Casă și grădină

Sfaturi și idei de proiectare pentru grădini mici – Ce să ia în considerare

mici gradini terasa gazon flori paturi mobila metal

Există multe motive pe care le-ai putea și ar trebui să le iei în considerare proiectează o grădină mică. Unii grădinari au spațiu foarte limitat pentru a lucra: o peluză mică în orașul mare, pete limitate de soare sau chiar un balcon. Alții au mai mult spațiu, dar ar dori totuși un spațiu mai mare pentru a crea paturi de flori și paturi de legume, de exemplu. Unii oameni vor să aibă o grădină, dar nu au timp sau energie pentru a lucra puțin peste câțiva metri pătrați. Indiferent de motivele tale pentru a-ți dori unul Pentru a proiecta o grădină într-o zonă mică, există o serie de alte considerații pe care trebuie să le țineți cont și. Astăzi vă oferim sfaturi de proiectare și Idei pentru grădini mici, cu care poți evoca un mic paradis.

Sfaturi și idei pentru grădini mici

mici gradini piscina perete scaune de gradina plante patio

În primul rând, determinați pentru ce este grădina

Prima întrebare pe care orice grădinar trebuie să o răspundă, indiferent dacă grădina lor este mare sau mică, este „Pentru ce îmi voi folosi grădina?” Apropo, este vorba despre una sau două opțiuni: decor sau mâncare. În afară de estetica și nevoile dvs. personale, răspunsul la această întrebare este influențat și de tipul de sol, de exemplu, aveți bolovani în zonă, copaci, suficientă (sau multă) apă și așa mai departe.

Faceți frumoase grădinile mici – Avantajele micii grădini

grădini mici ecran de confidențialitate idee lemn grădină cărare pat ridicat

Grădini mici au o serie de caracteristici de design atractive. Deoarece sunt mici, desigur, vizualizarea grădinii în timpul fazei de proiectare este mai ușoară. Evident, sunt necesare mai puține plante acolo pentru a crea un aspect atrăgător. Dimensiunea redusă facilitează, de asemenea, grădinarul să se familiarizeze intim cu spațiul și să controleze mai eficient dăunătorii și alte probleme. Grădinile mici nu consumă mult timp și într-adevăr necesită mai puțin timp pentru a lucra.

Dezavantajele micii grădini

mici gradini gard viu ideea cascada design modern

Există multe provocări asociate cu grădinile mici. Ele tind să fie privite ca o unitate, cel puțin în grădinile decorative, există mai puțin spațiu pentru erori dacă doriți să creați un aspect plăcut. Dimensiunea mai mică înseamnă, de asemenea, mai puțin spațiu pentru plantele preferate și mai puțin spațiu pentru acele plante care merg bine împreună. Aceasta înseamnă că alegerea culorilor, înălțimilor, texturilor și dimensiunilor trebuie gândită mai atent. Mai ales în spațiu limitat, fiecare plantă trebuie să îndeplinească un scop specific, adică să îndeplinească o funcție bine definită.

Maximizați imaginea pătrată: limite, umbre și densitate

grădini mici placări de pereți gresie din lemn de bușteni idee modernă

În grădinile decorative, marginile ar trebui privite ca o parte integrantă a grădinii. Plantele care atârnă dincolo de granițe, acoperă solul sau se întind între pietre de pavaj, de exemplu plante cățărătoare, contribuie la un aspect extraordinar în grădina decorativă. Vă oferă opțiuni excelente în proiectarea grădinilor. În grădinile de legume, granițele sunt mai funcționale: ele acționează adesea ca un tampon împotriva dăunătorilor și sunt adesea un loc pentru a permite udarea speciilor de plante. În aceste cazuri, amenajarea unei grădini în jardiniere montate pe un perete poate economisi mult spațiu. Există o serie de modele cu buzunare suspendate, jardiniere rabatabile sau jgheaburi care abordează aceste probleme.

Micul paradis în oraș

grădină mică de grădină pentru plante, zonă de relaxare

De asemenea, trebuie să calculăm suprafața utilizabilă, care este bine iluminată de lumina soarelui. Dacă aveți o suprafață mai mică, atunci este mai bine să vă gândiți cu atenție la plantarea plantelor mai înalte și apoi să le așezați corect, astfel încât să nu blocheze accesul soarelui la plantele mai mici. O modalitate excelentă de a rezolva această problemă este de a vă terasa grădina sau, în cazul grădinilor mici de balcon, jardiniere pot fi, de asemenea, foarte utile în acest sens. Zona este aceeași, dar fiecare bucată de spațiu valoros poate fi utilizată pentru a oferi lumina soarelui ideală.

Proiectați și amenajați o terasă îngustă

terasă îngustă bancă mică de grădină podea din piatră din lemn

Pentru grădinile mici, trebuie să vă gândiți și la densitatea plantelor. Pentru a avea multe plante într-o zonă mică, un grădinar trebuie să aleagă specii care se completează bine, nu numai în ceea ce privește aspectul, ci și în ceea ce privește modul în care sunt cultivate. Aceasta se referă la disponibilitatea luminii solare, de asemenea la plasarea de plante mai mici și mai tolerante, de exemplu, sub umbra mai mare. Dar afectează și sistemele de irigații și apă din sol, combaterea dăunătorilor și multe altele.

Bucătărie în aer liber și zonă de luat masa

terasa mica gradina sfaturi de design idei bucatarie in aer liber

Proiectarea cu succes a unei mici grădini poate fi o experiență foarte plină de satisfacții pentru fiecare dintre noi. Acest lucru este de fapt ca un puzzle, în crearea unei mici grădini frumoase puteți să vă arătați creativitatea, poate fi o activitate cu adevărat intelectuală. Mulți oameni găsesc liniște în lucrul cu plante și chiar descoperă beneficii spirituale în grădinărit. Și, desigur, grădina însăși oferă propria recompensă pentru fiecare grădinar, acesta este un loc de relaxare care aduce și o recoltă abundentă. Indiferent care sunt motivele sau obiectivele dvs. personale, începeți cu ideile prezentate aici, planificați-vă grădina într-o zonă mică urmând considerațiile noastre. Acest lucru cu siguranță vă va ajuta foarte mult. Vă dorim mult succes în acest sens!

Ecran de confidențialitate pentru zona de relaxare

sfaturi de proiectare idei grădini mici oraș protecție a vieții private

Și, așa cum este obișnuit la noi, vă dorim ultima un sfat special din partea editorilor comunica.

Vă rugăm să rețineți și faptul că grădinile de legume și grădinile decorative nu se exclud reciproc. Multe ierburi pot servi ca pământuri fine, anumite flori sunt excelente pentru a ține departe dăunătorii și multe legume, ardei, de exemplu, pot fi foarte vizibile. Când proiectați o mică grădină, luați în considerare faptele că aceasta poate fi atât o frumoasă grădină ornamentală, cât și o mică unitate de producție.

  terasă mediteraneană grădină grădină arborescentă trandafir tufiș gard viu

mică terasă oraș grădină lemn mobilier de luat masa iederă vase de perete

mici terase gradina oras copac ghiveci design sfaturi idei

mic terasa oras fier forjat mobilier plante iluminat romantic

sfaturi de proiectare gradina mica idei plante trotuar

mici gradini sfaturi de proiectare idei pat ridicat podea din piatra

proiectați o grădină mică de protecție solară pergolă

planificați mici grădini sfaturi de proiectare idei zone

mici gradini oras sfaturi de design idei plante mobilier

mici gradini sfaturi de proiectare idei fler maritim pietris pietre dale

gradini mici sfaturi de proiectare idei paturi de flori inalte bancuta masa de gradina

terasa gradini mici sfaturi de proiectare idei decorative

amenajare mici gresie terasa gradina sfaturi idei