Casă și grădină

Realizați singuri figuri din beton – frumoasă decorație DIY pentru grădină

Deși betonul a încetat de mult să aibă această reputație de plictisitor, există încă oameni care sunt sceptici cu privire la materialul de construcție gri. Poate avea un aspect foarte frumos și modern și, în acest fel, îmbunătățește atât spațiile interioare, cât și cele exterioare. Oricine îi place stilul minimalist șic și subtil va găsi cu siguranță câteva idei grozave cu beton în articolul de astăzi pentru a condimenta puțin grădina. Îți arătăm câteva instrucțiuni cu ajutorul cărora poți face personal figuri de beton pentru grădină.

Realizați singuri figuri concrete pentru grădină - instrucțiuni simple de artizanat

Realizați personal figuri din beton pentru grădină cu matrițe de turnare auto-realizate

Decorațiuni moderne de grădină realizate din beton pentru construcții sau beton manual - îngeri, melci, litere

Îngerii, stelele, inimile și multe alte forme și figuri pot fi minunate cusute cu beton pentru grădină. Dacă cifrele mici sunt suficiente pentru dvs., de exemplu pentru a face un mobil din ele sau pur și simplu ca decor pentru terasă sau masă de grădină, puteți folosi tăietori de biscuiți normali în acest scop. Dar dacă doriți să configurați câteva atrăgătoare mai mari în grădină, puteți crea propriile forme cu carton simplu. Cum să faci singuri figuri concrete:

Ai nevoie:

 • Ciment sau ciment manual (cimentul pentru artizanat este mai fin și mai fluid și obțineți suprafețe mai netede)
 • apă
 • carton gros
 • carton subțire (de exemplu, din ambalaje cu muesli sau fulgi de porumb)
 • bandă groasă
 • foarfece
 • lipici fierbinte
 • șmirghel fin

Instrucțiuni pentru matrițe DIY pentru turnarea betonului în orice motiv

Dacă doriți să realizați singuri figuri concrete, mai întâi desenați forma dorită pe cartonul gros. În acest scop, puteți căuta orice imagine pe Internet, o puteți imprima, decupa și utiliza ca șablon. După ce ați desenat motivul, așezați benzi de carton subțire de-a lungul contururilor. Faptul că cartonul este subțire facilitează îndoirea. Folosiți banda adezivă pentru a lipi pereții de susținere de bază (carton gros) de ambele părți. Asigurați-vă că acești pereți sunt stabili și că nu se îndoaie mai târziu din cauza greutății betonului.

Realizați personal figuri concrete cu forme DIY din carton

Apoi pregătiți betonul conform instrucțiunilor ambalajului amestecând ciment și apă. De obicei se alege un raport de 2: 1. De asemenea, asigurați-vă că adăugați cimentul în apă și nu invers. Acum turnați betonul finit în matrița dvs. Apoi agitați-l ușor sau atingeți-l pe masă pentru a îndepărta bulele de aer. Apoi lăsați betonul să se usuce cel puțin 24 de ore, îndepărtați cartonul și, dacă este necesar, șlefuiți marginile ascuțite netede cu șmirghelul.

Realizați figuri de grădină din beton pentru plantare

Realizați personal figuri concrete - faceți ghivece din capete din spumă de poliester

Ce zici de realizarea personală a figurilor din beton pentru grădină, pe care le poți planta și tu? Un simplu cap de spumă poliuretanică stă la baza următoarelor DIY concrete, cu care chiar și începătorii au senzația de a fi adevărați artiști. Acesta este modul în care puteți face decorarea din beton:

 • Cap de spumă de poliester
 • cuţit
 • creion
 • apă
 • Găleată și obiect de amestecat (lingură veche, băț etc.)
 • mănuși
 • Țeavă metalică
 • banda adeziva
 • plantă
 • Amestec de beton (de ex. Beton de ambarcațiuni)

Realizarea figurilor concrete:

Realizați personal figuri de beton - tăiați și scoateți capul și îmbrăcați în beton

Dacă doriți să realizați astfel de figuri din beton, trebuie mai întâi să tăiați partea superioară a capului din polistirol și să o scoateți. Apoi puteți utiliza un tub metalic pentru a străpunge o gaură prin centrul capului. Apa în exces se poate scurge ulterior prin gaură după udare. Apoi amestecați betonul, îmbrăcați mănuși și începeți să împrăștiați betonul pe cap. Stratul trebuie să aibă o grosime de aproximativ 1 – 1,5 cm. Încercați să vă amintiți unde erau inițial ochii și nasul.

Creați o față pe beton și decorați-o cu mușchi artificial

Cu mai mult beton puteți crea acum ochii, nasul și sprâncenele. Pentru nas, mai întâi formați o bilă mică din beton, pe care o apăsați pe locul de pe capul unde a fost localizat inițial nasul. Apoi modelează un nas din minge cu mâinile tale. Ori de câte ori betonul devine prea uscat pentru a se mula, puteți să vă umeziți mâinile cu puțină apă și să continuați să lucrați. Creați o față folosind un creion și mai mult beton și mutați, adăugați sau reproiectați stratul de beton de deasupra capului, după cum este necesar.

Sculpturi frumoase pentru plantare într-un aspect degradat

În cele din urmă, completați și interiorul capului cu beton. Dacă doriți, puteți face și o bază în jurul gâtului, astfel încât jardiniera să fie mai stabilă mai târziu. Pentru a face acest lucru, așezați capul pe o bucată de folie alimentară și adăugați betonul în jurul gâtului. Lăsați betonul să se usuce. Dacă doriți, puteți crea în continuare efectul de mușcare măcinând mușchi artificial într-un blender până când devine praf. Apoi întindeți lipici de șervețel pe ici pe colo pe cap și pe deasupra pulbere de mușchi. Acest efect decorativ nu este impermeabil!

Bacsis: Ca alternativă la graffiti cu mușchi, puteți folosi, de asemenea, mușchi și lapte real și să-l folosiți pentru a vă proiecta capul atunci când creați personal astfel de figuri din beton. Cu puțin noroc, se va forma și crește mușchi adevărat pe capul tău.

Realizați personal figuri concrete – spiriduși de Crăciun

Pixii scandinavi ca decorațiuni de grădină iarna pe verde de pin

Nu vrei doar o grădină frumos decorată în anotimpurile mai calde. De asemenea, ar trebui să fie frumos să te uiți iarna și să te încadrezi și în sezonul de Crăciun. Gnomii la modă decorează multe grădini iarna de câțiva ani. În cele ce urmează vă prezentăm o variantă creativă și simpatică pentru astfel de sculpturi pentru grădina din beton. Dacă doriți să realizați singuri cifrele concrete, veți avea nevoie de:

 • Amestec de beton
 • Colanți pur
 • mănuși
 • Fire sau sfori
 • Pahare de hârtie, decupate jos

Realizați singur decorul din beton

Pentru elf, umpleți o pereche de colanți cu un amestec de beton

Așa puteți face singuri figuri concrete: Tăiați un ciorap din colanți. Apoi tăiați o bandă din partea deschisă, astfel încât să obțineți un inel pe care l-ați pus deocamdată deoparte. Acum înfășurați ciorapul peste partea inferioară a canii. Cu ajutorul acestuia, puteți umple acum mai ușor ciorapul cu beton. Acum umpleți ciorapul cu beton până ajungeți la dimensiunea dorită.

Instrucțiuni meșteșugărești pentru decorațiuni neobișnuite și frumoase de grădină - gnomi din beton

În cele din urmă, trageți ciorapul în sus pentru a obține capacul ascuțit al elfului. Legați ciorapul și apăsați partea inferioară sferică a viitoarei imp, astfel încât să existe suficient beton în capacul ascuțit. Nu ar trebui să existe aer. Luați inelul de ciorap de mai devreme, scufundați-l scurt în beton și puneți capacul ascuțit prin el, astfel încât să stea liber pe gnom. Apoi, cu degetele pe partea diafragmei, luați o parte din beton și întoarceți-o pentru a forma un tubercul care va fi nasul. Legați tuberculul cu o bucată de sfoară sau sfoară. Agățați sculpturile din beton pentru a se usca cel puțin 24 de ore și tăiați ciorapul deasupra nodului. Este atât de ușor să creați singuri aceste figuri drăguțe din beton!

Creați-vă elfi drăguți ca figuri din beton pentru Crăciun și alte ocazii

Acești gnomi sunt, de asemenea, o alternativă excelentă și modernă dacă doriți să creați singuri gnomi de grădină din beton.

Decoruri drăguțe de grădină din beton și sârmă – pui minimalisti

Faceți-vă propriile ouă cu amestec de ciment și transformați-le în pui cu sârmă

De asemenea, puteți face ouă în același mod ca pixie. Un balon poate fi folosit și în locul unui butuc. Umpleți-l cu amestecul de beton și agățați-l până se usucă. Este avantajos aici dacă balonul sau ciorapul se sprijină puțin pe podea, astfel încât să se creeze o suprafață plană pentru a-l monta. Imediat după ce ați agățat ciorapul sau balonul cu beton, ar trebui să le conectați.

Formați firul în formă de undă în prealabil pentru un coajă de cocoș și alte două piese pentru picioarele puilor. Introduceți firul în beton și lăsați totul să se usuce timp de cel puțin 24 de ore. Scoateți apoi ciorapul sau balonul, după care puteți decora orice zonă din exterior, dar și din interior, cu noua sculptură de grădină. Decorul de grădină perfect pentru Paști!

Faceți-vă singuri ciuperci ca figuri din beton

Faceți ciuperci frumoase cu un castron și o sticlă de plastic

Ciupercile sunt figuri de grădină foarte populare, deoarece fac ca grădina să pară și mai naturală și sunt pur și simplu simpatice. Mai ales în grupuri sub un copac sau într-un colț al grădinii, ele sunt adevărate atracții. Ați dori să faceți singuri ciuperci ca decor de beton? Apoi utilizați aceste instrucțiuni:

 • castron vechi, superficial, pentru umbrela de ciuperci
 • sticlă mare de plastic pentru tulpina de ciuperci, tăiată în partea de sus și de jos
 • document
 • Amestec de beton
 • Film alimentar

Fă-ți singur ciupercile ca niște figuri din beton pentru grădină:

Vopsiți ciuperci de casă, cum ar fi fly agaric, în roșu și alb

Dacă doriți să realizați astfel de sculpturi, acoperiți mai întâi interiorul vasului cu folie. Acest lucru va facilita îndepărtarea betonului din vas mai târziu. Apoi adăugați beton în castron și formați-l ca o umbrelă de ciuperci. Apoi puneți sticla în mijlocul acestei umbrele. Dar nu-l împingeți prea adânc. Nu ar trebui să treacă de cealaltă parte. Acum umpleți sticla cu beton pentru a obține o tijă și lăsați betonul să se usuce câteva zile.

Cel mai bine este să scoateți mai întâi sticla. Dacă este necesar, le puteți tăia cu un cuțit în acest scop. Acum scoateți pălăria de ciuperci din vas și scoateți folia. Ciuperca ta este gata. Puteți, de asemenea, să pictați acest lucru cu dvs., astfel încât să arate și mai mult ca o ciupercă adevărată.

Faceți-vă propria omidă pentru plantare ca sculptură

Realizați-vă propriile omizi ca figuri din beton - decorațiuni de grădină pentru plantare cu suculente

Veți obține un decor jucăuș și în același timp practic realizat din figuri de beton pentru grădină cu omizi care pot fi plantați cu plante mici. Arată deosebit de frumoase în perechi, deși doar unul dintre ele este destinat plantării. Dar bineînțeles că poți pune în grădină câte îți dorești și le poți proiecta în totalitate în funcție de ideile tale. Este atât de ușor să faci singur omizi ca figuri concrete:

 • folie mare ca bază
 • Amestec de beton
 • Sticle de plastic, tăiate pe fund
 • castron mic vechi
 • Țeavă din PVC, tăiată în bucăți
 • pensulă
 • Culori de vopsit
 • opțional: nisip suplimentar

Omidele din beton

Tinere Caterpillar cu beton pe bază

Așa puteți face omizi singuri ca figuri din beton: Așezați folia ca bază pe podea. Dacă doriți ca omida dvs. să pară că traversează umflături mici, puteți așeza acum două grămezi mici de nisip deasupra foliei. Apoi întindeți o fâșie de beton pe baza dvs. și peste grămezile de nisip și neteziți-o. Apoi, luați vasul și apăsați-l cu grijă în beton de mai multe ori, unul lângă altul, pentru a seta părțile sferice ale corpului omidei. Dacă este necesar, puteți urmări conturul castronului cu un obiect ascuțit.

Faceți cercuri cu un bol pentru corpul omidei

Acum mutați un obiect ascuțit (de exemplu, un cuțit) în formă de undă de-a lungul conturului bolului pentru a modela corpul omidei. Apoi îndepărtați cu grijă excesul de beton din părți. Nu uitați să lăsați un vârf de coadă atunci când faceți acest lucru. Apoi utilizați una dintre bucățile de țeavă pentru a introduce o gaură în primul cerc, scoateți betonul din țeavă și puneți-l înapoi în cerc. Repetați acest lucru cu celelalte cercuri destinate plantării. Lăsați capul afară.

Folosiți sticle pentru a crea jardiniere într-o omidă

Apoi puneți sticlele peste ele și formați coada. Apoi adăugați mai mult beton în jurul sticlelor și apoi și pe cercurile libere din care formați bile. De îndată ce sunteți mulțumit de înălțimea și lățimea omidei dvs., umpleți un vas cu apă, înmuiați o perie în el și folosiți această umiditate pentru a netezi suprafața betonului. Lăsați betonul să se usuce câteva zile.

Vopsiți figura de beton cu vopsea verde și decorați grădina sau terasa

Apoi scoateți sticlele și bucățile de țeavă și folosiți betonul pentru a forma bile mici pentru ochii și picioarele omidei. De îndată ce acest beton s-a uscat, puteți vopsi omida. Pentru a face acest lucru, aplicați o vopsea albă ca grund și lăsați-o să se usuce. Apoi, puteți vopsi corpul în verde și ochii și picioarele portocalii. Când s-a uscat și această vopsea, aplicați un al doilea strat de vopsea, dacă este necesar. Apoi puteți planta ghivecele.

Realizați singur decorațiuni de beton pentru grădină fără un recipient pentru plante

Realizați singuri figuri concrete – sfat: Dacă doriți să realizați o omidă cu beton care nu ar trebui să fie plantat, puteți folosi colanți în acest scop. Tăiați un ciorap și umpleți-l cu beton. Apoi tăiați bilele individuale cu șiruri pe care le legați în jurul ciorapului. Așadar, lăsați betonul să se usuce, îndepărtați șirul și chiloții și treceți la coafarea picioarelor și a ochilor și a vopsi așa cum ați făcut și cealaltă omidă.

Gnom cu ciorap ca pălărie și eșarfă

Realizați singuri figuri individuale din beton - treceți cu forme de turnare din carton

Creați-vă propriile stele ca figuri din beton pentru a proiecta grădina