Casă și grădină

Sfaturi despre cum să udăm plantele în timpul vacanței de vară

Udarea florilor în timpul sfaturilor de vacanță idei de trucuri

În anumite privințe, florile sunt ca animalele de companie. De asemenea, au nevoie de îngrijire constantă. Și dacă proprietarii sunt absenți mult timp și nu au luat nicio măsură preventivă, plantele pot pieri și ele. Cum poți să faci asta Udă plantele și ține-i în viață?

Chiar înainte de plecare Udă plantele și verifică

Sfaturi pentru turnarea apei sistem de irigare în timpul vacanței

Înainte de a pleca pentru mult așteptata vacanță de vară, ar fi bine să acordați puțină atenție plantelor dvs. din grădină și de pe balcon, astfel încât acestea să fie sănătoase când vă întoarceți. Îndepărtați toate florile ofilite și frunzele uscate și căzute. Ele pot îmbolnăvi pământul, se mucegai, pot atrage dăunători și, în general, pot slăbi imunitatea plantelor.

Mutați ghivecele de flori pe balcon, astfel încât să fiți la umbră parțială, deoarece solul se usucă mai repede când sunteți la soare și frunzele pot arde. Nu vă faceți griji că plantele iubitoare de soare nu se vor descurca bine la umbra parțială. Potrivit grădinarilor, nu vă deranjează dacă vă schimbați mediul obișnuit timp de o săptămână.

Uda plantele – verificați raportul meteo

Plantele toarnă apă în timpul sistemului de vacanță

Nu vă fertilizați plantele înainte de a pleca în vacanță. Îngrășămintele stimulează creșterea și, ca urmare, plantele au nevoie de mai multă apă și îngrijire pe care nu le puteți oferi datorită absenței dumneavoastră.

De asemenea, verificați raportul meteo. Deci, puteți obține tipul potrivit de Udă plantele Selectați. Dacă sunt prognozate furtuni, nu trebuie să vă udați grădina înainte de a conduce. În schimb, trebuie să udați abundent plantele sau să umeziți bine solul dacă sunt de așteptat zile fierbinți.

Cum vă puteți uda cel mai bine plantele înainte de a pleca în vacanța de vară

Plantați ghivece ceramice idei reci în timpul absenței

Udarea plantelor în timpul vacanței este cea mai mare problemă pentru grădinari. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să le obțineți în avans Udă plantele pot supraviețui până te întorci.

1. Udă plantele cu o sticlă de apă

Udarea florilor Udarea florilor Sfaturi Trucuri

Ai nevoie de o sticlă de plastic. Dimensiunea va depinde de mărimea ghivecelui de flori pe care doriți să îl udați.

Introduceți câteva găuri în capac. Puneți sticla în pământ, astfel încât capacul să fie sub pământ. În acest fel, planta ia atâta apă cât are nevoie. Poți face același lucru și în grădină, cu excepția faptului că găsești găurile din fundul sticlei și o sapi în pământ.

2. O seră improvizată

Udarea ghivecelor de plante idei sfaturi practice începători

Veți avea nevoie de câteva pungi de plastic mai mari. Aranjați frigarui de kebab din lemn, astfel încât să poată susține punga pe care ați pus-o peste fiecare plantă individuală. În acest fel, apa nu se evaporă din sol la fel de repede și plantele obțin mai multă umiditate.

3. Udați plantele cu o tavă pentru plante

Design grădină flori lalele udare în timpul sistemului de vacanță

Luați o tavă sau tablă și umpleți-o cu pietre, astfel încât fundul să fie complet acoperit. Umpleți-l cu apă și așezați ghivecele de flori (fără trivet) pe pietre.

4. Udați plantele folosind un fir gros de lână

apă idei originale în timpul absenteismului de vacanță

În timp ce sunteți plecat, puteți folosi acest mod interesant de a vă împărtăși Udă plantele. Veți avea nevoie de un lighean sau un ulcior mai mare plin cu apă. Puneți firul acolo până când este îmbibat cu apă. Săpați un capăt de 2-3 cm adâncime și lăsați-l pe celălalt în apă. Atașați bine acest capăt la ulcior sau castron, astfel încât șirul să nu atârne de umezeală. Recipientul de apă trebuie să fie, de asemenea, mai înalt decât ghiveciul de flori, astfel încât apa să curgă de-a lungul firului.

5. Apă plante într-o cadă pentru flori

în timp ce sfaturile de vacanță trucează automat sistemul de irigare

O baie pentru bebeluși, un vas de spălare mai mare sau o cadă din baie pot fi umplute cu apă. Podeaua ar trebui să fie complet acoperită cu apă. În ea distribuiți ghivecele de flori fără lăstarele lor. Puteți pune mai întâi prosoape în apă și așezați ghivecele pe ele sau puteți întinde cărămizi în apă, pe care așezați apoi ghivecele de flori. Cu cât recipientul este mai adânc, cu atât este mai bine, deoarece apa este absorbită mai lent de plante.

6. Apă un duș înainte de vacanță pentru plantare

iriga sistemul de vacanță irigarea plantelor

Dacă veți fi plecați doar 3-4 zile, este suficient să dați plantele cu apă rece înainte de a pleca și să le puneți în apă pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât solul să poată absorbi suficientă apă.

Nu uitați că majoritatea plantelor nu pot face mai mult de o săptămână fără apă și îngrijire. Dacă aveți de gând să plecați mult timp, rugați-l pe un vecin sau un prieten să le verifice din când în când.