Casă și grădină

Plante exotice pentru grădină – Bougainvillea (floare triplă)

Plante exotice bougainvillea-triplet-copac-mare-roz-flori

Bougainvillea este una dintre cele mai populare plante cățărătoare din țările mai calde. Planta își are casa originală în America de Sud și a fost descoperită în secolul al XIX-lea în timpul unei expediții a navigatorului francez Louis Antoine Comte de Bougainville și introdusă ulterior în Europa. Se mai numesc bougainville, bougainvillee, bougainvillie sau floare triplă. Tripletele sunt frumoase și foarte izbitoare datorită bracteelor ​​lor luxuriante plante exotice. Le place căldura, așa că în țările în care temperaturile scad sub 0 grade Celsius în lunile reci, pot fi plantate de preferință în ghivece.

Bougainvillea – plante exotice în proiectarea grădinii

Plante exotice bougainvillea-triplă floare-roșu-alpinist-grădină-pergola

Cu bougainvillea puteți crea un adevărat paradis sudic pe terasă. Este ușor de îngrijit și, cu florile sale strălucitoare și strălucitoare, este foarte popular ca plantă cățărătoare în țările mediteraneene. Le puteți vedea adesea pe garduri și fațade ale caselor.

Plante exotice în ghivece

Plante exotice bougainvillea-triplet-arbust-teracota-oala-terasa-balcon

Floarea tripletului este foarte frumoasă chiar și ca plantă container. Din păcate, nu este rezistent la îngheț. Este foarte important ca ea să hiberneze corect. Trebuie așezat într-o cameră rece, dar nu prea întunecată. Nu vă faceți griji dacă frunzele de bougainvillea cad iarna – vor crește din nou primăvara. În Germania, specia predominantă este Bougainvillea glabra, care este și cea mai rezistentă specie. Este de fapt singura specie care este oferită ca plantă container. Acesta tolerează temperaturi mai reci și înflorește în violet.

În prezent sunt cunoscute aproximativ 17 specii de bougainvillea

Plante exotice bougainvillea-triplet-ghiveci de plante-roz-flori-teracota-ghiveci-gradina

Unele tipuri de bougainvillea, cum ar fi Bougainvillea spectabilis, cresc până la 6 metri înălțime. Speciile diferă încă în ceea ce privește culoarea și forma florilor. Indiferent dacă este alb, violet, roz sau roșu – bougainvillea atrage întotdeauna privirea.

Îngrijire adecvată pentru floarea triplă

Plante exotice bougainvillea-triplă floare-roz-alpinist-pergola-grădină-mobilier din ratan

Bougainvillea crește destul de repede într-un loc însorit. Formează vânturi lungi și, prin urmare, are nevoie de spalier ca suport. Frunzele ar putea cădea repede după averse puternice de ploaie. Locul perfect este locul în care planta este protejată de ploaie și în același timp primește multă lumină solară.

Buganvillea nu are nevoie de prea multă apă

plante-exotice-bougainvillea-triplet-floare-roz-fier-balustradă-alpinist

Planta nu trebuie să fie supra-udată, dar dacă primește prea puțină apă, cad doar frunzele verzi, dar și bracteele colorate. Cel mai bine este dacă rădăcinile sunt doar puțin umede. Acest lucru stimulează procesul de creștere a bracteelor.

Fertilizarea bougainvillea 

plante-exotice-bougainvillea-triplet-floare-zid-de-cărămidă-decor-roz-flori

Pentru a obține o mulțime de bractee cu forme și culori frumoase, planta trebuie fertilizată o dată pe săptămână. Nu uitați să realizați tăierea de drept. Acest lucru este deosebit de important după iarnă și poate da buganvilei o nouă energie de creștere.

Bougainvillea ca accent în proiectarea grădinii

plante-exotice-bougainvillea-triplu-floare-copac-floare-arc-roșu

Cu arbori de bougainvillea puteți crea o frumoasă grădină mediteraneană. Puteți regla creșterea plantei astfel încât planta să formeze forma dorită.

Creați un ecran de confidențialitate cu bougainvillea

plante-exotice-bougainvillea-triplet-floare-ecran-de-confidențialitate-gard-alb-flori-roșii

După cum sa menționat deja, bougainvillea crește foarte repede în condiții bune. Poate urca rapid gardul și poate forma un ecran gros cu șireturile sale lungi.

Bougainvillea ca plantă de gard viu

plante-exotice-bougainvillea-triplet-floare-gard-alb-arbust-flori-mov

Cu puțin mai multă tăiere și efort, bougainvillea se poate transforma într-un gard viu frumos. Puteți crea un perete înflorit la înălțimea dorită cu unele specii care cresc ca un arbust.

Bougainvillea poate fi combinat cu alte flori

plante-exotice-bougainvillea-triplet-floare-violet-geranium-roșu-flori

Floarea triplă este ușor de plantat cu alte tipuri de flori și arbuști. Acest lucru creează frumoase compoziții colorate, așa cum se arată în imagine, în care bougainvillea este combinată cu mușcată.

Verzi fațada cu bougainvillea

plante-exotice-bougainvillea-triplet-floare-alpinist-casă-față-roșu-violet

Diferitele tipuri de bougainvillea pot fi, desigur, combinate între ele. Bougainvillea poate avea bractee albe, roz, violete, roșii, portocalii sau galbene. Deci, puteți înfrumuseța fațada frumos cu plante urcătoare de bougainvillea în diferite culori.

Propagarea buganvilei 

plante-exotice-bougainvillea-triplă floare-fațadă ecologizare-plante-cățărătoare-roșu-floare-spalier

Înmulțirea trece prin butași, care, din păcate, uneori nu pot fi înrădăcinate foarte ușor. Hormonii de înrădăcinare (acidul indolil butiric) pot fi folosiți pentru a se asigura că procesul se desfășoară cu succes. Taierile erbacee sunt de obicei mai ușor înrădăcinate decât cele care sunt mai lemnoase.

Florile triple sunt deosebit de potrivite pentru pergolele ecologice

plante exotice-bougainvillea-triplet-floare-alb-roz-floare-pergola-protectie solara

La fel ca alte elemente de grădină care oferă protecție solară, pergola este o invenție din țările sudice. Cu plantele urcatoare de bougainvillea pe pergola, vă puteți bucura oricând de o umbră densă în grădină.

Bractele de bougainvillea ca elemente decorative

plante-exotice-bougainvillea-triplet-floare-tort-decor-nunta-buchet-nunta-decor

Din bracteele de bougainvillea ies buchete magnifice de flori sau decorațiuni de masă. Decorul de nuntă realizat din frunze înalte de bougainvillea arată întotdeauna șic și proaspăt, deoarece culorile radiante ale plantei contrastează frumos cu culoarea tradițională albă pentru o nuntă.

Decorează arcul de nuntă cu bougainvillea

exotice-plante-bougainvillea-triplet-floare-nunta-arc-decor

Când vine vorba de decorațiuni de nuntă, nu puteți greși dacă decorați și arcada nunții cu bractee de bougainvillea. Plantele exotice precum florile triplete atrag întotdeauna privirea și sunt, prin urmare, alegerea perfectă dacă doriți să creați fundalul perfect pentru celebrarea nunții în stil mediteranean..

Bonsai Bougainvillea 

plante-exotice-bougainvillea-triplet-floare-copaci-bonsai-frunze-roz

Dacă aveți puțin spațiu în grădină sau acasă și doriți totuși să vă bucurați de frumusețea florii triple, atunci buganvillea bonsai ar fi o soluție bună pentru dvs. Îngrijirea pe care o necesită bougainvillea bonsai este aceeași cu o plantă convențională.

Admirați frumoasele „flori” ale Bonsai Bougainvillea ani de zile cu îngrijirea potrivită

plante-exotice-bougainvillea-triplet-floare-bonsai-violet-floare-verde-ghiveci