Casă și grădină

Proiectarea unui patio relaxant – care este cel mai bun mod de ao face?

patio face confortabil-lemn-design-pietriș

Curtea interioară sau curtea este un loc pentru diverse activități, dar servește mai ales ca o zonă de relaxare unde ne putem odihni nestingheriți și este o tranziție naturală către alte părți diferite ale grădinii. Amenajarea sa estetică face parte din construcția generală a grădinii. La Proiectează curtea Un moment important în faza pregătitoare este alegerea materialului cu care doriți să vă acoperiți curtea. Mai mulți factori vor juca cu siguranță un rol decisiv în selecția dvs. În primul rând, trebuie să determinați în mod clar funcția curții, să definiți volumul de lucru și stilul acesteia și, bineînțeles, să vă luați în considerare posibilitățile financiare.

Proiectează curtea – ce trebuie să iei în considerare?

amenajare patio iaz-mediteranean-ambianta-semineu

În plus, trebuie luat în considerare și microclimatul din această parte a grădinii. O curte interioară îmbrăcată cu lemn arată foarte natural, dar este potrivită doar pentru zonele uscate și însorite. Acolo unde există umbră și exces de umiditate, acestea au un efect negativ asupra finisajului lemnului. Acoperirile din cărămidă își pierd aspectul decorativ dacă sunt expuse constant la umezeală. Cea mai bună variantă pentru locuri umede și umbrite este piatra naturală în culori deschise.

Proiectează sfaturi de expert pentru patio

amenajare terasă cobblestone-gri-metal-mobilier-umbrelă de soare

Experții spun că învelișurile curții pot fi împărțite în trei grupe principale: acoperiri dure, moi și speciale.

Straturile dure constau din elemente individuale care sunt așezate pe o fundație pregătită.

• Pietrele sunt disponibile aici cu toată varietatea lor de forme, dimensiuni, culori și tehnologie de ștanțare în acest scop. Sunt cel mai frecvent material utilizat pentru acoperirea dură.

Proiectează terasa cu piatră naturală

patio-design-rotund-de-piatră-perete-jumătate-înălțime-acoperire-sol

• Materialele din piatră naturală sunt foarte frumoase, dar desigur mai scumpe. Acestea necesită o atenție atentă în timpul instalării. Utilizați pietre din diferite tipuri de piatră (granit, marmură, calcar, bazalt) în forma lor naturală sau prelucrate.

Materiale pentru proiectarea teraselor exterioare – cărămizi

patio-design-caramida-pavaj-mobilier-gradina-lemn

• Cărămizile pentru patio trebuie mai întâi modelate. Cărămizile pot fi proiectate sub formă de pastile, pătrate și alte forme geometrice. Sunt așezate simplu și rapid pe un strat de nisip. Îmbinările dintre ele trebuie să fie umplute cu nisip umed.

Proiectează-ți curtea cu o notă de cabană

Casă din lemn verandă pergolă cu mobilier de salon grădină ornamentală de gazon

• Curtea engleză, care este de obicei îmbrăcată în lemn, arată foarte atractiv. O platformă de plăci este de obicei plasată direct pe podea. Pentru a prelungi durata de viață a unui astfel de capac, toate detaliile acoperirii sunt tratate cu o soluție antiseptică specială.

idei de pardoseli terase paturi de flori margele de margine

• Acoperirile pe plăci de beton sunt așezate pe un strat de nisip umed și îmbinările dintre ele sunt umplute. Baza de beton este ușor de așezat, dar datorită dimensiunii sale, este foarte susceptibilă la fisuri și alte daune. Diferențele de temperatură și schimbarea anotimpurilor au, de asemenea, un impact negativ asupra suprafeței betonului.

Acoperiri moi

zonă de relaxare patio în căile de grădină cu pietriș

Acestea sunt diferite tipuri de materiale rezistente la putrezire: pâslă, pietriș, piatră zdrobită, moloz de cărămidă, nisip, zgură, etc. Domeniul principal de aplicare este arhitectura peisagistică, acestea sunt utilizate în proiectarea căilor de grădină și a locurilor de joacă. Suprafețele moi sunt adesea folosite pentru a oferi curții un aspect natural. Acesta este un mod simplu și ieftin de a face și curtea eficientă.

Proiectare patio – bordură

Plantarea curții din față cu flori - tăierea vârfurilor grădinii

Un alt element important în Proiectează curtea este hotarul. În primul rând, îmbunătățește semnificativ aspectul curții. În al doilea rând, acoperirea dură a părților mici este întărită la capete și, în al treilea rând, limitele suprafețelor moi sunt fixate astfel încât materialul să nu fie împrăștiat. Acest lucru se poate face cu pietre, borduri, dale de pavaj, lemn, cărămizi, pietre de râu etc..

Zid de susținere din piatră naturală pentru paturi de flori 

Ecranele de confidențialitate ale teritoriilor plantează paturi de flori înalte

Și un ultim sfat la sfârșit. De asemenea, trebuie proiectate echipamente adecvate de drenare la proiectarea terasei. Vă rugăm să luați în considerare acest lucru, astfel încât să nu aveți probleme în curtea dvs. și să vă puteți bucura doar de ore plăcute în aer liber. Vă dorim multă distracție!

Terasă cu mobilier din ratan

Amenajare curte curte stil design interior idei mobilier din ratan

Protecție cu umbrelă de soare - din fața scaunelor din metal

terasa mobilata masuta de cafea din lemn mocheta

scaune de gradina romantice fețe de masă motive florale

Ecran de confidențialitate a terasei Arbori formă-dale de piatră naturală mediteraneană mobilier din metal

Amenajare verandă curte din față cu mobilier de grădină din cărămidă-lemn

Terasă-patio dale de piatră naturală protecție solară pentru grădină