Casă și grădină

Protecția confidențialității împotriva sticlelor de vin: o idee originală de upcycling pentru sticlele vechi de sticlă

Ciclismul în grădină este foarte distractiv! Când ceva nou și frumos iese din obiecte vechi, aparent inutile, nu numai ochiul este mulțumit, ci și mediul. Astfel, puteți construi o cale de grădină ieftină din lemn vechi sau puteți transforma ușile vechi într-un ecran de confidențialitate original. Când vine vorba de protejarea vieții private, există o altă idee grozavă de a folosi materiale reciclate în grădina dvs. Un ecran de confidențialitate realizat din sticle de vin arată foarte cool și poate proteja eficient împotriva ochilor curioși. Citiți mai departe pentru a afla de ce aveți nevoie pentru acest proiect interesant de upcycling!

Viață nouă pentru sticlele vechi

Ecran de confidențialitate DIY din sticle de vin pe pergolă

Există atât de multe lucruri grozave de făcut din sticle goale de sticlă în grădină. De la paturi de flori și zgomote de vânt până la decorațiuni atmosferice – nu există cu adevărat limite pentru imaginația ta. Sticla este un material care nu se schimbă de-a lungul multor ani și își păstrează propriul farmec. Vine în diferite forme și culori și este foarte decorativ. Deci, sticlele vechi de sticlă sunt mult prea bune pentru a fi aruncate. În schimb, puteți reutiliza sticlele și puteți da o nouă viață în grădină.

Ecran de confidențialitate decorativ și ieftin din sticle de sticlă

Ecran de confidențialitate ieftin din sticle de sticlă DIY

Când vorbiți despre ecrane de confidențialitate pentru grădină sau terasă, puteți economisi cu adevărat reciclând articole vechi. Ecranul de confidențialitate din sticlele de vin este una dintre cele mai frumoase și creative idei. Aceste sticle de sticlă au o formă subțire și pot fi găsite în diferite culori. Acestea pot fi aranjate în așa fel încât să se creeze un perete colorat care evocă efecte luminoase interesante atunci când sunt expuse la lumina soarelui. Și cel mai bun lucru este că întregul proiect nu costă mult atât timp cât aveți suficiente sticle.

Construirea ecranelor de confidențialitate din sticle de vin: Iată cum funcționează!

Construiți-vă propriul ecran de confidențialitate din sticle de sticlă și stâlpi din lemn

Nu aveți nevoie de mult pentru un ecran de confidențialitate DIY din sticle de vin, dar necesită o anumită abilitate manuală. Principiul din spatele proiectului de upcycling este destul de simplu: mai întâi fundul sticlelor este străpuns și apoi împins pe tije de fier. Barele sunt montate pe un cadru de lemn pentru a putea sta stabil. Cu cât barele sunt mai apropiate unele de altele, cu atât vederea este mai bine blocată.

Plănuiți să creați singur un ecran de confidențialitate similar din sticlele de vin? Vă vom răspunde mai jos la ce trebuie să acordați atenție.

Câte sticle sunt necesare?

Ecran de confidențialitate DIY pentru idee terasă realizat din sticle colorate

Nu există un răspuns clar la această întrebare, deoarece numărul exact depinde de proiectul în cauză. Aproximativ 7 sticle de vin se potrivesc pe un băț de 3 metri înălțime, lăsând capetele libere pentru instalarea bățului în cadrul de lemn. Pentru un ecran de confidențialitate mai mic, aveți nevoie de mai puține sticle pe stick. Înălțimea sticlelor de vin variază, dar este de obicei între 300 și 375 mm. Pentru a putea calcula numărul exact de sticle necesare, trebuie totuși să determinați lățimea ecranului de confidențialitate. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să determinați câte bare de fier sunt necesare.

Scoateți etichetele sticlei

Scoateți etichetele din sticlele de vin

Înainte de a împinge sticlele pe tije, ar fi indicat să scoateți etichetele. Pur și simplu frecați fiecare sticlă cu apă fierbinte și săpun pentru vase pentru a îndepărta eticheta și lipiciul. Pentru a scoate etichetele din mai multe sticle simultan, puneți-le într-o baie de apă fierbinte cu lichid de spălat. Dacă această metodă nu funcționează prea bine, încercați să eliminați oja.

Ideea de upcycling pentru ecranul de confidențialitate al sticlelor goale

Poate că nu doriți să scoateți eticheta de pe sticlele de vin mai frumoase și scumpe, dar fiți conștienți că acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu, parțial din cauza vremii. Rezultatul sunt etichete parțial rupte, care sunt altceva decât frumoase.

Forarea sticlelor de sticlă: trebuie să fiți atenți la acest lucru

Pătrundeți sticla de sticlă așa funcționează

Următorul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a construi un ecran de confidențialitate de la sticle de vin la tije de fier este să străpungi sticlele. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un burghiu special pentru găurirea sticlei. De exemplu, puteți utiliza un burghiu din carbură, dar burghiul cu diamant este și mai bun.

În timp ce străpungeți o sticlă, aceasta trebuie să fie stabilă. Așezați-le cu susul în jos într-o pungă cu nisip sau nisip, de exemplu, și apoi găuriți prin centrul podelei cu burghiu cu diamant. Purtați mănuși și ochelari de protecție ca protecție.

Important: Când găuriți sticla, nu trebuie să utilizați întreaga putere a burghiului pentru a evita spargerea sticlei. Încercați să purtați încet paharul în loc să-l găuriți rapid.

Protecția confidențialității împotriva sticlelor de vin fără găurire: există aceste alternative

Fixați ecranul de confidențialitate din sticle cu sârmă fără găurire

Forarea sticlelor de sticlă nu este pentru toată lumea. Dacă nu puteți sau nu doriți să manipulați burghiul, vă puteți dedica unei alte metode de fixare a sticlelor. Acum am dori să analizăm două variante posibile.

În prima, sticlele de vin sunt legate de tije în loc de lipite pe ele. Pentru aceasta se folosește sârmă. Sticlele sunt aranjate între bare, cu sticla de jos așezată pe rama de lemn. Înfășurați apoi sticla cu sârma în jurul tijei de fier și continuați până când toate sticlele de sticlă sunt legate. Dacă barele ies din cadrul de lemn, puteți lipi o sticlă cu capul în jos (prin gât) pentru a ascunde bare.

Ecrane de confidențialitate ieftine din lemn și sticle goale de sticlă

A doua opțiune nu funcționează complet fără găurire, dar găuriți lemn în loc de sticlă, ceea ce este mult mai ușor. Pentru acest proiect sunt necesare o tijă Forstner sau un ferăstrău cu găuri și câteva benzi de lemn. Găurile pe care le găuriți în lemn trebuie să fie suficient de mari pentru a permite gâtului sticlei să se potrivească.

Construiți un cadru de lemn în podea

Betonează rama de lemn în pământ

Ce puteți face pentru ca ecranul de confidențialitate din sticle de sticlă să fie stabil? Opțiunile sunt două – fie construiți în pământ, fie construiți suporturi. Vom explica acum cum să construim ecranul de confidențialitate în sol cu ​​beton.

Pentru a monta cadrul, săpați o gaură și introduceți stâlpul cadrului din lemn, astfel încât începutul conexiunii carcasei să fie ușor deasupra solului. Umpleți gaura cu câțiva litri de apă. Se toarnă un amestec de beton cu reglare rapidă. Apoi scoateți betonul cu o bucată de lemn. Folosiți un nivel de spirit pentru a vă asigura că postarea este dreaptă. Umpleți restul găurii cu pământ și bateți-l în jurul stâlpului cu o bucată de lemn.

Asamblați ecranul de confidențialitate

Ecranează zona piscinei cu ecrane de confidențialitate din sticle de vin

Când cadrul din lemn este deja vertical, introduceți tijele de fier în găurile pe care le-ați forat anterior. Apoi glisați sticlele găurite pe tije în orice ordine – unele în poziție verticală, altele cu capul în jos sau cum doriți. Puteți crea orice model din diferite culori. În cele din urmă, instalați partea superioară a cadrului din lemn și ecranul de confidențialitate din sticle de vin este gata.

Idei cool de grădină cu un ecran de confidențialitate realizat din sticle de vin

Sticle de sticlă reciclare gard decorativ

Ecranul de confidențialitate realizat din sticle de sticlă nu este doar un plus practic pentru grădină, ci îl îmbunătățește perfect. Sticlele colorate absorb lumina soarelui și creează efecte de culoare frumoase. Iată câteva idei grozave pentru grădinărit cu un ecran de confidențialitate realizat din sticle vechi.

Protejați terasa

Ecran de confidențialitate pentru terasă din sticle de vin din material reciclat

Nimeni nu vrea ca străinii să se uite la terasă. Cu un ecran de confidențialitate frumos și original, puteți să vă protejați confidențialitatea, precum și să vă protejați zona exterioară. În exemplul de mai sus, tijele cu sticle de sticlă sunt montate direct pe pergola – o idee simplă și cu adevărat originală.

Setează accente colorate în grădină

Construiește-ți propriul paravent din sticle de lemn și sticlă

De asemenea, puteți construi un mic ecran din sticle de vin vechi. Nu au fost folosite bare de fier în acest proiect. În schimb, sticlele au fost lipite împreună pentru a crea un ecran de confidențialitate complet strâns.

Ascundeți zonele inestetice din grădină

Ascundeți zonele inestetice din grădină cu ecrane de confidențialitate din sticle de sticlă

Un ecran de confidențialitate nu este necesar doar pentru terasă și balcon. Dacă în grădină există zone pe care ați prefera să le ascundeți, un ecran de confidențialitate realizat din material reciclat poate fi de mare serviciu. O seră, unitatea de aer condiționat sau gunoiul de gunoi pot fi ascunse în spatele ei.

Construiți un ecran de confidențialitate pentru foișor

Foișor cu ecran de confidențialitate realizat din sticle de vin

Toată lumea îi place să se relaxeze în foișor vara. Chioșcul în general nu are pereți și sunt adesea expuși ochilor curioși ai vecinilor. Cu un ecran de confidențialitate realizat din sticle de vin colorate, puteți proteja zona și, în același timp, dați arborului un aspect decorativ. Cu un astfel de ecran de confidențialitate, vizualizarea este blocată fără a renunța la furnizarea de aer proaspăt.

Gard de grădină ieftin din sticle de vin

Garduri pentru sticle de vin construiți-vă sfaturi

Doriți să îngrădiți într-o zonă din grădină, cum ar fi piscina? Atunci nu trebuie neapărat să recurgi la gardul clasic din lemn. În schimb, construiți un gard colorat de confidențialitate din sticle de sticlă colorate, adăugând un accent frumos în zona exterioară a procesului.

Sfat: dacă doriți să construiți un gard colorat din sticle de sticlă, dar nu găsiți sticle colorate, le puteți vopsi pur și simplu. Culorile sticlei sunt cele mai bune pentru aceasta.