Casele de vis

Casă cu piscină pe acoperiș – Design minimalist și vederi minunate pentru iubitorii de natură

Acoperișul casei de design din sudul Portugaliei, cu piscină pe acoperiș și peisaj fondator cu vedere

Algarve din sudul Portugaliei nu trăiește doar lângă mare. Dovadă este satul São Bartolomeu de Messines, municipiul Silves din interiorul Algarvei, departe de turismul de masă. Zona cuprinde întreaga coastă, în timp ce munții înconjoară întreaga regiune. Povestea lui São Bartolomeu de Messines datează din 1180, stabilită inițial de arabi, când D. Sancho I a cucerit Silves. În acest sat îndepărtat se află această casă frumoasă, minimalistă, cu o piscină pe acoperiș.

Oază de calm cu o piscină pe acoperiș

Vedere de pasăre a casei de design cu piscină pe acoperiș și împrejurimi naturale cu copaci, văi și pajiști

Zona este înconjurată de văi, munți și două rezervoare, barajul Funcho și barajul Arade. „Casa lui Messines” se bazează pe o clădire existentă care este deja în ruină. Cu o orientare fantastică est-vest și un ritm de deschideri pentru sursa de lumină, este deja foarte primitor. Faptul că exista o structură a fost singurul motiv pentru care arhitecții ar putea face o astfel de treabă în această locație pitorească.

partea din spate a unei case cu un etaj, cu o parte plutitoare înconjurată de copaci și pământ

Datorită diferitelor restricții birocratice asupra implantării, era imperativ să „suprapunem” proiectul cu ruinele existente și să întindem structura în direcția axei longitudinale spre sud. Vederea și lumina naturală, precum și dispunerea ferestrelor au fost restaurate pe fațada de est. Casa se deschide complet cu piscina de pe acoperiș, lăsând un colț plutitor pe măsură ce volumul se pliază spre nord.

forme unghiulare cu o piscină pe acoperișul casei acoperite cu țiglă și pereți de beton

Interiorul casei este un spațiu mare care subliniază fluiditatea și comunicarea în zona socială a sufrageriei, sufrageriei și bucătăriei. Cu toate acestea, accesul la zona privată, în care se află dormitoarele și intrarea în servicii, este limitat. Pentru a respecta mediul și a nu-l împiedica mai mult decât este necesar, arhitecții au decis să așeze piscina pe acoperiș într-o cameră care nu atinge solul și pluteste complet în aer.

casă minimalistă, cu piscină pe acoperiș și vedere minunată la peisajul rural

Această decizie garantează accesul complet la piscina de pe acoperiș ca a doua zonă socială a casei. Acoperișul plat este, prin urmare, o adevărată zonă socială în aer liber și oferă o vedere uluitoare la 360 de grade a împrejurimilor.

Design confortabil cu linii drepte

Satul îndepărtat și mic este situat în sudul Portugaliei, în această regiune, înconjurat de munți și văi. În mijlocul acestui peisaj frumos și luxuriant, vedem această impresionantă casă cu piscină pe acoperiș, care a fost construită în 2018 de Vitor Vilhena Arquitectura. Proprietatea nu era goală și această clădire contemporană a fost de fapt construită pe ruinele unei structuri antice.

casă de design futurist cu linii drepte și o piscină pe acoperiș ca zonă socială

Zona a oferit multe avantaje, dintre care cel mai important a fost vederea peisajului minunat care se răspândește în jurul său. Cel mai bun loc pentru a vă bucura de această priveliște uluitoare este pe acoperiș, unde se află și piscina unică.

bucătărie de living cu mobilier de designer din otoman tapițat și fotoliu

Interioarele sunt luminoase și deschise, cu ferestre cu înălțime completă și obstacole minime. Casa este, de asemenea, în consolă la un capăt și, prin urmare, are un unghi ușor. În consecință, conceptul general și arhitectura sunt, într-un anumit sens, minimaliste, abstracte și sculpturale.

fațadă exterioară albă cu ferestre dispuse una lângă alta, aruncate de soare

În afară de dorința de a maximiza vederea, arhitecții și clienții lor au fost de acord că locuința ar trebui să acorde atenție și luminii naturale, mai precis cantității care intră în casă și impactului acesteia asupra arhitecturii, designului interior și ambianței. Cu toate acestea, fațada E poate fi deschisă complet către exterior.

interior minimalist cu canapea pentru șemineu și uși glisante din sticlă

Interioarele sunt împărțite în două zone principale: zona de zi, care include funcții sociale, cum ar fi camera de zi, bucătăria și zona de luat masa și zona de noapte. Acesta conține dormitoare și zone de servicii. Distincția folosește orientarea clădirii, precum și forma și structura generală.

dormitor minimalist cu trei uși din sticlă din podea până în tavan și iluminat în tavan

Designul interior este simplu, luminos și, datorită paletei de culori armonioase a suprafețelor, foarte primitor. Nuanțele neutre și de culoare deschisă asigură, de asemenea, o ambianță deschisă și primitoare în camerele mai mici. O serie de ferestre înalte și înguste deschid dormitorul către o panoramă minunată, menținând în același timp ambianța intimă.

*Site-ul Arhitecților

casă cu vedere la peisaj, cu munți și păduri Talsee

casă de design futurist cu linii drepte și o piscină pe acoperiș ca zonă socială

conceptul de design sculptural și arhitectura caracterizează această casă în mijlocul naturii

baldachin mare ca parte a casei cu garaj

față cu intrare și protecție solară împotriva lamelelor lângă ușile de sticlă

apusul și seara luminează casa în mijlocul muntelui

scara cu usa glisanta din sticla si coridor lung cu pereti albi

baie cu cabină de duș cu oglindă, chiuvetă dublă și cadă, proiectată elegant

Planul casei cu piscină pe acoperiș pe deal, înconjurat de plante