Casă și grădină

Proiectarea grădinii pentru copii: Cum să îi faci pe cei mici să fie entuziasmați de natură

Să fii afară pe vreme bună și să te bucuri de natură – ce ar putea fi mai frumos? A fi în aer liber este extrem de important atât pentru copii, cât și pentru adulți și are un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Chiar acum, când primăvara este în plină glorie, este timpul să mutăm timpul de joc afară. În această postare am adunat câteva idei despre cum puteți proiecta grădina pentru copii și astfel să-i atrageți pe cei mici în aer curat.

Creați o zonă de joacă pentru copii în grădină

Creați o grădină pentru copii cu leagăn în zona de joacă

Pentru a trezi interesul copiilor pentru tot ceea ce este frumos afară, ar trebui mai întâi să faci din grădină un loc potrivit pentru copii. Cu toate acestea, asta nu înseamnă să transformi întreaga zonă în aer liber într-un loc de joacă pentru copii, ci doar că ar trebui să îi oferi copilului diverse opțiuni de joacă. Iată câteva dintre cele mai bune idei.

Vechiul loc cu nisip bun

Creați o grădină pentru copii cu un loc cu nisip

Sandbox-urile fac parte din fiecare loc de joacă în aer liber pentru un motiv: săpat în nisip dezvoltă abilități motorii fine, vederea și creativitatea celor mici. A Sandpit sau o masă de nisip este folosit de copii până la vârsta școlară elementară și este completarea perfectă la locul de joacă din grădină.

Nu există reguli de joc atunci când joci în nisip. Copiii își pot lăsa imaginația să se elibereze și să folosească atât jucării speciale pentru nisip, cât și materiale naturale pentru a se juca. Acest lucru continuă să încurajeze mișcarea și îi inspiră pe copii să descopere în mod constant ceva nou. Pentru a păstra curățenia cu nisip curată după fiecare utilizare, trebuie să vă gândiți și la un capac adecvat, precum un capac. Acest lucru protejează nisipul și jucăriile de vânt, ploaie și de vizitatorii nedoriti, cum ar fi pisicile.

Casă de joacă pentru copii pentru grădină

Construiți o casă de joacă pentru copii în grădină

Casă de joacă este refugiul perfect în grădină pentru copii. Acolo se pot juca singuri sau cu frații și prietenii și se pot bucura de propria intimitate. De la dimensiuni până la designul interior, fiecare copil poate avea casa viselor sale. Puteți picta un perete al casei cu vopsea de tablă, de exemplu, și astfel puteți proiecta o tablă pentru copii. Sau copilul poate crea o mică grădină în fața casei și își poate cultiva propriile fructe și legume. Dacă condițiile din zona în aer liber permit, casa de joacă poate fi, de asemenea, planificată ca o adevărată casă în copac. Variantele pentru o casă de joacă frumoasă în grădină sunt aproape nelimitate.

Fă-i pe copii încântați de grădinărit

Sfaturi despre cum să-l faci pe copil să fie entuziasmat de grădinărit

O grădină este plină de posibilități pentru copii. Cu toate acestea, nu numai că servește ca loc de joacă în aer liber, dar îi poate inspira și pe cei mici pentru natură cu numeroasele sale fațete. Când vine vorba de grădinărit, există cu greu restricții de vârstă și chiar și cei mici pot ajuta cu activități precum udarea, pregătirea solului, semănatul semințelor, plantarea răsadurilor, tragerea buruienilor și recoltarea. Oferiți copilului propriul set de unelte de grădină pentru mâini mici și sunt întotdeauna disponibili pentru întrebări. Urmașii tăi vor învăța despre ciclul naturii într-un mod jucăuș și pot dezvolta o pasiune pentru grădinărit la o vârstă fragedă.

Fă-i pe copii încântați de grădină. Creează un petec de legume

Dacă doriți ca copilul dvs. să fie entuziasmat de grădinărit, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să identificați o zonă a grădinii care aparține numai copilului. De exemplu, acesta poate fi doar un pat mic în care copilul își poate semăna și îngriji propriile plante. Paturile crescute sunt ideale aici, deoarece asigură o postură verticală și sunt bine protejate de dăunători. Cu o acoperire adecvată, patul ridicat devine rapid o seră care garantează creșterea optimă a culturilor. În plus, o grădină mare nu este o cerință pentru un pat ridicat. Zonele mai mici, cum ar fi terase sau balcoane, sunt, de asemenea, perfecte pentru acest lucru.

Idei minunate de bricolaj: construiește-ți propriul hotel de insecte

Activități în aer liber cu copii care construiesc un hotel cu insecte

Copiii se nasc exploratori și exploratori și se bucură foarte mult de animalele mici, cum ar fi insectele. Zumzetul și zumzetul lor din propria lor grădină nu numai că poate trezi interesul celor mici, ci și poate ajuta la menținerea echilibrului ecologic. Insecte benefice precum albinele și bondarii polenizează florile și mănâncă dăunători. Pentru a atrage aceste insecte benefice, puteți construi împreună cu copiii un hotel cu insecte în grădină și le puteți oferi animalelor mici un adăpost sigur, precum și ajutoare pentru cuib.