Casă și grădină

Sfaturi pentru îngrijirea plantelor de interior – înfrumusețați casa cu flori

Idei sfaturi originale pentru îngrijirea plantelor de apartament

Îți plac florile, dar din păcate nu ai propria grădină? Asta nu ar trebui să mai fie o problemă, iată soluția pentru multe gospodine: vă oferim sfaturi importante pentru Îngrijirea plantelor de interior în așa-numitele grădini de containere! Au devenit foarte populare în ultima vreme și sunt o modalitate populară de a avea flori frumoase în containere și acasă. Dacă nu aveți mult spațiu afară sau nu aveți o pajiște, acum avem pregătite idei interesante pentru dvs. Sau dacă aveți doar vase din ceramică frumoase care stau în jur și adună mult praf fără a le folosi efectiv, este timpul să se schimbe. O grădină de containere este soluția potrivită pentru dvs.!

Îngrijirea plantelor de interior – grădină originală de containere în casă

Flori plante de apartament îngrijire sfaturi trucuri flori

Spre deosebire de grădinile tradiționale, containerele vă oferă posibilitatea de a vă proiecta propria grădină mică, în care puteți determina singur forme, culori și parfumuri, deoarece florile dvs. sunt situate într-o zonă mică și ușor de controlat. Acum puteți alege singur desenele florale, asigurați-vă că florile individuale merg bine împreună și nu se exclud reciproc. Astăzi v-am pregătit câteva sfaturi care vă vor ajuta cu siguranță să creați acasă un design excelent de flori de containere care să fie estetic plăcut și să încurajeze creșterea plantelor.

Acordați atenție expunerii la soare

Îngrijirea plantelor de interior – alegerea locației potrivite

Flori de primăvară pălărie anuală de paie ghivece originale

the Îngrijirea plantelor de interior începe cu alegerea locației potrivite. Înainte de a planta ceva, așezați recipientele în locul planificat și urmăriți când soarele strălucește în această zonă a casei în timpul zilei. Plin soare înseamnă lumina directă a soarelui timp de șase până la opt ore pe zi. Dacă soarele strălucește acolo doar jumătate din timp (3-4 ore pe zi) sau dacă locul este direct la umbră, trebuie să alegeți acele flori care nu au nevoie de atât de mult soare. Există, de asemenea, locuri ca aceasta, cu mult soare pe jumătate și umbră pe cealaltă. Dacă acesta este și cazul dvs., plantați flori iubitoare de soare pe jumătate din zonă și flori iubitoare de umbră pe cealaltă.

Îngrijirea plantelor de interior – alegeți un punct de atracție

frumoase flori de primăvară înflorite rattan coșuri cupe flori roșii

O modalitate de a proiecta bine grădina dvs. de containere este să o așezați în jurul unui anumit punct de atracție. Găsiți un grup de flori asemănătoare unui copac, un arbust înflorit sau chiar unele flori foarte mari, cum ar fi floarea-soarelui, de exemplu. Plantați-le în centrul recipientului, unde rădăcinile lor au destul spațiu pentru a crește. Apoi înconjoară-i cu plante mai mici care le completează culorile.

Îngrijirea plantelor de interior – alegeți flori din aceeași regiune

Iarbă metalică plantă flori specii native

O modalitate de a obține un aspect uniform pentru grădina dvs. de containere și de a face udarea mai ușoară în același timp este să alegeți doar flori din aceeași regiune de origine. Puteți alege plante din deșert, plante tropicale sau plante care cresc toate în nord-vest. Deoarece aceste plante sunt adaptate aceluiași climat, le puteți trata în același mod atunci când le îngrijiți și când le udați.

Îngrijirea plantelor de interior – amestecați culorile

Flori valize cosuri din ratan idei de plante verzi

După părerea mea, frumusețea florilor constă în varietatea lor de culori, care ne încântă în fiecare zi. Dacă aveți o floare preferată, atunci puteți vedea dacă vine în mai multe culori diferite, cum ar fi lalele, snapdragons sau panseluțe. O combinație de două sau mai multe culori de același tip conferă grădinii tale un aspect uniform, dar interesant.

Joacă-te cu tipare

Nu există nicio regulă care să spună că trebuie să vă plantați florile în rânduri drepte. Când vă plantați semințele, țineți cont de tipare. De exemplu, poți desena o spirală din semințele „nu mă uita” sau îți poți planta panseluțele în formă de stea. Desigur, nimeni nu poate prezice ce semințe vor crește cu succes, dar cu puțină practică poți crea aproape orice tipar care îți place cu adevărat.

Gradina de containere – flori anuale sau perene?

Florile combină cu pricepere ideile anuale perene

Crearea unui design frumos de grădină de containere necesită adesea un ochi acut pentru culoare și textură, dar nu există reguli stricte cu privire la modul în care ar trebui să o faci. Alegeți flori care vă inspiră și jucați-vă cu diferitele moduri de a le combina frumos. Multe flori mor după un an, ceea ce înseamnă că puteți începe din nou în primăvara anului viitor. Până când decideți că aveți flori perene, vă puteți juca cu desenele de flori până când simțiți că ați reușit cu adevărat.

planta intrarea casei scarii decora ideea originala

Și la sfârșitul articolului de astăzi, vă rugăm să ne permiteți un ultim sfat de la editori, în special pentru dvs.:

Pentru a vă asigura că aveți un control deplin asupra aspectului grădinii de containere, este mai bine să începeți prin a achiziționa flori pre-cultivate de la centrul local de arbori. Deși costă mai mult, veți putea să estimați mai bine cum arată florile și să decideți unde să le așezați. Cum îți place această idee?

Jardiniere creative pentru casă

Ghivece cu flori idei originale trandafiri margarete

Ghivecele sunt făcute din pantofi vechi

idei plante de apartament originale evergreen hardy

Sfaturi de îngrijire idei ghivece de flori frumoase realizate de tine