Casă și grădină

Plante de interior și jardiniere pentru interior și exterior – ghid

Mașini de plantat pentru interior-exterior-interior-plante-îmbunătățirea-climatului interior

Plantele de interior îmbogățesc conceptul de cameră și asigură un climat interior mai bun, astfel și pentru bunăstarea noastră în camere închise. Plantele verzi aduc natura în casă și o îmbunătățesc optic. Multe dintre ele sunt prea sensibile pentru a fi ținute în grădină, dar altele pot fi ținute în cameră sau, într-o măsură limitată, pe balcon. Plantele de interior frumoase și jardiniere moderne pentru interior și exterior stabilesc accente individuale de culoare și creează o atmosferă naturală proaspătă.

Plante de interior și jardiniere frumoase pentru interior

Mașini de plantat pentru plante de interior-interior-interior-minimaliste-mici-moderne

Beneficiați în mai multe moduri de păstrarea plantelor de casă în casa dvs. Umiditatea crescută îmbunătățește climatul interior și reduce semnificativ poluanții. Verde viu donează oxigen și are un efect pur calmant vizual. Este, de asemenea, baza bunăstării tale, confirmă, de asemenea Investigații ale agenției spațiale americane NASA. Datorită industriei, substanțe precum plastic, adezivi, vopsele de perete, detergenți și detergenți pentru spălat vase ajung în apartamentele noastre. Se știe puțin, totuși, că acestea măresc concentrația de substanțe chimice și gaze dăunătoare în încăperile închise. De multe ori ne irită ochii, căile respiratorii și pielea și nu cauzează rareori dureri de cap. Pentru a contracara acest lucru, cercetătorii americani recomandă cel puțin o plantă la nouă metri pătrați. Indiferent dacă este vorba de o singură plantă, de plante luxuriante sau de un aranjament de flori cu îndemânare, fiecare plantă are nevoie de un plantator potrivit. Modele interesante de jardiniere, cum ar fi Jardiniere din Pflanzwerk, transformă-ți plantele de interior într-un punct culminant vizual și dă o cameră un efect complet nou.

Plante de interior în jardiniere pentru interior & exterior – grădină cu ghivece ca alternativă pentru apartamentele fără grădină

Jardiniere pentru interior-interior-interior-plante-ghivece-flori-pervaz-decorativ

Pentru apartamentele fără grădină, o grădină cu ghivece pe balcon sau în interior este ocazia perfectă de a vă bucura în continuare de o zonă verde atrăgătoare. Plantele de interior prezentate cu abilitate sunt orice altceva decât plictisitoare. Combinate cu ghivece de plante de înaltă calitate, platforme pentru flori sau separatoare de cameră, acestea devin un element de design individual. Mobilierul minimalist este deosebit de atractiv atunci când este combinat cu plante verzi în jardiniere simple și așezate unul lângă altul la rând. Camerele generos proporționate sau apartamentele cu o cameră își pierd deseori flerul și par de obicei nestructurate. Separatoarele de cameră cu inserții de plante servesc, prin urmare, ca un element decorativ elegant și în același timp practic. Plantele înalte creează, de asemenea, un ecran de confidențialitate natural. O altă opțiune este plasarea plantelor în ghivece pe platforme de flori. Ele au o înălțime de până la un metru și, împreună cu plantele agățate care șerpuiesc în jos, creează un efect proaspăt, creativ. În ceea ce privește plantele, varietatea largă de materiale noi face selecția și mai versatilă. Dacă accentul este pus pe greutate redusă, atunci materialele plastice speciale sunt ideale pentru utilizare în interior și exterior. Sunt mai ușor de manevrat și vă salvează puterea și spatele atunci când plantele trebuie mutate primăvara și iarna din nou. Pentru a evita înghețurile târzii din Germania, este recomandabil să păstrați plantele într-un loc fără îngheț până la mijlocul lunii mai. În departamentul de ceramică interior și exterior, este disponibil tot, de la rustic la modern. Paleta de culori lasă, de asemenea, puțin de dorit.

Prezentare generală a plantelor de interior și de balcon

jardiniera-interior-exterior-interior-plante-terasa-balcon-gradina de iarna

Florile și plantele verzi nu sunt doar decorațiuni frumoase. Plantele de interior precum gerberele, crizantemele, orhideele sau cactusul de Crăciun cresc umiditatea și generează mult oxigen.

Primele douăzeci dintre cele mai bune plante pentru purificarea aerului din interior, care pot fi cultivate și în ghivece pentru uz interior și exterior:

 • Iedera comună (Hedera helix)
 • Steagul frunzei (Spathiphyllum)
 • Cânepă de arc (Sansevieria)
 • Smochin plângător (Ficus benjamina)
 • Copaci dragon (Dracaena Janet Craig, Dracaena massangeana și Dracaena marginata)
 • Crizantema (Chrysanthemum morifolium)
 • Crin verde (Chlorophytum elatum)
 • Efeutute (Scindapsus aureus)
 • Prietenul copacului (Philodendron)

jardiniera-exterior-interior-plante-de-apartament-ghivece-pervaz-decorativ

 • Cală
 • Geraniums
 • Gerberas
 • Bromeliade
 • Anturiuri
 • Norocos bambus
 • Zambile
 • Cuisoare
 • Orhidee
 • floarea-soarelui
 • Vedeta de Crăciun
 • Cactus de Crăciun

Sfaturi de îngrijire: plante de interior și plante de balcon în jardiniere & țineți afară mai mult timp

plantator-exterior-interior-interior-plante-repotting

Cu plantele de containere, trebuie să rețineți că nu pot suporta soarele aprins afară. Cu toate acestea, plantele uscate și supraapate prezintă de obicei aceleași simptome. Pe de altă parte, excesul de apă duce rapid la formarea de pori fungici în solul din ghiveci. Unii oameni sunt alergici la aceasta. Pentru a preveni scăparea alergenilor, puneți un strat subțire de nisip de pasăre deasupra solului de ghiveci. Un sistem de irigare ar fi o soluție inteligentă și extrem de practică aici. În plus, ar trebui să îndepărtați în mod constant praful din frunzele plantei, deoarece acesta se așează în pori și previne astfel fotosinteza importantă. Trebuie să vă repotați la fiecare doi-trei ani.

jardiniera-afara-in-interior-plante-de-plante-apartamente-oxigen