Casă și grădină

Proiectarea unui conservator: o comparație a diferitelor tipuri

Proiectează o grădină de iarnă cu plante-alege-plante-mediteraneene-reci

Extinderea unei grădini de iarnă crește valoarea casei, deoarece înseamnă un plus în calitatea vieții. Majoritatea grădinilor de iarnă sunt planificate individual și adaptate clădirii respective și nevoilor proprietarului. Există diverse tipuri de alegere pentru pasionații de grădină de iarnă, de exemplu grădina rece de iarnă și grădina caldă de iarnă. Diferitele materiale de construcție sunt, de asemenea, trăsături distinctive importante: Urmați-ne într-o excursie prin vasta lume a grădinii de iarnă și lăsați-vă inspirați de numeroasele posibilități dacă doriți să proiectați singuri o grădină de iarnă.

Proiectați grădina de iarnă – grădina rece de iarnă pentru iubitorii de plante și vânătorii de chilipiruri

Idei de design de grădină de iarnă-plante mediteraneene

Grădina rece de iarnă nu este potrivită pentru a trăi iarna, deoarece aici nu există încălzire. Cu toate acestea, este posibil să iernăm plante sensibile, deoarece efectul de seră asigură că aerul este încălzit de radiația solară chiar și în sezonul rece. Acest tip de grădină de iarnă este cea mai ieftină opțiune; geamurile simple sunt adesea folosite, astfel încât exteriorul să poată fi încălzit rapid. Un sistem de încălzire nu este inclus în preț, iar materialele de construcție sunt cu siguranță mai ieftine decât modelele cu temperatură controlată și cald.

Pentru proprietarii de case care au deja un acoperiș de terasă, adăugarea unei grădini reci de iarnă este doar un mic pas: atașați pur și simplu fațadele de sticlă corespunzătoare din jur și noua oază de plante este gata. Avantajele dintr-o privire:

– să fie construit ieftin

– Vitrajul unic este suficient

– fără sistem de încălzire integrat și totuși fără îngheț

– nu este necesară izolarea

– Efect de seră pentru iernarea plantelor sensibile la îngheț

Proiectați o grădină de iarnă temperată – pentru prietenii cu plante exotice

Design de conservator în mod tradițional-idei-sfaturi-trucuri

Grădina de iarnă temperată nu este nici o grădină de iarnă caldă și nici rece. În această extensie aveți opțiunea de a genera o temperatură constantă iarna, care este cuprinsă între 5 și 15 grade Celsius. Pentru a realiza acest lucru, se utilizează atât efectul de seră, cât și un sistem de încălzire redus, dar costurile energetice rezultate rămân foarte ușor de gestionat. Plantele sud-africane și sud-americane se simt deosebit de acasă în acest mediu bine temperat, creând un paradis exotic pentru iubitorii de flori.

Dacă căutați o ușoară răcire iarna în comparație cu camerele încălzite, vă puteți face bineînțeles confortabil în grădina de iarnă cu temperatură controlată. Plantele exotice nu sunt o necesitate aici, ci doar o opțiune pe scară largă. Avantajele acestui tip de grădină de iarnă dintr-o privire:

– mai ieftin de creat decât o grădină caldă de iarnă

– Combinație de efect de seră și încălzire

– Izolația este necesară doar într-o măsură limitată

– Paradisul plantelor exotice

– Utilizabil condiționat ca spațiu de locuit în sezonul rece

Proiectați grădina caldă de iarnă și asigurați o calitate a vieții sporită

Proiectarea sfaturilor de seră pentru ideile de plante

Grădina caldă de iarnă oferă un spațiu de locuit deplin, inundat de lumină pentru persoanele care iubesc soarele și confortul în orice moment al anului. Deoarece crearea unei astfel de extensii este mult mai complexă decât în ​​cazul variantelor mai cool, există, desigur, mai multe costuri. În funcție de dimensiune și design, acest tip de grădină de iarnă costă 30.000 EUR sau mai mult (Sursa: Hausjournal.net). Grădina caldă de iarnă are nevoie de izolație eficientă, geamuri termopan și încălzire adecvată. Vara, umbrirea este recomandată și pentru ca soarele să nu provoace temperaturi tropicale. Unele grădini calde de iarnă au, de asemenea, un sistem de ventilație, dar pentru mulți utilizatori este suficient să deschidem ușile și ferestrele din când în când.

Pe scurt, grădina caldă de iarnă combină următoarele avantaje:

– Poate fi folosit pe tot parcursul anului datorită izolației și sistemului de încălzire

– Potrivit și pentru plantele sensibile la frig pe tot parcursul anului

– Temperatură confortabilă chiar și în mijlocul verii datorită umbririi

– Spațiu solar pentru fiecare anotimp

– Spațiu de locuit suplimentar, de obicei mai ieftin decât o extensie solidă

Proiectarea unei grădini de iarnă – diversele materiale pentru grădinile de iarnă

Conservatoarele proiectează materiale-aluminiu

A doua mare diferență constă în diferitele materiale de construcție care au proprietăți diferite. Alegerea materialului are, de asemenea, un impact financiar, prin care grădina de iarnă din plastic este de obicei cea mai ieftină.

Conservator din plastic – ușor de întreținut și ieftin

Plasticul ca material de construcție nu este pentru toată lumea, dar merită să aruncăm o privire mai atentă asupra acestei opțiuni, mai ales în grădina de iarnă. Deoarece, în acest caz, suprafețele de sticlă vor domina în cele din urmă imaginea, cadrul din plastic este în mare parte în alb restrâns. Materialul are câteva avantaje interesante: este ieftin de cumpărat și extrem de ușor de întreținut. Plasticul nu trebuie vopsit sau îngrijit special, poate ar trebui să ungeți sigiliile de pe ferestre și uși din când în când. Materialul are, de asemenea, proprietăți bune de izolare termică și este disponibil în mai multe versiuni și modele diferite. În grădinile de iarnă de înaltă calitate, armăturile din oțel zincat asigură corectitudinea statică în ciuda designului subțire.

Conservator din lemn – natural și cald

Proiectarea unui conservator Sfaturi pentru construirea lemnului

Lemnul ca material natural este perceput ca fiind deosebit de cald și primitor, motiv pentru care mulți fani ai grădinii de iarnă aleg acest tip de construcție. Costurile sunt de obicei mai mari decât grădina de iarnă din plastic, există multe păduri din care puteți alege în diferite categorii de prețuri. Dacă alegeți un rasinoase ieftin pentru construirea grădinii dvs. de iarnă, veți economisi o mulțime de bani în comparație cu varianta de lemn de esență tare nobil. Amintiți-vă că lemnul are nevoie de întreținere regulată, în special în aer liber. În funcție de învelișul existent, de tipul de lemn și de intemperii, trebuie aplicat un strat nou aproximativ la fiecare 2 până la 6 ani. Efectul termoizolant al lemnului este mai mare decât cel al plasticului și există o varietate specială de opțiuni individuale de proiectare, deoarece nu trebuie să vă lăsați înapoi pe elementele prefabricate.

VictorieTerasă din aluminiu – ușoară și totuși stabilă

Grădină de iarnă-proiectare-căldură-plante-ghiveci-peste-iarnă

Aluminiul este, de asemenea, unul dintre materialele preferate în construcțiile de seră, are un aspect discret, elegant și este foarte puternic. În plus, acest metal este neobișnuit de ușor, proprietățile sale permit multe tipuri diferite de construcție. De asemenea, aluminiul rezistă excelent vremii, deci nu necesită nicio îngrijire specială. Cu toate acestea, aluminiul nu are proprietăți de izolare termică; separarea termică a elementelor externe și interne este esențială în grădina caldă de iarnă. Aceasta previne, de asemenea, formarea condensului. Munca expertă este, prin urmare, deosebit de importantă la construirea unei grădini de iarnă din aluminiu, astfel încât proiectul de construcție să aibă succes. Grădinile de iarnă din aluminiu sunt oarecum mai scumpe decât grădinile de iarnă din lemn, dar datorită flexibilității ridicate asociată cu o rezistență excelentă există posibilitatea ridicării structurilor mari și a acoperișurilor din sticlă.

 Proiectează o grădină de iarnă – lemnul pare natural și primitor

Proiectare grădină de iarnă lunile cald-reci-iarnă