pe planul de garaj al casei stivuite pe deal

* Puteți găsi mai multe proiecte de la firma de arhitectură FreelandBuck Aici