Casă și grădină

Planificarea și crearea unei grădini de legume – ce trebuie să luați în considerare?

Grădină de legume-plan-creați-menține-apă-iarbă-grădinărit

Unii oameni ar putea crede că grădinăritul nu este altceva decât să îngropăm câteva semințe și să așteptăm rezultate bune. Cu toate acestea, fiecare grădinar cu o anumită experiență știe că grădinăritul este pe picior de egalitate cu plivirea și udarea atunci când vine vorba de succesul recoltei. Este mai mult decât simpla amenajare a unui gard atractiv. Articolul de astăzi este despre un plan pentru plantele dvs., unde și cum să le combinați cu alte plante. Vrem să vă oferim câteva sfaturi utile pe această temă Planificați și creați o grădină de legume da. Doar citiți mai departe!

Planificați și proiectați grădina de legume

grădină de legume-plan-creați-sfaturi-idei-grădină-legume-grădină casă

Acesta ar putea fi cel mai important aspect atunci când vă proiectați grădina. Plantele precum fasolea verde și mazărea eliberează azot în sol, ceea ce se presupune că înseamnă că lasă mai mult azot în sol decât decolează. Pe de altă parte, plantele precum porumbul, ardeiul și roșiile sunt binevenite pentru solul dvs. Dacă nu sunt disponibile îngrășăminte grele, ar trebui să evitați plantarea acestor legume în același loc timp de câțiva ani. Deci sfatul nostru este: schimbați locațiile semințelor dvs., astfel încât solul dvs. să se poată îmbogăți.

Planificarea unei grădini de legume – care plantează?

grădină-de-grădină-plan-creați-legume-plante-pământ-grădină-îngrijire

Când vă proiectați grădina, gândiți-vă întotdeauna la o grădină bine dezvoltată în plin sezon. Aceste plante de roșii pot fi încă foarte subțiri la începutul lunii iunie, dar în august vor avea multe frunze și vor ocupa mult mai mult spațiu. Plantele înalte, stufoase, precum porumbul, roșiile și broccoli pot umbri plante mai mici, cum ar fi salata, morcovii și dovleacul. În unele cazuri, la fel ca în cazul anumitor tipuri de salată, nuanța poate fi foarte pozitivă și poate proteja plantele de căldură. De asemenea, nu recomandăm gruparea mai multor plante într-un singur loc din grădină, deoarece acest lucru va facilita doar găsirea speciilor de plante pentru dăunătorii specifici..

Cum își proiectează un grădinar bucata de pământ?

Planul-grădinii-de-legume-creează-plan-corect-plasează-schema-soiurilor-de-legume

Un alt aspect al proiectării grădinii este utilizarea corectă a suprafeței terenului. Unii grădinari plantează totul în rânduri, lăsând suficient spațiu pentru plivire. Deși acest aspect pare organizat, nu profită din plin de zonă dacă doriți să vă măriți recolta. Nu are prea mult sens, de exemplu, să poți intra în pământul tău din toate cele patru laturi dacă ai nevoie într-adevăr de acces doar dintr-o parte. Din acest motiv, unii grădinari planifică utilizarea zonei foarte atent. Puteți ajunge în continuare la centrul parcelei pentru cules și sortare, dar restul este folosit pentru plantare. Și încă un lucru, creșterea rapidă și densă lasă mai puțin spațiu pentru buruieni.

Pentru a nu uita sau trece cu vederea nimic

Grădina de legume creează idei pentru curtea din față pat ridicat

Vă sfătuim să țineți un jurnal al lucrărilor dvs. de grădinărit anuale. Ar putea părea o prostie, dar acest lucru vă oferă posibilitatea de a ține o evidență a ceea ce și unde a fost plantat. Deci, puteți avea un program și puteți planifica mai bine. Dacă luați cu adevărat această idee în serios, puteți chiar să urmăriți care semințe au avut cel mai mare succes și când au fost datele de congelare / congelare. Păstrați jurnalul împreună cu ghivecele și instrumentele de grădină împreună, astfel încât să aveți acces la documentele dvs. atunci când aveți nevoie de ele.

Ce plante pot fi apropiate unele de altele?

Planificați o grădină de legume. Creați plante. Combinați tipuri de zone

Sper că până acum sunteți deja convins că proiectarea grădinilor nu înseamnă doar o grădină perfect îngrijită, cu plantele în rânduri drepte. Este vorba despre maximizarea suprafeței de teren pe care o aveți pentru o grădină și, de asemenea, combaterea buruienilor și dăunătorilor. O grădină bine proiectată profită de proprietățile fiecărei plante și vă lasă suficient spațiu pentru a vă buruieni, apă, recolta și lucru în grădină. Este nevoie de puțin mai mult timp primăvara, dar rezultatul ar putea fi o recoltă mai bogată în toamnă.

Contează unde au fost plantele tale anul trecut??

planul de idei de grădină de legume creează o curte interioară

Vă dorim mult succes cu designul grădinii dvs. și o recoltă bună!

plan gradina legume crea idei gradina arbor dovleac

planificați grădina de legume creați specii de plante cu pat ridicat

planificați grădina de legume creați terasa lounge grădină

planificarea grădinii de legume creează idei frontiere cu paturi ridicate

idei de grădină de legume planificare varză crea

Creați un plan de grădină idei zone de plante