Casă și grădină

Plantele de apartament din camera de zi exotică și îngrijirea adecvată

living exotic plante de apartament idei-sfaturi-îngrijire-decor

Plantele creează o atmosferă minunată. Toata lumea stie asta. Plantele pot ajuta, mai ales iarna, când aerul din cameră devine prea uscat din cauza încălzirii. În plus, îmbunătățesc aerul din punct de vedere al conținutului de oxigen și chiar elimină toxinele din acesta. Doriți să vă creați propria junglă în casa dvs.? Decât sunt plante de apartament din living exotice doar alegerea potrivită.

Plantele de apartament din living exotice și sfaturi despre îngrijire

living exotic plante de interior arc masuta de cafea din canepa decorare

Am compilat o listă de plante populare pe care le puteți folosi pentru a aduce tropicele în propria casă. În plus, am dori să vă oferim câteva sfaturi utile de îngrijire cu care plantele de apartament din living exotice să se simtă bine. Dacă nu sunteți suficient de încrezători pentru că sunteți un începător cu plante, veți găsi totuși un exemplar potrivit. De asemenea, am pus laolaltă plante de apartament din living exotice, care sunt deosebit de ușor de îngrijit.

Plantele de apartament din camera de zi exotică – Guzmania

living exotic plante de apartament bromelia-guzmania-galben-vintage-scaun

Cu flori frumoase și frunze parțial colorate, speciile Guzmania impresionează ca plante de apartament din living. La fel ca majoritatea plantelor tropicale, este relativ puțin solicitant. Se simte foarte confortabil atât la soare, cât și la umbră. Cel mai bine este să udați cu apă călduță, deoarece plantei drăguțe îi place, cum nu ar putea fi altfel, căldura foarte mult. Deoarece rădăcinile sunt relativ mici, cel mai bine este să puneți apa în rozetă. Ar trebui să fie întotdeauna apă în el. Florile pot fi galbene, roșii, portocalii sau roz.

Arborele mimosa

living exotic plante de interior mimoză-bonsai-roz-înflorit

Arborele mimozei (Albizia julibrissin) poate avea o înălțime de până la 2 metri în cameră, crește, de asemenea, rapid și emană exotism pur. Frunzele sunt nu numai deosebit de frumoase, ci și se îndoaie la atingere și seara. Există, de asemenea, flori minunate care umple camera cu un miros plăcut. Plantele de interior exotice din camera de zi preferă o locație însorită, dar se simt și foarte confortabile la umbră parțială.

Iarba Ciprului

living-exotic-cameră-de-plante-de-cipru-ghiveci-de-flori

Iarba din Cipru (Cyperus) este, așa cum sugerează și numele, un tip de iarbă care poate fi cultivată minunat în ghivece sau jardiniere. Cu toate acestea, pentru ca acesta să se simtă confortabil, cel mai bine este să aveți o locație însorită. Vara, plantele de apartament din aceste camere exotice au nevoie absolut de multă apă. Dacă găleată este și ea suficient de mare, iarba poate avea între 2 și 3 metri înălțime.

Palmă de cizmar

living-exotic-plante-de-apartament-cobbler-palmier-clasic-luxuriant-de-crestere

Palma de ciubuc (Aspidistra elatior) este într-adevăr foarte puțin exigentă. Provine din China și Japonia și tolerează foarte bine o locație mai întunecată, precum și temperaturi mai scăzute sau aer uscat iarna. Ca plante de apartament din camera de zi exotică, palmierii ar trebui să fie udați în mod regulat. Dar apa stând în picioare și turnarea peste ele nu le este bine.

avocado

living-exotic-plante-de-apartament-fructe-avocado-sanatoase

Plantele de apartament din camera de zi destul de în creștere rapidă și exotice sunt, de asemenea, avocado pe care le puteți crește din miez. Deși nu produce fructe în casa noastră, este minunat potrivit pentru ecologizarea camerei de zi. Planta are nevoie de mult soare. Pentru ca avocado să nu-și piardă frunzele iarna, temperatura trebuie să fie de cel puțin 15 grade. Iarna, planta are nevoie și de o locație luminoasă.

Trompeta de aur

living-exotic-plante-de-interior-trompeta-aur-copac-galben-ghiveci

Trâmbițele de aur (Allamanda cathartica) ca plante exotice de living înfloresc, așa cum sugerează și numele, în culori galbene atractive. Cresc foarte repede, mai ales atunci când li se oferă condițiile perfecte. Aceasta include o locație foarte luminoasă, care este protejată de soarele puternic de la amiază vara. Plantei îi place cald. Chiar și în pauza de iarnă, temperaturile trebuie să fie cuprinse între 16 și 18 grade.

Plantă exotică exigentă

exotic-living-room-houseplants-allamanda-cathartica-trompeta de aur

Este udată cu adevărat în fiecare zi și dacă este pulverizată deasupra, planta se va descurca perfect, astfel încât să o recompensați cu flori din mai până în noiembrie. Trompetele de aur, ca plante de apartament din camera de zi exotică, sunt otrăvitoare, ceea ce merită cu siguranță menționat. Acest lucru se aplică tuturor părților plantei. Deci, dacă aveți animale de companie sau copii, ar trebui să luați în considerare acest lucru și fie să găsiți o locație inaccesibilă, fie să faceți fără floarea deocamdată.

Zamioculcas

exotic-living-houseplants-zamioculcas-simple-green-dark-green-colour

Zamioculcas (Zamioculcas zamiifolia) au frunze foarte drăguțe, strălucitoare și pot fi folosite în mod minunat ca plante de apartament din camera de zi exotică. Culoarea frunzelor depinde de locația plantei și, prin urmare, poate fi determinată de dvs. În timp ce sunt verde deschis la soare sau într-o locație foarte deschisă, devin verde închis la umbra mai închisă. Planta ușor de întreținut este perfectă pentru începători și poate arăta orice zonă din sufragerie.

Plantele de apartament din camera de zi exotică – Vriesea

plante-de-apartament-living-exotice-dungi-vriesea-floare-de-portocal-drăguțe

Vriesea (Vriesea splendens) impresionează ca plante exotice de living nu numai cu florile lor. Chiar înainte și după perioada de înflorire, specimenul oferă o culoare splendidă, sub formă de frunze cu model verde deschis și verde închis. Găsiți o locație luminoasă din lumina directă a soarelui. Planta are nevoie de multă apă, dar nu ar trebui să fie suprasolicitată. Este perfect udat atunci când stratul superior al solului de ghiveci se poate usca ușor.

Fig plâns

plante-de-apartament-living-exotice-model-de-frunze-de-smochin-plâns

Smochinul plâns (Ficus benjamina) nu trebuie să lipsească într-o cameră de zi tropicală. Are nevoie de multă lumină. În caz contrar, smochinele care plâng ca plante de apartament din camera de zi exotică sunt foarte ușor de îngrijit. Îndepărtarea apei trebuie evitată și vă veți bucura de planta frumoasă, care crește foarte mare și luxuriantă.

Copac cu bani

living-exotic-plante-de-apartament-bani-copac-farmec-norocos-frunze-groase

Arborele banilor (Crassula ovata) este, de asemenea, exotic. Aceasta este, de asemenea, o idee grozavă pentru grădinarii superstițioși. Numele provine din faptul că frunzele seamănă cu monedele în formă. Și asta ar trebui transportat și în portofel. Tot ce are nevoie această plantă este multă lumină. Fie că este puțin mai rece sau mai cald nu contează cu această plantă. Plantele de apartament din aceste camere exotice sunt perfecte pentru începători.

Frunză delicioasă a ferestrei

plante-de-apartament-de-living-exotice-frunze-delicioase-de-ferestre-interesante-frunzi-mari

Frunza delicioasă a ferestrei (Monstera deliciosa) o face, de asemenea, frumos exotică. Deoarece lumina directă a soarelui dăunează frunzelor, cel mai bine este să alegeți o locație umbrită care să fie încă frumoasă și luminoasă. Udați regulat, dar așteptați întotdeauna să se usuce puțin solul. Plantele de apartament din living exotice au nevoie de umiditate suficientă. Prin urmare, pulverizați frunzele mai des.

Orhidee

living-exotic-plante-de-apartament-planta-orhidee-simplu-hibrid

Nu trebuie uitat, desigur, este orhideea și, mai exact, phalaenopsis. Speciile hibride îl fac foarte ușor de întreținut, chiar și pentru începători. Iar alegerea culorilor și a modelelor este pur și simplu nesfârșită. Este scufundat câteva minute pentru a-l uda. Așa cum este tipic pentru plantele de apartament reale exotice din cameră, iubește umezeala și, prin urmare, este fericit dacă îl pulverizați regulat cu apă. Puneți-l într-un loc umbros, dar luminos, deoarece se poate usca rapid la soare.

Stil destul de cactus

exotic-living-room-houseplants-limb-cactus-winter-cactus-roz

După cum se știe, cactușii sunt perfecți pentru începători și, prin urmare, plante de apartament perfecte și exotice. Așa-numitul cactus al membrelor este o variantă minunată, care nu numai că este extrem de ușor de întreținut, dar înflorește abundent la intervale regulate. Acest lucru se întâmplă primăvara pentru unele specii și în timpul Crăciunului pentru altele. De aici și celălalt nume „cactus de Crăciun” (Schlumbergera). O altă specie se numește cactus de Paște (Hatiora).

Cactus de Crăciun

living-exotic-plante-apartament-schlumbergera-iarna-cactus-muguri

Unul dintre lucrurile minunate ale acestor plante de apartament exotice din camera de zi este că nu au spini. Se toarnă doar o dată la două săptămâni. O locație însorită este cea mai bună, dar penumbra o face și ea.

Bec strălucitor

plante-de-apartament-de-living-exotice-bec-stralucitoare-galben-floare-frunza-ven-stralucitoare

O specie mai mică este bulbul lucios (Aphelandra squarrosa). Planta are frunze dungate și toamna impresionează cu flori galbene. Îi place foarte mult umezeala. Dacă sunteți în căutarea unor plante de interior exotice pentru sufragerie, care impresionează prin culori și modele chiar și după perioada de înflorire, becul lucios este o alegere perfectă.

Frunze de săgeată

instrucțiuni-de-living-exotice-plante-de-cameră-săgeți-frunze-ușor-de-îngrijit

Este similar cu frunzele săgeții (Alocasia) ca plantele de apartament din camera de zi exotică. Frunzele sunt de culoare verde închis, în timp ce venele frunzelor sunt foarte deschise și astfel intră în propriile lor. Planta are nevoie de un nivel ridicat de umiditate, care se realizează cel mai bine cu un umidificator. Solul trebuie să fie întotdeauna umed, dar udarea se poate face mai ușor în timpul iernii.

Palmier de fructe aurii

exotic-living-room-houseplants-gold fruit palm-tropical-atmosfera-umiditate

Palma atractivă de fructe aurii (Dypsis lutescens) crește luxuriantă și înaltă și este o variantă drăguță pentru plantele de apartament din camera de zi exotică. În general, palmierii nu ar trebui să lipsească pentru o atmosferă exotică. Găsiți un loc luminos în cameră. Umiditatea este de dorit, deci planta nu trebuie să fie lângă un radiator. Pulverizarea regulată va face frunzele să arate mai sănătoase și mai frumoase, iar udarea ar trebui să fie abundentă în faza de creștere.