Casele de vis

Beton și lemn în combinație perfectă: o casă de beton în Australia

fatada casei din lemn beton fereastra arhitectura moderna din beton

Betonul este gri și, prin urmare, plictisitor? Mă glumești? Vorbești serios când spui asta! Este sculptural și durabil. În ultimele decenii și mai ales după epoca Bauhaus, materialul s-a impus ca un mijloc de expresie foarte popular în rândul arhitecților și designerilor contemporani. Betonul este utilizat atât în ​​exterior, cât și în interior și poate fi combinat minunat cu sticlă, oțel, lemn și piatră naturală. În interior, unde se dorește o atmosferă mai blândă și familiară, cele două materiale beton și lemn sunt adesea combinate.

beton lemn beton casă fațadă ferestre din podea până în tavan

Pentru proiectarea unei case unifamiliale cu două etaje în Glebe, Sydney, Australia, arhitecții de la Nobbs Radford Architects au folosit betonul ca element principal în exterior și interior. Fațada casei se caracterizează prin blocurile dreptunghiulare din beton și deschiderile ferestrelor din podea până în tavan. Intrarea în casă și în zonele comune se află la parter: living și bucătărie deschisă cu zonă de luat masa pe o parte. Ești chiar la intrare și grădină.

beton lemn casa fatada iluminat ferestre arhitectura minimalista

Fațada dezvăluie încă că stilul minimalist și liniile drepte determină și interiorul casei. Plăcile de beton monolit care alcătuiesc pereții exteriori arată colosal și acest efect este subliniat de iluminarea de accent. Conceptul de living deschis al casei poate fi văzut în mod clar la intrare: întregul parter este de fapt doar o cameră cu bucătărie, living și zonă de luat masa. Suprafețele dreptunghiulare din beton și lemn sunt decalate și determină interiorul.

lemn de beton seara iluminat indirect nișe intrare casă

La fel ca fațada casei, mobilierul este minimalist și funcțional. În deplină armonie cu pereții de beton, lambriurile simple din lemn acoperă restul suprafețelor verticale. La etajul al doilea există o curte cu un perete și birouri pentru bibliotecă și camerele private.

casa din lemn beton intrare bucatarie deschisa living

În fiecare zonă există o construcție funcțională din lemn care caracterizează designul camerei și are o utilizare practică. În zona de living, este bucătăria modernă, deschisă din lemn, cu un blat care funcționează ca o singură unitate. Scările și curtea cu birouri de la etajul superior se îmbină ușor și duc la camerele private. Camera copiilor este împărțită în două niveluri printr-un pat mansardat pe măsură. Există o singură cameră care diferă de restul casei, care funcționează ca o sală de lectură și este complet albă. Acenturile pun elemente atractive din stuc pe tavan și cărțile de pe rafturi.

scaun contra bucătărie din lemn deschis din beton

living din lemn de beton bucătărie deschisă zonă de luat masa podea din lemn

sufragerie din lemn de beton mobilier minimalist simplu

lemn de beton bucatarie moderna din lemn deschis bucatarie living

scări din lemn de beton despărțitoare lamele din lemn

scări din lemn din beton în interiorul pardoselii din lemn

birou dulap din beton minimalist

dulapuri de perete din placaje din beton oglindă de birou

ferestre din lemn din beton terasa ferestre din podea pana in tavan

rafturi perete camera copiilor pereti albi stuc

colț de lectură podea din lemn pereți albi stuc

mobilier camera de copii din lemn de beton funcțional pe două nivele

cameră pentru copii luminatoare de podea din lemn funcționale

baie dușuri de ploaie minimaliste perete de sticlă

baie din lemn din beton minimalist perete de sticla de dus

baie minimalist mozaic faianță lemn vanitate unitate cadă independentă

* un proiect de Nobbs Radford Architects